Verkocht onder voorbehoud

Mosselweg 4 Blaricum

Omschrijving

TURN KEY EN GELIJKVLOERS WONEN MIDDEN IN BLARICUM DORP!

Bent u op zoek naar een turn key woning op een idyllische locatie in het centrum van Blaricum, met een slaapkamer en luxe badkamer op de begane grond? Zoek dan niet verder! Deze bijzonder sfeervolle helft van dubbele villa is de perfecte plek om uw dromen waar te maken! 

In 2020 is de woning volledig gerenoveerd en gemoderniseerd en biedt u alles wat u zich maar kunt wensen. Er is een ruime slaapkamer met luxe badkamer aanwezig op de begane grond, een heerlijk lichte woonkeuken en gezellige woonkamer. Op de verdieping zijn er nog twee slaapkamers en een moderne badkamer. Dan is er nog de mooie zonnige tuin met veranda en diverse terrassen waar u heerlijk kunt ontspannen.  Bovendien is de woning op een heerlijke locatie gelegen, in een rustige straat midden in Blaricum dorp, op loopafstand van winkels, horecagelegenheden, natuurgebieden en andere voorzieningen die dit mooie dorp te bieden heeft!  

De indeling is als volgt:

Begane grond: entree, ruime hal, garderobe, toilet met fontein en trap naar eerste verdieping. Doorgang via dubbele taatsdeuren naar de woonkamer met openslaande deuren naar het zonnige terras aan de voorzijde van het huis. Opvallend is de mooie en goede lichtinval. Vanuit de hal is, eveneens middels dubbele taatsdeuren, de gezellige eetkeuken met diverse inbouwapparatuur bereikbaar. Ook hier zijn er openslaande deuren naar de tuin. 
De ruime slaapkamer op de begane grond heeft eveneens openslaande deuren naar de tuin. Vanuit de slaapkamer doorgang naar de luxe badkamer met (stoom)douche, wastafelmeubel en toilet.
Dankzij de airconditioning in de keuken is de begane grond te koelen op een warme zomerdag. 

Eerste verdieping: Tweede slaapkamer met dakkapel. Moderne badkamer met douche, toilet en wastafelmeubel.  Derde ruime slaapkamer met dakkapel over de hele lengte van de kamer. Middels een vlizotrap op de overloop is de bergvliering (met CV installatie uit 2015) te bereiken.

Vanuit de tuin is de berging achter de badkamer op de begane grond toegankelijk. Hier bevindt zich thans de wasmachine en droger opstelling. Een vlizo trap biedt toegang naar een ruime tweede bergzolder.

De tuin is fraai aangelegd en zonnig gelegen. Aan de voorzijde is er ruimte voor 2 of 3 auto’s. Bovendien is er een heerlijk overdekt terras in de achtertuin. Doordat de woning tuingericht is (vanuit iedere ruimte zijn er openslaande deuren naar de tuin) is de tuin echt een verlengstuk van de woning. 

Afmetingen conform de Branchebrede meetinstructie op basis van NEN 2580:
Gebruiksoppervlakte woonruimte: ca. 114m²
Vliering ca. 4,4m²
Berging ca. 6,3m²
Perceeloppervlakte 340m²
Inhoud woonhuis 428m³

Kortom, een bijzondere sfeervolle turn key woning, met een ruime slaapkamer en luxe badkamer op de begane grond, in zeer goede staat op loopafstand van het winkelhart van Blaricum.

Oplevering in overleg en onder voorbehoud gunning.
Wij adviseren uw eigen aankoopmakelaar mee te nemen.

Beschermde status;
beschermd stads- of dorpsgezicht

Asbest?
Asbest kan aanwezig zijn; verkoper is er niet mee bekend. Laat, voor u biedt, onderzoek doen als u het wilt weten. 

Ouderdom
Dit woonhuis is ouder dan 30 jaar - houdt u rekening met eigenschappen die horen bij het (originele) bouwjaar. Zie hiervoor artikel 6.1 van de NVM koopakte.

Notariskosten
Sommige notarissen berekenen hogere kosten dan gebruikelijk door aan de verkopers terwijl de koper de notaris kiest. Ter bescherming van de verkoper nemen wij een clausule op in de koopakte.

Graag verwijzen wij naar de artikelen achter in onze brochure

Uitgebreide verkoopinformatie

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn gemeten volgens de meetinstructie; dit meetrapport is op aanvraag beschikbaar. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Alle informatie verstrekt door Saegaert Makelaars is een uitnodiging tot het uitbrengen van een voorstel op het aangeboden object. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.

Koopovereenkomst
Er is sprake van een koopovereenkomst zodra koper en verkoper schriftelijk overeenstemming hebben bereikt. Het is gebruikelijk dat de koopovereenkomst binnen twee à drie werkdagen na mondelinge overeenstemming door beide partijen wordt ondertekend. Bemiddeling bij verkoop- en aankoop geschiedt onder de algemene voorwaarden van onze branche-organisatie NVM. De algemene voorwaarden kunt u lezen en downloaden op de website van de NVM.

Waarom een koopakte kan worden ingeschreven bij het Kadaster
Het inschrijven voorafgaand aan de eigendomsoverdracht (niet eerder dan vervallen voorbehouden en zonder vermelding koopsom) heeft een aantal belangrijke gevolgen. Zo kan er, indien na het inschrijven van de koopovereenkomst beslag wordt gelegd op het verkochte, toch vrij van beslag aan
de koper geleverd worden. Het beslag ‘’kleeft’’ alsdan niet meer ten nadele van de koper. Datzelfde geldt ook voor een (overbruggings)hypotheek die verkoper ná de koopovereenkomst op het verkochte vestigt. Ook een faillissement, surseance van betaling of onderbewindstelling van verkoper in de periode ná de koop staat levering aan de koper niet meer in de weg. De koper wordt ook beschermd wanneer een verkoper een woning na de eerste koop nog eens verkoopt aan iemand anders.

Onderzoeksplicht
Een koper heeft een plicht onderzoek te doen en niet zonder meer af te gaan op de informatieplicht die rust bij verkoper.

Bestemmingsplan
De bestemmingsplankaart, als deze aan deze presentatie is toegevoegd, is te vinden op de website van Ruimtelijke Plannen. Daar is alle informatie over de bestemming van dit perceel te vinden. Consulteer een deskundige op dit gebied; een architect of bouwbegeleider.

Bodem
Het is verkoper niet bekend of de bodem verontreinigd is.

Bouwkundige keuring
Saegaert Makelaars raadt u aan het huis bouwkundig te laten keuren. Dit is onderdeel van uw onderzoeksplicht.

Toelichtingsclausule NEN2580
Al onze objecten worden ingemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. 
Wij verwijzen uitdrukkelijk naar het meetrapport - mocht in de presentatie ergens een fout zijn ingeslopen; het meetrapport is in deze leidend.

Biedlogboek
Per 1 januari 2023 zijn makelaars verplicht biedingen via een zgn biedlogboek bij te houden. Als u interesse heeft in één van onze woningen vragen wij u dat ons kenbaar te maken, waarna wij u toegang tot het digitale dossier van de woning (Move) kunnen verlenen. U treft daar alle relevante stukken van de woning aan waardoor u zich kunt voorbereiden en uw bieding kunt indienen. Uw gegevens worden -uiteraard- vertrouwelijk behandeld. Het systeem dat wij gebruiken is volledig goedgekeurd in overeenstemming met de wet. Mocht u hiervan willen afwijken vragen wij u beleefd om uw reactie.  Wij benadrukken dat alle communicatie (reacties, biedingen etc.) voorgelegd en besproken worden met onze opdrachtgever(s). 

Brand/ Koolmonoxide melders
Koper is ermee bekend dat vanaf 1 juli 2022 het verplicht is in Nederland om een rookmelder te hebben op elke woonverdieping in het verkochte.De volgende artikelen worden van toepassing verklaard voor dit object:

Monument / beeldbepalend / beschermd stads- of dorpsgezicht
Dit woonhuis is voor de overheid (gemeente, provincie) aangemerkt als beschermd stads- of dorpsgezicht, beeldbepalend, gemeentelijk, provinciaal of Rijksmonument. De centrale overheid kan rijksmonumenten aanwijzen. In het kadaster kunnen deze ingeschreven worden. Verder houden de gemeente en de overheid een register bij waarin de monumenten zijn opgesomd.

Asbestbepaling 
Ten tijde van de bouw van het verkochte kunnen er asbesthoudende materialen gebruikt zijn. Koper aanvaardt de eventuele aanwezigheid van voornoemde materialen in het verkochte. Koper vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit de mogelijke aanwezigheid van enig asbesthoudende stof in het verkochte kan voortvloeien. Verkoper verklaart niet bekend te zijn met asbest voor zover niet anders ingevuld op de NVM vragenlijst. Koper(s) worden in gelegenheid gesteld hiertoe onderzoek uit te voeren middels een bouwkundig keuring (indicatief) of daartoe gecertificeerd asbestonderzoeksbedrijf (grondig).

Ouderdomsclausule
Het is koper bekend dat de onroerende zaak meer dan 30 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen. In afwijking van artikel 6.3 van deze koopovereenkomst komt het geheel of ten dele ontbreken van één of meer eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal gebruik als gevolg van de ouderdom voor rekening en risico van koper. 

Notariskosten
1. Indien koper kiest voor een notaris met een afstand van meer dan 25 kilometer vanaf het gekochte, en verkoper wenst niet aanwezig te zijn bij het passeren van de akte van levering, dan dient verkoper de notariële volmacht te geven. De kosten voor deze volmacht worden in rekening gebracht bij koper.
2. Indien de kosten die door de notaris in rekening zullen worden gebracht voor de aflossing en doorhaling van de hypothe(e)k(en) van verkoper die op het verkochte rust(en), meer bedragen dan € 10,- per aflossing met telefonische overboeking respectievelijk meer dan € 150,- per algehele of gedeeltelijke doorhaling (alle bedragen inclusief BTW, kadastraal recht en inbegrepen de kosten voor het opvragen van de aflossingsnota), dan zal koper dit meerdere voor zijn rekening nemen. Deze extra kosten zal de notaris op de afrekening ter zake van de levering direct doorberekenen aan de koper.

Onderstaande bijlagen behoren bij de koopovereenkomst. Op verzoek sturen wij deze toe.
Lijst van zaken
Vragenlijst
Eigendomsbewijs
Kadastraal uittreksel
Kadastrale kaart
NEN meetrapport en tekeningen
Energielabel
Deze verkoopbrochure
 
Lees de volledige omschrijving
Wonen 114 m²
Inhoud 428 m³
Perceel 337 m²
kamers 5

Kenmerken

Algemeen

Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Eengezinswoning, twee onder een kapwoning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1925
Specifiek
Beschermd stads of dorpsgezicht
Soort dak
Pannen
Ligging
Aan rustige weg, in woonwijk

Oppervlakten en inhoud

Wonen
114 m²
Overige inpandige ruimte
4 m²
Externe bergruimte
12 m²
Perceel
337 m²
Inhoud
428 m³

Indeling

Aantal kamers
5 kamers (3 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers
Badkamervoorzieningen
Douche, dubbele wastafel, toilet, vloerverwarming, wastafel, wastafelmeubel
Aantal woonlagen
3
Voorzieningen
Airconditioning, mechanische ventilatie, stoomcabine

Energie

Energielabel
B
Isolatie
Dubbel glas
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel, elektrische boiler eigendom

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Blaricum E 3121
Oppervlakte
332 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
BRC00-E-3121
Perceelnaam
Blaricum E 3096
Oppervlakte
5 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
BRC00-E-3096

Buitenruimte

Tuin
Achtertuin, voortuin, zijtuin
Zijtuin
102 m²
Ligging tuin
Gelegen op het zuidoost

Bergruimte

Schuur/berging
Aangebouwd steen

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken

Overige media