Verkocht

Kerklaan 37 Laren

Omschrijving

Welkom bij deze charmante, vrijstaande rietgedekte villa uit 1920 met maar liefst 197 m² woonoppervlakte, gelegen op loopafstand van het pittoreske Laren. Laren is een prachtig dorp met een rijke geschiedenis, omgeven door prachtige natuur en nabijgelegen bossen. Je bevindt je ook op loopafstand van het bruisende centrum met diverse winkels, restaurants en culturele voorzieningen. Deze prachtige woning biedt een perfecte mix van historische charme en moderne gemakken, waardoor het de ideale plek is om een nieuw hoofdstuk van je leven te beginnen! 

De villa beschikt over een ruime woonkeuken van ca. 39 m², sfeervolle woonkamer met dubbele en-suite, separate studeerkamer, een kantoorruimte, 4 slaapkamers, 2 badkamers die zorgen voor extra gemak en privacy en een bijkeuken met aparte chill/tv kamer, voorheen de garage. De tuin met perfecte zuidwesten ligging biedt voldoende ruimte om te spelen, te tuinieren of om een gezellige barbecue te organiseren. De overkapping, welke middels glazen schuifpui afgesloten kan worden, zorgt ervoor dat je het hele jaar door kunt genieten van het buitenleven.

De indeling is als volgt:
Begane grond: entree, garderobe en separaat toilet met fontein en vloerverwarming. Kelder aanwezig. De ruime woonkamer met dubbele en-suite en sfeervolle gashaard vormt het hart van het huis, waar je kunt ontspannen en genieten van gezellige avonden met vrienden en familie. De lees/studeerkamer is een multifunctionele ruimte welke ook bijvoorbeeld als speelkamer voor de kinderen gebruikt kan worden. 
Een waar paradijs voor kookliefhebbers is de uitgebouwde woonkeuken met openslaande deuren naar de achtertuin en vloerverwarming! Hier vind je moderne apparatuur, voldoende werkruimte en een grote eettafel waar je kunt genieten van heerlijke maaltijden. De bijkeuken, met de wasmachine en droger opstelling, biedt extra opbergruimte en is perfect om je huishoudelijke taken uit het zicht te houden. Vanuit de bijkeuken doorloop naar de voormalige garage die nu in gebruik is als chill/tv kamer. Tussen de gang en keuken is er een separate kamer aanwezig, thans in gebruik als kantoor. 

Eerste verdieping:
Met maar liefst drie ruime slaapkamers en een kleinere vierde slaapkamer is er voldoende ruimte voor een groeiend gezin of om gasten te ontvangen. Elke slaapkamer is goed verlicht en biedt een comfortabele en rustige omgeving. De master bedroom beschikt over een eigen badkamer compleet met whirpool ligbad, tweede toilet, douche, handdoekradiator, dubbele wastafel en vloerverwarming. De tweede badkamer is voorzien van een derde toilet, douche, handdoekradiator, dubbele wastafel en vloerverwarming. Vanuit de overloop toegang middels vlizotrap naar zolder waar zich de Intergas cv-ketel uit 2022 bevindt. 

Tuin:
De verrassing van deze woning is de ruime achter- en zijtuin met zuidwesten ligging, eigen sproei installatie, buitendouche en met overkapping, een oase van rust en groen waar je kunt ontspannen en genieten van de buitenlucht. Er is een vrijstaande berging voorzien van elektra. Achter de berging is een watersluiting aanwezig om eventueel een buitenkeuken te realiseren. Eigen oprit met carport welke plek biedt voor meerdere auto's. 

Energie:
Warmtepomp is in november 2023 geplaatst. 

Kortom, deze vrijstaande rietgedekte villa uit 1920 met 4 slaapkamers, woonkamer en-suite, uitgebouwde woonkeuken, bijkeuken, 2 badkamers en ruime tuin met overkapping biedt alles wat je nodig hebt voor een comfortabele en stijlvolle levensstijl. Mis deze unieke kans niet om in het charmante Laren te wonen. Neem vandaag nog contact met ons op en plan een bezichtiging!

Oplevering in overleg en onder voorbehoud gunning.
Neem uw eigen aankoopmakelaar mee.  

Zie uitgebreide informatie in de verkoopbrochure.

Uitgebreide verkoopinformatie

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn gemeten volgens de meetinstructie; dit meetrapport is op aanvraag beschikbaar. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Alle informatie verstrekt door Saegaert Makelaars is een uitnodiging tot het uitbrengen van een voorstel op het aangeboden object. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.

Koopovereenkomst
Er is sprake van een koopovereenkomst zodra koper en verkoper schriftelijk overeenstemming hebben bereikt. Het is gebruikelijk dat de koopovereenkomst binnen twee à drie werkdagen na mondelinge overeenstemming door beide partijen wordt ondertekend. Bemiddeling bij verkoop- en aankoop geschiedt onder de algemene voorwaarden van onze branche-organisatie NVM. De algemene voorwaarden kunt u lezen en downloaden op de website van de NVM.

Waarom een koopakte kan worden ingeschreven bij het Kadaster
Het inschrijven voorafgaand aan de eigendomsoverdracht (niet eerder dan vervallen voorbehouden en zonder vermelding koopsom) heeft een aantal belangrijke gevolgen. Zo kan er, indien na het inschrijven van de koopovereenkomst beslag wordt gelegd op het verkochte, toch vrij van beslag aan
de koper geleverd worden. Het beslag ‘’kleeft’’ alsdan niet meer ten nadele van de koper. Datzelfde geldt ook voor een (overbruggings)hypotheek die verkoper ná de koopovereenkomst op het verkochte vestigt. Ook een faillissement, surseance van betaling of onderbewindstelling van verkoper in de periode ná de koop staat levering aan de koper niet meer in de weg. De koper wordt ook beschermd wanneer een verkoper een woning na de eerste koop nog eens verkoopt aan iemand anders.

Onderzoeksplicht
Een koper heeft een plicht onderzoek te doen en niet zonder meer af te gaan op de informatieplicht die rust bij verkoper.

Bestemmingsplan
De bestemmingsplankaart, als deze aan deze presentatie is bijgevoegd, is te vinden op de website van Ruimtelijke Plannen. Daar is alle informatie over de bestemming van dit perceel te vinden.

Bodem
Het is verkoper niet bekend of de bodem verontreinigd is.

Bouwkundige keuring
Saegaert Makelaars raadt u aan het huis bouwkundig te laten keuren. Dit is onderdeel van uw onderzoeksplicht.

Toelichtingsclausule NEN2580
Al onze objecten worden ingemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Biedlogboek
Per 1 januari 2023 zijn makelaars verplicht biedingen via een zgn biedlogboek bij te houden. Als u interesse heeft in één van onze woningen vragen wij u dat ons kenbaar te maken, waarna wij u toegang tot het digitale dossier van de woning (Move) kunnen verlenen. U treft daar alle relevante stukken van de woning aan waardoor u zich kunt voorbereiden en uw bieding kunt indienen. Uw gegevens worden -uiteraard- vertrouwelijk behandeld. Het systeem dat wij gebruiken is volledig goedgekeurd in overeenstemming met de wet. Mocht u hiervan willen afwijken vragen wij u beleefd om uw reactie.


De volgende artikelen worden van toepassing verklaard voor dit object:

Asbestbepaling 
Ten tijde van de bouw van het verkochte kunnen er asbesthoudende materialen gebruikt zijn. Koper aanvaardt de eventuele aanwezigheid van voornoemde materialen in het verkochte. Koper vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit de mogelijke aanwezigheid van enig asbesthoudende stof in het verkochte kan voortvloeien. Verkoper verklaart niet bekend te zijn met asbest voor zover niet anders ingevuld op de NVM vragenlijst. Koper(s) worden in gelegenheid gesteld hiertoe onderzoek uit te voeren middels een bouwkundig keuring (indicatief) of daartoe gecertificeerd asbestonderzoeksbedrijf (grondig).

Ouderdomsclausule
Het is koper bekend dat de onroerende zaak (met bijgebouwen) meer dan 30 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen. Koper is zich ervan bewust dat hij, gelet op het bepaalde in artikel 6.3 van de koopakte en in artikel 7:17 lid 1 en 2 BW, zijn verwachtingen met betrekking tot (de kwaliteit van) het verkochte in verband met de ouderdom daaraan dient aan te passen. Dit geldt met name ten aanzien van de staat van installaties, de vloeren, de leidingen voor de elektriciteit, water en gas, de riolering en de isolatie.

Notariskosten
1. Indien koper kiest voor een notaris met een afstand van meer dan 25 kilometer vanaf het gekochte, en verkoper wenst niet aanwezig te zijn bij het passeren van de akte van levering, dan dient verkoper de notariële volmacht te geven. De kosten voor deze volmacht worden in rekening gebracht bij koper.
2. Indien de kosten die door de notaris in rekening zullen worden gebracht voor de aflossing en doorhaling van de hypothe(e)k(en) van verkoper die op het verkochte rust(en), meer bedragen dan € 10,- per aflossing met telefonische overboeking respectievelijk meer dan € 150,- per algehele of gedeeltelijke doorhaling (alle bedragen inclusief BTW, kadastraal recht en inbegrepen de kosten voor het opvragen van de aflossingsnota), dan zal koper dit meerdere voor zijn rekening nemen. Deze extra kosten zal de notaris op de afrekening ter zake van de levering direct doorberekenen aan de koper.

Hemelwaterafvoer
Koper is ermee bekend dat in gemeente Laren voor 2023 het hemelwater afgekoppeld gaat worden van het riool en op eigen terrein dient te worden opgevangen. De kosten worden betaald uit de rioolheffing. U kunt nadere informatie hieromtrent vinden op de website van de gemeente Laren.

Onderstaande bijlagen behoren bij de koopovereenkomst. Op verzoek sturen wij deze toe.
Lijst van zaken
Vragenlijst
Eigendomsbewijs
Kadastraal uittreksel
Kadastrale kaart
NEN meetrapport en tekeningen
Energielabel
Kiwa certificaat
Deze verkoopbrochure 
Lees de volledige omschrijving
Wonen 197 m²
Inhoud 796 m³
Perceel 434 m²
Kamers 9

Kenmerken

Algemeen

Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Villa, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1920
Soort dak
Riet

Oppervlakten en inhoud

Wonen
197 m²
Overige inpandige ruimte
14 m²
Externe bergruimte
20 m²
Perceel
434 m²
Inhoud
796 m³

Indeling

Aantal kamers
9 kamers (4 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers
Badkamervoorzieningen
Douche, dubbele wastafel, ligbad, toilet
Aantal woonlagen
4
Voorzieningen
Alarminstallatie

Energie

Energielabel
A
Isolatie
Dubbel glas, muurisolatie
Verwarming
Cv ketel, gashaard, vloerverwarming gedeeltelijk, warmtepomp
Warm water
Cv ketel
Cv-ketel
Intergas (gas gestookt combiketel uit 2022, eigendom)

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Laren F 2193
Oppervlakte
434 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Tuin
Achtertuin, voortuin, zijtuin
Achtertuin
135 m²
Ligging tuin
Zuidwest

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaand hout

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken

Overige media