Verkocht

't Schepeltje 2 Laren

Omschrijving

ZIE UITGEBREIDE IMPRESSIE TEKENINGEN VERDEROP IN DEZE PRESENTATIE

Deze ENERGIEZUINIGE (A+) en GEMODERNISEERDE uitgebouwde 2-onder-1 kap woning met 156 m² woonoppervlakte ligt op een idyllische plek met prachtig vrij uitzicht over de beschermde landbouwakker in beheer van de Stichting Oude Landbouwgewassen. De woning is COMPLEET VERDUURZAAMD en VOLLEDIG GEÏSOLEERD, beschikt over 36 NIEUWSTE GENERATIE ZONNEPANELEN,  AIRCONDITIONING en een volledig voorbereide aansluiting voor een hybride warmtepomp. De woning ligt op loopafstand van het gezellige centrum van Laren en de Postiljonheide, heeft vier slaapkamers, een multifunctionele kamer, een heerlijke zonnige achtertuin met ligging op het zuidwesten en een garage. Slapen is mogelijk op de begane grond.

De indeling is als volgt:

Begane grond: 
Entree met garderobe, separaat gastentoilet met natuurstenen fontein. Recent gemoderniseerde, uitgebreide meterkast. Toegang naar provisiekelder en separate stookkelder (met HR 107-c.v. ketel uit 2015). De lichte L-vormige woonkamer met open haard, airco (koelen en verwarmen) en massieve parketvloer heeft een vrije zichtlijn over de beschermde akker. Luxe Bulthaup keuken voorzien van vloerverwarming en compleet met diverse inbouwapparatuur; inductiekookplaat, afwasmachine, design afzuigkap, heteluchtoven, microwave combi-oven, Quooker en koelkast met houten wijnvak en loopdeur naar de achtertuin. Multifunctionele kamer, thans in gebruik als tuinkamer, met bamboevloer voorzien van vloerverwarming en schuifpui naar de achtertuin.

Eerste verdieping:
Overloop, slaapkamer aan de voorzijde, tweede slaapkamer aan de achterzijde en derde slaapkamer aan de achterzijde met design wastafel (Courrèges), vaste kasten en toegang tot het ruime dakterras (17 m²). Badkamer met inloopdouche, design wastafel (Courrèges) en tweede toilet. Alle slaapkamers zijn voorzien van airconditioning. 

Tweede verdieping:
Overloop met wasmachine- en droger aansluiting. Vierde slaapkamer met airco en dakkapel en een vijfde werk/studeerkamer.

Tuin:
Verzorgde achtertuin met perfecte zuidwesten ligging (100 m²), afsluitbare poort en vrijstaande garage met dubbele deur. Houten containerberging. Eigen oprit met plek voor 3 auto's en carport met Philips Hue-buitenverlichting.

Noemenswaardigheden:
- volledig geïsoleerd en zeer energiezuinig
- wonen op de begane grond mogelijk
- nieuwe LG airconditioning voor koelen en verwarmen in woon- en slaapruimtes
- 36 nieuwste generatie Duitse zonnepanelen
- professionele alarminstallatie
- aansluiting voor laadpaal onder de carport
- buitenschilderwerk in 2023 gedaan

Graag nodigen wij u uit voor een vrijblijvend bezoek aan deze bijna energieneutrale en in uitstekende staat van onderhoud verkerende woning.

Oplevering in overleg en onder voorbehoud gunning. Wij adviseren uw eigen aankoopmakelaar mee te nemen.   

Zie uitgebreide informatie in de verkoopbrochure.

Uitgebreide verkoopinformatie

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn gemeten volgens de meetinstructie; dit meetrapport is op aanvraag beschikbaar. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Alle informatie verstrekt door Saegaert Makelaars is een uitnodiging tot het uitbrengen van een voorstel op het aangeboden object. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.

Koopovereenkomst
Er is sprake van een koopovereenkomst zodra koper en verkoper schriftelijk overeenstemming hebben bereikt. Het is gebruikelijk dat de koopovereenkomst binnen twee à drie werkdagen na mondelinge overeenstemming door beide partijen wordt ondertekend. Bemiddeling bij verkoop- en aankoop geschiedt onder de algemene voorwaarden van onze branche-organisatie NVM. De algemene voorwaarden kunt u lezen en downloaden op de website van de NVM.

Waarom een koopakte kan worden ingeschreven bij het Kadaster
Het inschrijven voorafgaand aan de eigendomsoverdracht (niet eerder dan vervallen voorbehouden en zonder vermelding koopsom) heeft een aantal belangrijke gevolgen. Zo kan er, indien na het inschrijven van de koopovereenkomst beslag wordt gelegd op het verkochte, toch vrij van beslag aan
de koper geleverd worden. Het beslag ‘’kleeft’’ alsdan niet meer ten nadele van de koper. Datzelfde geldt ook voor een (overbruggings)hypotheek die verkoper ná de koopovereenkomst op het verkochte vestigt. Ook een faillissement, surseance van betaling of onderbewindstelling van verkoper in de periode ná de koop staat levering aan de koper niet meer in de weg. De koper wordt ook beschermd wanneer een verkoper een woning na de eerste koop nog eens verkoopt aan iemand anders.

Onderzoeksplicht
Een koper heeft een plicht onderzoek te doen en niet zonder meer af te gaan op de informatieplicht die rust bij verkoper.

Bestemmingsplan
De bestemmingsplankaart, als deze aan deze presentatie is bijgevoegd, is te vinden op de website van Ruimtelijke Plannen. Daar is alle informatie over de bestemming van dit perceel te vinden.

Bodem
Het is verkoper niet bekend of de bodem verontreinigd is.

Bouwkundige keuring
Saegaert Makelaars raadt u aan het huis bouwkundig te laten keuren. Dit is onderdeel van uw onderzoeksplicht.

Toelichtingsclausule NEN2580
Al onze objecten worden ingemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

De volgende artikelen worden van toepassing verklaard voor dit object:

Asbestbepaling 
Ten tijde van de bouw van het verkochte kunnen er asbesthoudende materialen gebruikt zijn. Koper aanvaardt de eventuele aanwezigheid van voornoemde materialen in het verkochte. Koper vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit de mogelijke aanwezigheid van enig asbesthoudende stof in het verkochte kan voortvloeien. Verkoper verklaart niet bekend te zijn met asbest voor zover niet anders ingevuld op de NVM vragenlijst. Koper(s) worden in gelegenheid gesteld hiertoe onderzoek uit te voeren middels een bouwkundig keuring (indicatief) of daartoe gecertificeerd asbestonderzoeksbedrijf (grondig).

Ouderdomsclausule
Het is koper bekend dat de onroerende zaak (met bijgebouwen) meer dan 30 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen. Koper is zich ervan bewust dat hij, gelet op het bepaalde in artikel 6.3 van de koopakte en in artikel 7:17 lid 1 en 2 BW, zijn verwachtingen met betrekking tot (de kwaliteit van) het verkochte in verband met de ouderdom daaraan dient aan te passen. Dit geldt met name ten aanzien van de staat van installaties, de vloeren, de leidingen voor de elektriciteit, water en gas, de riolering en de isolatie.

Notariskosten
1. Indien koper kiest voor een notaris met een afstand van meer dan 25 kilometer vanaf het gekochte, en verkoper wenst niet aanwezig te zijn bij het passeren van de akte van levering, dan dient verkoper de notariële volmacht te geven. De kosten voor deze volmacht worden in rekening gebracht bij koper.
2. Indien de kosten die door de notaris in rekening zullen worden gebracht voor de aflossing en doorhaling van de hypothe(e)k(en) van verkoper die op het verkochte rust(en), meer bedragen dan € 10,- per aflossing met telefonische overboeking respectievelijk meer dan € 150,- per algehele of gedeeltelijke doorhaling (alle bedragen inclusief BTW, kadastraal recht en inbegrepen de kosten voor het opvragen van de aflossingsnota), dan zal koper dit meerdere voor zijn rekening nemen. Deze extra kosten zal de notaris op de afrekening ter zake van de levering direct doorberekenen aan de koper.

Hemelwaterafvoer
Koper is ermee bekend dat in gemeente Laren voor 2023 het hemelwater afgekoppeld gaat worden van het riool en op eigen terrein dient te worden opgevangen. De kosten worden betaald uit de rioolheffing. U kunt nadere informatie hieromtrent vinden op de website van de gemeente Laren.

Onderstaande bijlagen behoren bij de koopovereenkomst. Op verzoek sturen wij deze toe.
Lijst van zaken
Vragenlijst
Eigendomsbewijs
Kadastraal uittreksel
Kadastrale kaart
NEN meetrapport en tekeningen
Energielabel
Deze verkoopbrochure

 
Lees de volledige omschrijving
Wonen 156 m²
Inhoud 568 m³
Perceel 315 m²
Kamers 8

Kenmerken

Algemeen

Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Eengezinswoning, twee onder een kapwoning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1960
Soort dak
Pannen
Ligging
Aan rustige weg, vrij uitzicht

Oppervlakten en inhoud

Wonen
156 m²
Overige inpandige ruimte
7 m²
Gebouwgebonden Buitenruimte
17 m²
Externe bergruimte
16 m²
Perceel
315 m²
Inhoud
568 m³

Indeling

Aantal kamers
8 kamers (5 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Inloopdouche, toilet, wastafel
Aantal woonlagen
4
Voorzieningen
Airconditioning, dakraam, schuifpui, zonnepanelen

Energie

Energielabel
A+
Isolatie
Dakisolatie, dubbel glas, muurisolatie, vloerisolatie
Verwarming
Cv ketel, open haard, vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
Cv ketel

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Laren G 2008
Oppervlakte
315 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Tuin
Achtertuin, voortuin, zijtuin, zonneterras
Achtertuin
100 m²
Ligging tuin
Zuidwest bereikbaar via achterom

Garage

Capaciteit
1 auto
Voorzieningen
Elektra

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein, openbaar parkeren
Bekijk alle kenmerken

Overige media