Oude Huizerweg 2 Blaricum

Vraagprijs € 1.895.000 k.k.

Omschrijving

Deze fantastische vrijstaande rietgedekte villa is de perfecte woning indien u zou willen wonen op loopafstand van zowel de prachtige Tafelbergheide en het Goois Natuurreservaat maar ook op loopafstand van het dorpscentrum van Blaricum met winkels en scholen. Bovendien is het een heerlijke complete villa met vier ruime slaapkamers, twee badkamers, een woonkamer, woonkeuken, een aparte werkkamer en een speelkamer. En bovendien een fraaie, volledig omheinde tuin, rondom de woning met veel privacy en op het zuiden gelegen terrassen en een veranda.  

De charmante gevel is een lust voor het oog. Met karakteristieke elementen, zoals houten kozijnen, de geheel nieuwe rieten kap, een sierlijke erker en gezellige veranda, straalt het huis elegantie, en warmte uit. Ook binnen treft u veel karakteristieke elementen, zoals de houten visgraat vloer, authentieke plafondbalken, en glas-in-loodramen. Dankzij de grote ramen, veelal openend richting het zuiden, hebben alle ruimtes prachtig licht.

Indeling:
Begane grond:
Entree, vestibule met meterkast en vaste kast. Royale hal met toilet. Sfeervolle lichte woonkamer met erker, authentieke houten balkenplafond, openslaande deuren naar de tuin en moderne kastenwand met ingebouwde gashaard en televisie. Werkkamer of gym (nu uitgerust met Technogym apparatuur) met eigen deur naar de tuin. Lichte en ruime woonkeuken welke eveneens is voorzien van een sfeervolle gashaard en openslaande deuren naar de tuin en veranda. De keuken, met kook- en spoeleiland met Quooker, is voorzien van diverse Gaggenau apparatuur zoals een oven en stoomoven, koffieautomaat en vaatwasser. Middels ensuite deuren vanuit de woonkeuken doorloop naar de speel/-werkkamer, eveneens met dubbele deuren naar de tuin en veranda. Grenzend aan de centrale woonkeuken bevindt zich een 2e hal met garderobekast en zijentree.

1e Verdieping:
Ruime overloop met werkhoek (mogelijkheid om van de werkhoek een extra slaapkamer te creëren). Eerste slaapkamer met dakkapel en fraaie houten balkenplafond. Tweede slaapkamer met Frans balkon en uitzicht over de tuin. Aangrenzende badkamer met ligbad, aparte douche, dubbele wastafel en toilet. Separate wasruimte met aansluiting wasmachine en droger. Royale derde (ouder) slaapkamer met drieënhalve meter hoog plafond en dakkapel met uitzicht op de tuin. Deze slaapkamer heeft een eigen badkamer met dubbele wastafel, inloopdouche en toilet. Inloopkast.

2e Verdieping:
Middels een vaste trap is de tweede verdieping te bereiken. Hier bevindt zich de ruime en lichte vierde slaapkamer met grote dakramen. Daarnaast is er een ruime bergzolder en een separate ruimte met opstelling CV installatie. 

Bijzondere kenmerken:
Deze royale gezinsvilla heeft een woonoppervlakte van 246 m2, verkeert in uitstekende staat van onderhoud, is volledig gemoderniseerd en in 2007 vergroot. 
De woning is vorig jaar voorzien van een nieuwe rieten kap en zowel binnen als buiten opnieuw geschilderd. Tevens is de woning vrijwel overal uitgerust met dubbel glas en is de begane grond grotendeels voorzien van vloerverwarming.

Middels het op afstand bedienbare hek van 6,5 meter, met aparte voetganger en fietspoort, heeft u toegang tot de ruime oprit, welke afgesloten parkeergelegenheid biedt voor 3 auto’s. Tevens is er een overkapte fietsenstalling en afsluitbare berging aanwezig.

Via uw telefoon kunt het alarm, de deurbel, het hek en de open haard bedienen.

De nieuw aangelegde tuin is voorzien van een automatische sproei-installatie en wordt 's-avonds prachtig uitgelicht dankzij de in-lite tuinverlichting.

Uitgebreide verkoopinformatie

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn gemeten volgens de meetinstructie; dit meetrapport is op aanvraag beschikbaar. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Alle informatie verstrekt door Saegaert Makelaars is een uitnodiging tot het uitbrengen van een voorstel op het aangeboden object. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.

Koopovereenkomst
Er is sprake van een koopovereenkomst zodra koper en verkoper schriftelijk overeenstemming hebben bereikt. Het is gebruikelijk dat de koopovereenkomst binnen twee à drie werkdagen na mondelinge overeenstemming door beide partijen wordt ondertekend. Bemiddeling bij verkoop- en aankoop geschiedt onder de algemene voorwaarden van onze branche-organisatie NVM. De algemene voorwaarden kunt u lezen en downloaden op de website van de NVM.

Waarom een koopakte kan worden ingeschreven bij het Kadaster
Het inschrijven voorafgaand aan de eigendomsoverdracht (niet eerder dan vervallen voorbehouden en zonder vermelding koopsom) heeft een aantal belangrijke gevolgen. Zo kan er, indien na het inschrijven van de koopovereenkomst beslag wordt gelegd op het verkochte, toch vrij van beslag aan
de koper geleverd worden. Het beslag ‘’kleeft’’ alsdan niet meer ten nadele van de koper. Datzelfde geldt ook voor een (overbruggings)hypotheek die verkoper ná de koopovereenkomst op het verkochte vestigt. Ook een faillissement, surseance van betaling of onderbewindstelling van verkoper in de periode ná de koop staat levering aan de koper niet meer in de weg. De koper wordt ook beschermd wanneer een verkoper een woning na de eerste koop nog eens verkoopt aan iemand anders.

Onderzoeksplicht
Een koper heeft een plicht onderzoek te doen en niet zonder meer af te gaan op de informatieplicht die rust bij verkoper.

Bestemmingsplan
De bestemmingsplankaart, als deze aan deze presentatie is toegevoegd, is te vinden op de website van Ruimtelijke Plannen. Daar is alle informatie over de bestemming van dit perceel te vinden. Consulteer een deskundige op dit gebied; een architect of bouwbegeleider.

Bodem
Het is verkoper niet bekend of de bodem verontreinigd is.

Bouwkundige keuring
Saegaert Makelaars raadt u aan het huis bouwkundig te laten keuren. Dit is onderdeel van uw onderzoeksplicht.

Toelichtingsclausule NEN2580
Al onze objecten worden ingemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. 
Wij verwijzen uitdrukkelijk naar het meetrapport - mocht in de presentatie ergens een fout zijn ingeslopen; het meetrapport is in deze leidend.

Biedlogboek
Per 1 januari 2023 zijn makelaars verplicht biedingen via een zgn biedlogboek bij te houden. Als u interesse heeft in één van onze woningen vragen wij u dat ons kenbaar te maken, waarna wij u toegang tot het digitale dossier van de woning (Move) kunnen verlenen. U treft daar alle relevante stukken van de woning aan waardoor u zich kunt voorbereiden en uw bieding kunt indienen. Uw gegevens worden -uiteraard- vertrouwelijk behandeld. Het systeem dat wij gebruiken is volledig goedgekeurd in overeenstemming met de wet. Mocht u hiervan willen afwijken vragen wij u beleefd om uw reactie.  Wij benadrukken dat alle communicatie (reacties, biedingen etc.) voorgelegd en besproken worden met onze opdrachtgever(s). 

Brand/ Koolmonoxide melders
Koper is ermee bekend dat vanaf 1 juli 2022 het verplicht is in Nederland om een rookmelder te hebben op elke woonverdieping in het verkochte.


De volgende artikelen worden van toepassing verklaard voor dit object:

Nietzelfbewoningsbepaling
Verkoper heeft koper uitdrukkelijk geattendeerd op het feit dat hij het verkochte nooit of recent niet zelf feitelijk heeft gebruikt en dat hij derhalve koper niet heeft kunnen informeren over eigenschappen of gebreken aan het verkochte waarvan hij op de hoogte zou zijn geweest als hij het verkochte zelf  (recentelijk) feitelijk had gebruikt. In dit kader zijn partijen uitdrukkelijk overeengekomen dat dergelijke eigenschappen casu quo gebreken voor risico en rekening van koper komen en dat bij de vaststelling van de koopsom, hiermee rekening is gehouden.

Asbestbepaling 
Ten tijde van de bouw van het verkochte kunnen er asbesthoudende materialen gebruikt zijn. Koper aanvaardt de eventuele aanwezigheid van voornoemde materialen in het verkochte. Koper vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit de mogelijke aanwezigheid van enig asbesthoudende stof in het verkochte kan voortvloeien. Verkoper verklaart niet bekend te zijn met asbest voor zover niet anders ingevuld op de NVM vragenlijst. Koper(s) worden in gelegenheid gesteld hiertoe onderzoek uit te voeren middels een bouwkundig keuring (indicatief) of daartoe gecertificeerd asbestonderzoeksbedrijf (grondig).

Ouderdomsclausule
Het is koper bekend dat de onroerende zaak meer dan 30.jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen. In afwijking van artikel 6.3 van deze koopovereenkomst komt het geheel of ten dele ontbreken van één of meer eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal gebruik als gevolg van de ouderdom voor rekening en risico van koper. 

Notariskosten
1. Indien koper kiest voor een notaris met een afstand van meer dan 25 kilometer vanaf het gekochte, en verkoper wenst niet aanwezig te zijn bij het passeren van de akte van levering, dan dient verkoper de notariële volmacht te geven. De kosten voor deze volmacht worden in rekening gebracht bij koper.
2. Indien de kosten die door de notaris in rekening zullen worden gebracht voor de aflossing en doorhaling van de hypothe(e)k(en) van verkoper die op het verkochte rust(en), meer bedragen dan € 10,- per aflossing met telefonische overboeking respectievelijk meer dan € 150,- per algehele of gedeeltelijke doorhaling (alle bedragen inclusief BTW, kadastraal recht en inbegrepen de kosten voor het opvragen van de aflossingsnota), dan zal koper dit meerdere voor zijn rekening nemen. Deze extra kosten zal de notaris op de afrekening ter zake van de levering direct doorberekenen aan de koper.

Onderstaande bijlagen behoren bij de koopovereenkomst. Op verzoek sturen wij deze toe.
Lijst van zaken
Vragenlijst
Eigendomsbewijs
Kadastraal uittreksel
Kadastrale kaart
NEN meetrapport en tekeningen
Energielabel
Deze verkoopbrochure
 


 
Lees de volledige omschrijving
Wonen 246 m²
Inhoud 810 m³
Perceel 988 m²
Kamers 8

Kenmerken

Algemeen

vraagprijs
€ 1.895.000 kosten koper
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Villa, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1935
Soort dak
Riet
Ligging
Aan rustige weg, in woonwijk

Oppervlakten en inhoud

Wonen
246 m²
Gebouwgebonden Buitenruimte
21 m²
Externe bergruimte
3 m²
Perceel
988 m²
Inhoud
810 m³

Indeling

Aantal kamers
8 kamers (4 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers
Badkamervoorzieningen
Douche, dubbele wastafel, inloopdouche, ligbad, toilet
Aantal woonlagen
3
Voorzieningen
Alarminstallatie, dakraam, domotica, frans balkon, rookkanaal

Energie

Energielabel
C
Isolatie
Dakisolatie, grotendeels dubbelglas
Verwarming
Cv ketel, gashaard
Warm water
Cv ketel
Cv-ketel
Bosch (gas gestookt combiketel uit , eigendom)

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Blaricum A 2746
Oppervlakte
926 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
BRC00-A-2746
Perceelnaam
Blaricum A 2676
Oppervlakte
31 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
BRC00-A-2676
Perceelnaam
Blaricum A 2675
Oppervlakte
31 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
BRC00-A-2675

Buitenruimte

Tuin
Achtertuin, tuin rondom, voortuin, zijtuin

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaand hout

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op afgesloten terrein, op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken