Verkocht

Molenveenweg 22 Blaricum

Omschrijving

Bijzonder sfeervolle twee-onder-een-kap woning gelegen op een prachtig hoekperceel van circa 400 m². Dit huis heeft alles wat u zoekt: karakter, charme, ruimte en een heerlijke locatie in een rustig gedeelte van het oude dorp van Blaricum met voorzieningen als basisscholen, winkels, sportvelden en het Goois Natuurreservaat nabij. De woning heeft een recent aangebouwde leefkeuken, die verbonden is met een verrassend royaal achterhuis met verdieping die verbouwd is tot speel en werkruimte. Deze ruimte biedt mogelijkheid om hier een slaapplek/guesthouse met badkamer te realiseren voor bijvoorbeeld een au pair of mantelzorger. De woning heeft een schitterende vrije tuin rondom met gunstige zonligging (zuidwesten), veel privacy en zonneterrassen met ruimte voor kinderen om te spelen en waar men volop kan genieten van het buitenleven.
De woning is in 2016 gerenoveerd en uitgebouwd.

De indeling is als volgt:
Entree, hal met meterkast, modern toilet en trapkast met kelder. Via de taatsdeur toegang tot de sfeervolle woonkamer. De ruime L-vormige woonkamer heeft een mooie houten vloer en is voorzien van een open haard. Aansluitend de woon-/eetkeuken die voorzien is van inbouwapparatuur, gashaard, vloerverwarming en twee grote dubbele openslaande deuren naar de tuin. Aansluitend is de tussenhal met achter entree, bergkast en een doorloop naar een multifunctioneel achterhuis, nu in gebruik als speelkamer maar wat ook een ideale slaapkamer kan zijn. Hier bevindt zich tevens de aansluiting voor wasmachine en droger en de CV installatie. Via een vaste trap naar de bovengelegen ruime slaap-/werkkamer. Een vlizotrap geeft toegang tot de bergzolder.  
 
Eerste verdieping:
Overloop. Eerste slaapkamer met een grote dakkapel aan de voorzijde met uitzicht op de Vituskerk en de kerktuin. Tweede ruime slaapkamer aan de achterzijde met openslaande deuren naar het balkon. De moderne badkamer is vernieuwd in 2022 en voorzien van een dubbele wastafel, ligbad, inloopdouche en toilet. 

Tweede verdieping:
Op de tweede verdieping, bereikbaar middels een vaste trap, is de derde ruime slaapkamer met dakkapel gelegen. Deze kamer heeft inbouwkasten en bergruimte in de knieschotten. 

Tuin:
De charmante tuin met gunstige zonligging op het zuidwesten gelegen, biedt alle mogelijkheden voor ontspanning en plezier. Er is voldoende ruimte voor kinderen om te spelen op het gazon of op het kunstgras sportveldje in de voortuin. Er is een douglas houten schuur voor opslag tuinspullen en/of fietsen.
De tuin is volledig omheind met een prachtige beukenhaag en is vrij rondom wat een zeer ruimtelijk gevoel geeft.

Pluspunten die uw hart zullen veroveren:
* unieke sfeervolle woning
* heerlijke zonnige en vrij gelegen tuin
* royale leefkeuken met openslaande deuren en gashaard
* multifunctioneel achterhuis met veel mogelijkheden als speel, kantoor en slaapgelegenheid. 
* woonoppervlak ca. 161 m2, (bruto: 219 m2)
* bruto inhoud woning 690 m3
* de woning is gemoderniseerd en uitgebouwd in 2016
* nieuwe badkamer in 2022
* goede staat van onderhoud
* kindvriendelijke en autoluwe buurt 
* centrale ligging nabij dorpscentrum, scholen en alle voorzieningen

Deze woning is perfect voor:
Gezinnen die op zoek zijn naar een sfeervolle en ruime woning in een kindvriendelijke en autoluwe buurt.
Mensen met of zonder kinderen die een levensloopbestendig huis zoeken en willen wonen in een rustige wijk op korte afstand van voorzieningen. 
 
Kortom een heerlijke, gezellige en charmante twee-onder-een-kap woning in een zeer geliefde woonomgeving.

Uitgebreide verkoopinformatie

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn gemeten volgens de meetinstructie; dit meetrapport is op aanvraag beschikbaar. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Alle informatie verstrekt door Saegaert Makelaars is een uitnodiging tot het uitbrengen van een voorstel op het aangeboden object. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.

Koopovereenkomst
Er is sprake van een koopovereenkomst zodra koper en verkoper schriftelijk overeenstemming hebben bereikt. Het is gebruikelijk dat de koopovereenkomst binnen twee à drie werkdagen na mondelinge overeenstemming door beide partijen wordt ondertekend. Bemiddeling bij verkoop- en aankoop geschiedt onder de algemene voorwaarden van onze branche-organisatie NVM. De algemene voorwaarden kunt u lezen en downloaden op de website van de NVM.

Waarom een koopakte kan worden ingeschreven bij het Kadaster
Het inschrijven voorafgaand aan de eigendomsoverdracht (niet eerder dan vervallen voorbehouden en zonder vermelding koopsom) heeft een aantal belangrijke gevolgen. Zo kan er, indien na het inschrijven van de koopovereenkomst beslag wordt gelegd op het verkochte, toch vrij van beslag aan
de koper geleverd worden. Het beslag ‘’kleeft’’ alsdan niet meer ten nadele van de koper. Datzelfde geldt ook voor een (overbruggings)hypotheek die verkoper ná de koopovereenkomst op het verkochte vestigt. Ook een faillissement, surseance van betaling of onderbewindstelling van verkoper in de periode ná de koop staat levering aan de koper niet meer in de weg. De koper wordt ook beschermd wanneer een verkoper een woning na de eerste koop nog eens verkoopt aan iemand anders.

Onderzoeksplicht
Een koper heeft een plicht onderzoek te doen en niet zonder meer af te gaan op de informatieplicht die rust bij verkoper.

Bestemmingsplan
De bestemmingsplankaart, als deze aan deze presentatie is toegevoegd, is te vinden op de website van Ruimtelijke Plannen. Daar is alle informatie over de bestemming van dit perceel te vinden. Consulteer een deskundige op dit gebied; een architect of bouwbegeleider.

Bodem
Het is verkoper niet bekend of de bodem verontreinigd is.

Bouwkundige keuring
Saegaert Makelaars raadt u aan het huis bouwkundig te laten keuren. Dit is onderdeel van uw onderzoeksplicht.

Toelichtingsclausule NEN2580
Al onze objecten worden ingemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. 
Wij verwijzen uitdrukkelijk naar het meetrapport - mocht in de presentatie ergens een fout zijn ingeslopen; het meetrapport is in deze leidend.

Biedlogboek
Per 1 januari 2023 zijn makelaars verplicht biedingen via een zgn biedlogboek bij te houden. Als u interesse heeft in één van onze woningen vragen wij u dat ons kenbaar te maken, waarna wij u toegang tot het digitale dossier van de woning (Move) kunnen verlenen. U treft daar alle relevante stukken van de woning aan waardoor u zich kunt voorbereiden en uw bieding kunt indienen. Uw gegevens worden -uiteraard- vertrouwelijk behandeld. Het systeem dat wij gebruiken is volledig goedgekeurd in overeenstemming met de wet. Mocht u hiervan willen afwijken vragen wij u beleefd om uw reactie.  Wij benadrukken dat alle communicatie (reacties, biedingen etc.) voorgelegd en besproken worden met onze opdrachtgever(s). 

Brand/ Koolmonoxide melders
Koper is ermee bekend dat vanaf 1 juli 2022 het verplicht is in Nederland om een rookmelder te hebben op elke woonverdieping in het verkochte.


De volgende artikelen worden van toepassing verklaard voor dit object:

Asbestbepaling 
Ten tijde van de bouw van het verkochte kunnen er asbesthoudende materialen gebruikt zijn. Koper aanvaardt de eventuele aanwezigheid van voornoemde materialen in het verkochte. Koper vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit de mogelijke aanwezigheid van enig asbesthoudende stof in het verkochte kan voortvloeien. Verkoper verklaart niet bekend te zijn met asbest voor zover niet anders ingevuld op de NVM vragenlijst. Koper(s) worden in gelegenheid gesteld hiertoe onderzoek uit te voeren middels een bouwkundig keuring (indicatief) of daartoe gecertificeerd asbestonderzoeksbedrijf (grondig).

Ouderdomsclausule
Het is koper bekend dat de onroerende zaak meer dan 30.jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen. In afwijking van artikel 6.3 van deze koopovereenkomst komt het geheel of ten dele ontbreken van één of meer eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal gebruik als gevolg van de ouderdom voor rekening en risico van koper. 

Notariskosten
1. Indien koper kiest voor een notaris met een afstand van meer dan 25 kilometer vanaf het gekochte, en verkoper wenst niet aanwezig te zijn bij het passeren van de akte van levering, dan dient verkoper de notariële volmacht te geven. De kosten voor deze volmacht worden in rekening gebracht bij koper.
2. Indien de kosten die door de notaris in rekening zullen worden gebracht voor de aflossing en doorhaling van de hypothe(e)k(en) van verkoper die op het verkochte rust(en), meer bedragen dan € 10,- per aflossing met telefonische overboeking respectievelijk meer dan € 150,- per algehele of gedeeltelijke doorhaling (alle bedragen inclusief BTW, kadastraal recht en inbegrepen de kosten voor het opvragen van de aflossingsnota), dan zal koper dit meerdere voor zijn rekening nemen. Deze extra kosten zal de notaris op de afrekening ter zake van de levering direct doorberekenen aan de koper.

Onderstaande bijlagen behoren bij de koopovereenkomst. Op verzoek sturen wij deze toe.
Lijst van zaken
Vragenlijst
Eigendomsbewijs
Kadastraal uittreksel
Kadastrale kaart
NEN meetrapport en tekeningen
Energielabel
Deze verkoopbrochure
 
Lees de volledige omschrijving
Wonen 161 m²
Inhoud 690 m³
Perceel 394 m²
Kamers 6

Kenmerken

Algemeen

Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Eengezinswoning, twee onder een kapwoning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1933
Soort dak
Pannen
Ligging
Aan rustige weg, in bosrijke omgeving, in woonwijk

Oppervlakten en inhoud

Wonen
161 m²
Gebouwgebonden Buitenruimte
6 m²
Externe bergruimte
8 m²
Perceel
394 m²
Inhoud
690 m³

Indeling

Aantal kamers
6 kamers (4 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Dubbele wastafel, inloopdouche, ligbad, toilet, vloerverwarming, wastafelmeubel
Aantal woonlagen
3
Voorzieningen
Dakraam, natuurlijke ventilatie, rookkanaal, tv kabel

Energie

Energielabel
D
Isolatie
Dakisolatie, dubbel glas, muurisolatie
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Blaricum E 3008
Oppervlakte
50 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
BRC00-E-3008
Perceelnaam
Blaricum E 3003
Oppervlakte
341 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
BRC00-E-3003
Perceelnaam
Blaricum E 3004
Oppervlakte
1 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
BRC00-E-3004
Perceelnaam
Blaricum E 3007
Oppervlakte
2 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
BRC00-E-3007

Buitenruimte

Tuin
Achtertuin, voortuin, zijtuin

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaand hout

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Openbaar parkeren
Bekijk alle kenmerken

Overige media