Verkocht

Korenschoof 4 Laren

Omschrijving

Deze verrassende, vrijstaande gezinsvilla met een woonoppervlakte van maar liefst 335 m² ligt in een rustige straat aan een doodlopend hofje, maar toch nabij het gezellige centrum van Laren! Dit huis biedt een solide basis voor een stijlvolle renovatie naar jouw persoonlijke smaak. Er zijn maar liefst 6 slaapkamers, 3 badkamers, royale living van ca. 75/80 m² met vrij uitzicht op de tuin. Een inpandige garage van 40m² en een grote carport bieden veel ruimte voor auto's, fietsen en opslagbehoefte.

Door de ligging in deze fijne woonomgeving met sportverenigingen, natuur op loopafstand en in de directe nabijheid van het centrum van Laren, scholen, kinderdagverblijven, openbaar vervoer en uitvalswegen is dit een heerlijk familiehuis! 

De indeling is als volgt:

Begane grond: 
Ruime en lichte entree met separaat gastentoilet met fontein. Royale living van ca. 75/80 m² met serre en openslaande deuren naar de zonnige achtertuin. Half open keuken voorzien van diverse apparatuur. Ruime slaapkamer met vaste kasten en schuifpui naar de tuin. Badkamer met ligbad, dubbele wastafel, douche en tweede toilet. Hier bevindt zich tevens de wasmachine/droger opstelling.

Eerste verdieping:
Zeer grote overloop welke als multifunctionele ruimte kan worden gebruikt, ideaal als speelruimte voor de kinderen maar ook als studeer/werkkamer. Vanaf deze overloop is er toegang tot een ruim balkon op het zuiden. Twee bijna identieke slaapkamers. Badkamer met dubbele wastafel, derde toilet en douche. 

Tweede verdieping:
Vierde slaapkamer met eigen wastafel, 3 dakvensters en vaste kasten. Op deze verdieping bevindt zich tevens de cv-ketel opstelling en ruime berging. 

Souterrain:
Onder het gehele huis en deze heeft veel daglicht toetreding. Op de overloop bevinden zich vaste kasten waarvan één voorzien van extra ijskast. Vanuit de centrale, vijfde multifunctionele (slaap)kamer is er een fijn uitzicht naar de tuin. Er is een zesde slaapkamer en ruime badkamer met douche en wastafel. Via een doorloop is de garage, elektrisch bedienbaar, van 40 m² bereikbaar die ook vanuit buiten toegankelijk is. 

Tuin:
Zonnige, nette tuin met veel privacy en eigen sproei installatie. Carport aanwezig.
 
Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte van 335 m²
- Volledig geïsoleerd
- Veel mogelijkheden voor diverse doeleinden
- Vrijstaand 
- 6 slaapkamers, 3 badkamers
- Zeer kindvriendelijke omgeving. Kinderen kunnen hier veilig op straat spelen
- Veel privacy

Oplevering in overleg en onder voorbehoud gunning.
Wij adviseren uw eigen aankoopmakelaar mee te nemen

Uitgebreide verkoopinformatie

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn gemeten volgens de meetinstructie; dit meetrapport is op aanvraag beschikbaar. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Alle informatie verstrekt door Saegaert Makelaars is een uitnodiging tot het uitbrengen van een voorstel op het aangeboden object. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.

Koopovereenkomst
Er is sprake van een koopovereenkomst zodra koper en verkoper schriftelijk overeenstemming hebben bereikt. Het is gebruikelijk dat de koopovereenkomst binnen twee à drie werkdagen na mondelinge overeenstemming door beide partijen wordt ondertekend. Bemiddeling bij verkoop- en aankoop geschiedt onder de algemene voorwaarden van onze branche-organisatie NVM. De algemene voorwaarden kunt u lezen en downloaden op de website van de NVM.

Waarom een koopakte kan worden ingeschreven bij het Kadaster
Het inschrijven voorafgaand aan de eigendomsoverdracht (niet eerder dan vervallen voorbehouden en zonder vermelding koopsom) heeft een aantal belangrijke gevolgen. Zo kan er, indien na het inschrijven van de koopovereenkomst beslag wordt gelegd op het verkochte, toch vrij van beslag aan
de koper geleverd worden. Het beslag ‘’kleeft’’ alsdan niet meer ten nadele van de koper. Datzelfde geldt ook voor een (overbruggings)hypotheek die verkoper ná de koopovereenkomst op het verkochte vestigt. Ook een faillissement, surseance van betaling of onderbewindstelling van verkoper in de periode ná de koop staat levering aan de koper niet meer in de weg. De koper wordt ook beschermd wanneer een verkoper een woning na de eerste koop nog eens verkoopt aan iemand anders.

Onderzoeksplicht
Een koper heeft een plicht onderzoek te doen en niet zonder meer af te gaan op de informatieplicht die rust bij verkoper.

Bestemmingsplan
De bestemmingsplankaart, als deze aan deze presentatie is toegevoegd, is te vinden op de website van Ruimtelijke Plannen. Daar is alle informatie over de bestemming van dit perceel te vinden. Consulteer een deskundige op dit gebied; een architect of bouwbegeleider.

Bodem
Het is verkoper niet bekend of de bodem verontreinigd is.

Bouwkundige keuring
Saegaert Makelaars raadt u aan het huis bouwkundig te laten keuren. Dit is onderdeel van uw onderzoeksplicht.

Toelichtingsclausule NEN2580
Al onze objecten worden ingemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. 
Wij verwijzen uitdrukkelijk naar het meetrapport - mocht in de presentatie ergens een fout zijn ingeslopen; het meetrapport is in deze leidend.

Biedlogboek
Per 1 januari 2023 zijn makelaars verplicht biedingen via een zgn biedlogboek bij te houden. Als u interesse heeft in één van onze woningen vragen wij u dat ons kenbaar te maken, waarna wij u toegang tot het digitale dossier van de woning (Move) kunnen verlenen. U treft daar alle relevante stukken van de woning aan waardoor u zich kunt voorbereiden en uw bieding kunt indienen. Uw gegevens worden -uiteraard- vertrouwelijk behandeld. Het systeem dat wij gebruiken is volledig goedgekeurd in overeenstemming met de wet. Mocht u hiervan willen afwijken vragen wij u beleefd om uw reactie.  Wij benadrukken dat alle communicatie (reacties, biedingen etc.) voorgelegd en besproken worden met onze opdrachtgever(s). 


De volgende artikelen worden van toepassing verklaard voor dit object:

Nietzelfbewoningsbepaling
Verkoper heeft koper uitdrukkelijk geattendeerd op het feit dat hij het verkochte nooit of recent niet zelf feitelijk heeft gebruikt en dat hij derhalve koper niet heeft kunnen informeren over eigenschappen of gebreken aan het verkochte waarvan hij op de hoogte zou zijn geweest als hij het verkochte zelf  (recentelijk) feitelijk had gebruikt. In dit kader zijn partijen uitdrukkelijk overeengekomen dat dergelijke eigenschappen casu quo gebreken voor risico en rekening van koper komen en dat bij de vaststelling van de koopsom, hiermee rekening is gehouden. Om die reden heeft verkoper een bouwkundige keuring laten uitvoeren. Om u zo zorgvuldig mogelijk te informeren. 

Ouderdomsclausule
Het is koper bekend dat de onroerende zaak (met bijgebouwen) meer dan 30 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen. Koper is zich ervan bewust dat hij, gelet op het bepaalde in artikel 6.3 van de koopakte en in artikel 7:17 lid 1 en 2 BW, zijn verwachtingen met betrekking tot (de kwaliteit van) het verkochte in verband met de ouderdom daaraan dient aan te passen. Dit geldt met name ten aanzien van de staat van installaties, de vloeren, de leidingen voor de elektriciteit, water en gas, de riolering en de isolatie.

Notariskosten
1. Indien koper kiest voor een notaris met een afstand van meer dan 25 kilometer vanaf het gekochte, en verkoper wenst niet aanwezig te zijn bij het passeren van de akte van levering, dan dient verkoper de notariële volmacht te geven. De kosten voor deze volmacht worden in rekening gebracht bij koper.
2. Indien de kosten die door de notaris in rekening zullen worden gebracht voor de aflossing en doorhaling van de hypothe(e)k(en) van verkoper die op het verkochte rust(en), meer bedragen dan € 10,- per aflossing met telefonische overboeking respectievelijk meer dan € 150,- per algehele of gedeeltelijke doorhaling (alle bedragen inclusief BTW, kadastraal recht en inbegrepen de kosten voor het opvragen van de aflossingsnota), dan zal koper dit meerdere voor zijn rekening nemen. Deze extra kosten zal de notaris op de afrekening ter zake van de levering direct doorberekenen aan de koper.

Hemelwaterafvoer
Koper is ermee bekend dat in gemeente Laren voor 2023 het hemelwater afgekoppeld gaat worden van het riool en op eigen terrein dient te worden opgevangen. De kosten worden betaald uit de rioolheffing. U kunt nadere informatie hieromtrent vinden op de website van de gemeente Laren.

Onderstaande bijlagen behoren bij de koopovereenkomst. Op verzoek sturen wij deze toe.
Lijst van zaken
Vragenlijst
Eigendomsbewijs
Kadastraal uittreksel
Kadastrale kaart
NEN meetrapport en tekeningen
Energielabel
Bouwkundige keuring
Deze verkoopbrochure
Lees de volledige omschrijving
Wonen 335 m²
Inhoud 1.255 m³
Perceel 543 m²
Kamers 9

Kenmerken

Algemeen

Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Villa, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1989
Soort dak
Pannen
Ligging
Aan rustige weg, in centrum, in woonwijk

Oppervlakten en inhoud

Wonen
335 m²
Overige inpandige ruimte
40 m²
Gebouwgebonden Buitenruimte
19 m²
Perceel
543 m²
Inhoud
1.255 m³

Indeling

Aantal kamers
9 kamers (6 slaapkamers)
Aantal badkamers
4 badkamers
Badkamervoorzieningen
Douche, dubbele wastafel, ligbad, toilet, wastafel
Aantal woonlagen
4
Voorzieningen
Alarminstallatie, buitenzonwering, mechanische ventilatie

Energie

Energielabel
B
Isolatie
Volledig geisoleerd
Verwarming
Cv ketel, open haard
Warm water
Cv ketel
Cv-ketel
Nefit (gas gestookt combiketel uit 2014, eigendom)

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Laren G 3897
Oppervlakte
543 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Tuin
Achtertuin, voortuin, zijtuin
Achtertuin
200 m²
Ligging tuin
Zuidoost bereikbaar via achterom

Bergruimte

Schuur/berging
Inpandig

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Openbaar parkeren
Bekijk alle kenmerken

Overige media