Verkocht onder voorbehoud

Zevenenderdrift 23 Laren

Omschrijving

Graag verwelkomen wij u bij deze heerlijke jaren-30 uitgebouwde twee-onder-een-kapwoning. Gelegen op een zeer geliefde locatie, op loopafstand van het gezellige en bruisende centrum van Laren met haar vele winkels en horeca en de fraaie natuurgebieden. Het huis is door de huidige bewoners volledig gerenoveerd en uitgebouwd in jaren-30 stijl en vervolgens met veel zorg en liefde bewoond. De fraaie uitbouw met daklicht geeft een oase van licht. Een zeer plezierige plek voor de woonkeuken die met openslaande deuren de toegang naar de groene en open tuin heeft waar de gehele dag de zon in schijnt. Verder is het huis een prettige combinatie van een sfeervol jaren-30 huis en modern comfort. Het is uitstekend onderhouden en goed geïsoleerd.

De lichte, gastvrije hal met toegang tot toilet leidt naar het leefgedeelte. Voorts verwelkomt de lichte woonkamer u met vele ramen en zicht op de tuin. Het zadeldak in de keuken is centraal geplaatst waardoor de lichtinval optimaal is. De keuken is uiteraard voorzien van alle gemak met diverse inbouwapparatuur van Miele en Bosch. Een bergkast met garderobe completeert het geheel. De living aan de voorzijde heeft een sfeervolle erker.

De eerste verdieping heeft een luxe badkamer met ligbad en inrichting van Villeroy & Boch en drie slaapkamers; alles wel doordacht waardoor een fijne balans is tussen ruimte en het aantal kamers. Daarnaast is hier een afgesloten ruimte voor de wasmachine en droger.

De tweede verdieping met voorzolder waar de cv-installatie is opgesteld. De verrassend ruime vierde slaapkamer is sfeervol en ademt rust.

De gehele woning is voorzien van een robuuste eikenhouten vloer. Alle kamers geven een mooi groen uitzicht op Laren.

De verzorgde tuin heeft aan de voorzijde de opstelling voor twee auto’s en een aansluiting voor een laadpaal en toegang tot de voordeur. De achtertuin, afgesloten middels een poort, is zonovergoten en staat garant voor plezier voor de kinderen (oa ingebouwde trampoline en zweefschommel), vrienden aan de borrel en gezellig tafelen met z’n allen. Het lariks houten tuinhuis is riant en biedt ruimte voor circa 7 fietsen.

De Zevenenderdrift is een ruim opgezette, lommerrijke en brede laan en ligt op een paar honderd meter van het centrale marktplein van Laren waar jaarlijks vele geliefde evenementen plaatsvinden. En anderzijds de fraaie Laarder Eng op eenzelfde afstand waar heerlijk ontspannen gewandeld en van de natuur genoten kan worden. Diverse lagere en ook middelbare (internationale) scholen en sportverenigingen zijn op fietsafstand.

Kortom, een geweldige plek en een uitstekend onderhouden, uitgebouwd en volledig gerenoveerd jaren-30 huis. De omgeving waar je wilt wonen en je gezin wilt laten opgroeien.

Noemenswaardigheden;
- jaren 30 volledig gerenoveerd en uitgebouwd in 2013
- uitstekend onderhouden; instapklaar
- gehele dag zon in de achtertuin
- licht en ruimte
- vier slaapkamers
- dichtbij dorp (ca. 450 meter)
- dichtbij supermarkten
- dichtbij scholen
- dichtbij sportverenigingen
- dichtbij natuur

Graag nodigen wij u uit voor een bezichtiging van dit heerlijke familiehuis, neem hiervoor, eventueel met uw aankoopmakelaar, contact met ons op. Wij kijken ernaar uit om u te mogen rondleiden, de kwaliteiten van dit huis te laten zien en de sfeer te laten proeven.

Oplevering in overleg en onder voorbehoud gunning.
Wij adviseren uw eigen aankoopmakelaar mee te nemen.

Asbest?
Asbest kan aanwezig zijn; verkoper is er niet mee bekend. Laat, voor u biedt, onderzoek doen als u het wilt weten.

Ouderdom
Dit woonhuis is ouder dan 30 jaar - houdt u rekening met eigenschappen die horen bij het (originele) bouwjaar. Zie hiervoor artikel 6.1 van de NVM koopakte.

Notariskosten
Sommige notarissen berekenen hogere kosten dan gebruikelijk door aan de verkopers terwijl de koper de notaris kiest. Ter bescherming van de verkoper nemen wij een clausule op in de koopakte.

Graag verwijzen wij naar de artikelen achter in onze brochure

Uitgebreide verkoopinformatie

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn gemeten volgens de meetinstructie; dit meetrapport is op aanvraag beschikbaar. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Alle informatie verstrekt door Saegaert Makelaars is een uitnodiging tot het uitbrengen van een voorstel op het aangeboden object. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.

Koopovereenkomst
Er is sprake van een koopovereenkomst zodra koper en verkoper schriftelijk overeenstemming hebben bereikt. Het is gebruikelijk dat de koopovereenkomst binnen twee à drie werkdagen na mondelinge overeenstemming door beide partijen wordt ondertekend. Bemiddeling bij verkoop- en aankoop geschiedt onder de algemene voorwaarden van onze branche-organisatie NVM. De algemene voorwaarden kunt u lezen en downloaden op de website van de NVM.

Waarom een koopakte kan worden ingeschreven bij het Kadaster
Het inschrijven voorafgaand aan de eigendomsoverdracht (niet eerder dan vervallen voorbehouden en zonder vermelding koopsom) heeft een aantal belangrijke gevolgen. Zo kan er, indien na het inschrijven van de koopovereenkomst beslag wordt gelegd op het verkochte, toch vrij van beslag aan
de koper geleverd worden. Het beslag ‘’kleeft’’ alsdan niet meer ten nadele van de koper. Datzelfde geldt ook voor een (overbruggings)hypotheek die verkoper ná de koopovereenkomst op het verkochte vestigt. Ook een faillissement, surseance van betaling of onderbewindstelling van verkoper in de periode ná de koop staat levering aan de koper niet meer in de weg. De koper wordt ook beschermd wanneer een verkoper een woning na de eerste koop nog eens verkoopt aan iemand anders.

Onderzoeksplicht
Een koper heeft een plicht onderzoek te doen en niet zonder meer af te gaan op de informatieplicht die rust bij verkoper.

Bestemmingsplan
De bestemmingsplankaart, als deze aan deze presentatie is toegevoegd, is te vinden op de website van Ruimtelijke Plannen. Daar is alle informatie over de bestemming van dit perceel te vinden. Consulteer een deskundige op dit gebied; een architect of bouwbegeleider.

Bodem
Het is verkoper niet bekend of de bodem verontreinigd is.

Bouwkundige keuring
Saegaert Makelaars raadt u aan het huis bouwkundig te laten keuren. Dit is onderdeel van uw onderzoeksplicht.

Toelichtingsclausule NEN2580
Al onze objecten worden ingemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. 
Wij verwijzen uitdrukkelijk naar het meetrapport - mocht in de presentatie ergens een fout zijn ingeslopen; het meetrapport is in deze leidend.

Biedlogboek
Per 1 januari 2023 zijn makelaars verplicht biedingen via een zgn biedlogboek bij te houden. Als u interesse heeft in één van onze woningen vragen wij u dat ons kenbaar te maken, waarna wij u toegang tot het digitale dossier van de woning (Move) kunnen verlenen. U treft daar alle relevante stukken van de woning aan waardoor u zich kunt voorbereiden en uw bieding kunt indienen. Uw gegevens worden -uiteraard- vertrouwelijk behandeld. Het systeem dat wij gebruiken is volledig goedgekeurd in overeenstemming met de wet. Mocht u hiervan willen afwijken vragen wij u beleefd om uw reactie.  Wij benadrukken dat alle communicatie (reacties, biedingen etc.) voorgelegd en besproken worden met onze opdrachtgever(s). 

Brand/ Koolmonoxide melders
Koper is ermee bekend dat vanaf 1 juli 2022 het verplicht is in Nederland om een rookmelder te hebben op elke woonverdieping in het verkochte.

De volgende artikelen worden van toepassing verklaard voor dit object:

Asbestbepaling 
Ten tijde van de bouw van het verkochte kunnen er asbesthoudende materialen gebruikt zijn. Koper aanvaardt de eventuele aanwezigheid van voornoemde materialen in het verkochte. Koper vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit de mogelijke aanwezigheid van enig asbesthoudende stof in het verkochte kan voortvloeien. Verkoper verklaart niet bekend te zijn met asbest voor zover niet anders ingevuld op de NVM vragenlijst. Koper(s) worden in gelegenheid gesteld hiertoe onderzoek uit te voeren middels een bouwkundig keuring (indicatief) of daartoe gecertificeerd asbestonderzoeksbedrijf (grondig).

Ouderdomsclausule
Het is koper bekend dat de onroerende zaak meer dan 30.jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen. In afwijking van artikel 6.3 van deze koopovereenkomst komt het geheel of ten dele ontbreken van één of meer eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal gebruik als gevolg van de ouderdom voor rekening en risico van koper. 

Notariskosten
1. Indien koper kiest voor een notaris met een afstand van meer dan 25 kilometer vanaf het gekochte, en verkoper wenst niet aanwezig te zijn bij het passeren van de akte van levering, dan dient verkoper de notariële volmacht te geven. De kosten voor deze volmacht worden in rekening gebracht bij koper.
2. Indien de kosten die door de notaris in rekening zullen worden gebracht voor de aflossing en doorhaling van de hypothe(e)k(en) van verkoper die op het verkochte rust(en), meer bedragen dan € 10,- per aflossing met telefonische overboeking respectievelijk meer dan € 150,- per algehele of gedeeltelijke doorhaling (alle bedragen inclusief BTW, kadastraal recht en inbegrepen de kosten voor het opvragen van de aflossingsnota), dan zal koper dit meerdere voor zijn rekening nemen. Deze extra kosten zal de notaris op de afrekening ter zake van de levering direct doorberekenen aan de koper.

Hemelwaterafvoer
Koper is ermee bekend dat in gemeente Laren sinds 2023 het hemelwater afgekoppeld gaat worden van het riool en op eigen terrein dient te worden opgevangen. De kosten worden betaald uit de rioolheffing. U kunt nadere informatie hieromtrent vinden op de website van de gemeente Laren.

Onderstaande bijlagen behoren bij de koopovereenkomst. Op verzoek sturen wij deze toe.
Lijst van zaken
Vragenlijst
Eigendomsbewijs
Kadastraal uittreksel
Kadastrale kaart
NEN meetrapport en tekeningen
Energielabel
Deze verkoopbrochure
Lees de volledige omschrijving
Wonen 132 m²
Inhoud 454 m³
Perceel 336 m²
Kamers 6

Kenmerken

Algemeen

Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Eengezinswoning, twee onder een kapwoning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1932
Soort dak
Pannen

Oppervlakten en inhoud

Wonen
132 m²
Externe bergruimte
14 m²
Perceel
336 m²
Inhoud
454 m³

Indeling

Aantal kamers
6 kamers (4 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Ligbad, toilet
Aantal woonlagen
3

Energie

Energielabel
B
Isolatie
Volledig geisoleerd
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Laren G 2262
Oppervlakte
336 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Tuin
Achtertuin, voortuin, zijtuin
Achtertuin
130 m²
Ligging tuin
Zuidoost

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaand hout

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken

Overige media