Verkocht onder voorbehoud

Houtweg 16 Laren

Omschrijving

Op een geliefde locatie en op loopafstand van het gezellige centrum van Laren bevindt zich dit vrijstaande, charmant rietgedekt landhuis (239m²) gebouwd in 1917 door architect A.H. Wegerif met bijgebouw/atelier (48m²). De woning heeft zijn authentieke karakter en vormen behouden en ligt op een ruim perceel van 1777m² omzoomd door zonnig groen. De Houtweg omschrijft zich als een prachtige brede laan met fraaie oude boompartijen.

De indeling is als volgt:
Begane grond:
Ruime, lichte entree met vaste kasten, garderobe en alarminstallatie. Vanuit de entree is er toegang tot de kelder. Separaat gastentoilet aanwezig met fontein. Woonkamer is geheel voorzien van een houten vloer met authentiek balkenplafond, open haard met tegeltableau en klepbanken. Openslaande deuren naar een terras aan de voorzijde. Aansluitend de eetkamer met vaste servieskast en thans openslaande deuren naar een zonnig tweede terras omgeven door de fraai aangelegde tuin voor een gezellig buiten diner. Moderne, vernieuwde keuken met composiet keukenblad compleet met koelkast, afwasmachine, afzuigkap, 6 pits Smeg gasfornuis en panoramisch uitzicht op de achtertuin. In de ruime bijkeuken vindt u de wasruimte en cv-opstelling, en toegang tot de achtertuin. In de knusse en lichte tuinkamer annex familyroom, thans in gebruik als tv kamer, treft u eveneens openslaande deur met een geweldig uitzicht over de tuin.

Eerste verdieping:
Op de overloop is een separaat toilet. Riante slaapkamer met badkamer voorzien van douche, wastafel en uitzicht op de groene oase en toegang tot het balkon. Tweede slaapkamer met vaste kasten, vanuit deze slaapkamer is er toegang naar een tweede badkamer voorzien van ligbad, douche, wastafel, handdoekradiator en tevens toegang tot het balkon. Derde slaapkamer met half open vaste kasten. Door middel van een aluminium vlizo trap vanuit de overloop is er toegang naar de stahoge zolder met veel bergruimte.

Bijgebouw:
Het vrijstaand houten bijgebouw is voorzien van dubbel glas en kan voor multifunctionele doeleinden gebruikt kan worden. Het bijgebouw heeft eigen voorzieningen zoals een cv-ketel, meterkast, een kitchenette en badkamer met douche, toilet en wastafel. Een vaste trap biedt toegang tot de stahoge eerste verdieping.

Tuin:
De villa ligt op een ruim perceel met rondom een groene oase van rust en ruimte. Er zijn diverse terrassen rondom de villa in de fraai aangelegde tuin met veel privacy. Hierdoor is het heerlijk vertoeven en altijd wel een plek in de zon of schaduw te vinden. Er is een stenen berging aanwezig voor tuingereedschap. Op de oprit is een vrijstaand stenen garage met aan de achterzijde een extra inrit. De oprit biedt plek voor meerdere auto's.

Enthousiast geworden naar deze charmante villa op een unieke locatie? Wij nodigen u graag uit voor een bezichtiging!

Oplevering in overleg en onder voorbehoud gunning.
Neem uw eigen aankoopmakelaar mee.

Zie uitgebreide informatie in de verkoopbrochure.

Uitgebreide verkoopinformatie

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn gemeten volgens de meetinstructie; dit meetrapport is op aanvraag beschikbaar. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Alle informatie verstrekt door Saegaert Makelaars is een uitnodiging tot het uitbrengen van een voorstel op het aangeboden object. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.

Koopovereenkomst
Er is sprake van een koopovereenkomst zodra koper en verkoper schriftelijk overeenstemming hebben bereikt. Het is gebruikelijk dat de koopovereenkomst binnen twee à drie werkdagen na mondelinge overeenstemming door beide partijen wordt ondertekend. Bemiddeling bij verkoop- en aankoop geschiedt onder de algemene voorwaarden van onze branche-organisatie NVM. De algemene voorwaarden kunt u lezen en downloaden op de website van de NVM.

Waarom een koopakte kan worden ingeschreven bij het Kadaster
Het inschrijven voorafgaand aan de eigendomsoverdracht (niet eerder dan vervallen voorbehouden en zonder vermelding koopsom) heeft een aantal belangrijke gevolgen. Zo kan er, indien na het inschrijven van de koopovereenkomst beslag wordt gelegd op het verkochte, toch vrij van beslag aan
de koper geleverd worden. Het beslag ‘’kleeft’’ alsdan niet meer ten nadele van de koper. Datzelfde geldt ook voor een (overbruggings)hypotheek die verkoper ná de koopovereenkomst op het verkochte vestigt. Ook een faillissement, surseance van betaling of onderbewindstelling van verkoper in de periode ná de koop staat levering aan de koper niet meer in de weg. De koper wordt ook beschermd wanneer een verkoper een woning na de eerste koop nog eens verkoopt aan iemand anders.

Onderzoeksplicht
Een koper heeft een plicht onderzoek te doen en niet zonder meer af te gaan op de informatieplicht die rust bij verkoper.

Bestemmingsplan
De bestemmingsplankaart, als deze aan deze presentatie is bijgevoegd, is te vinden op de website van Ruimtelijke Plannen. Daar is alle informatie over de bestemming van dit perceel te vinden.

Bodem
Het is verkoper niet bekend of de bodem verontreinigd is.

Bouwkundige keuring
Saegaert Makelaars raadt u aan het huis bouwkundig te laten keuren. Dit is onderdeel van uw onderzoeksplicht.

Toelichtingsclausule NEN2580
Al onze objecten worden ingemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.


De volgende artikelen worden van toepassing verklaard voor dit object:

Asbestbepaling 
Ten tijde van de bouw van het verkochte kunnen er asbesthoudende materialen gebruikt zijn. Koper aanvaardt de eventuele aanwezigheid van voornoemde materialen in het verkochte. Koper vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit de mogelijke aanwezigheid van enig asbesthoudende stof in het verkochte kan voortvloeien. Verkoper verklaart niet bekend te zijn met asbest voor zover niet anders ingevuld op de NVM vragenlijst. Koper(s) worden in gelegenheid gesteld hiertoe onderzoek uit te voeren middels een bouwkundig keuring (indicatief) of daartoe gecertificeerd asbestonderzoeksbedrijf (grondig).

Ouderdomsclausule
Het is koper bekend dat de onroerende zaak (met bijgebouwen) meer dan 30 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen. Koper is zich ervan bewust dat hij, gelet op het bepaalde in artikel 6.3 van de koopakte en in artikel 7:17 lid 1 en 2 BW, zijn verwachtingen met betrekking tot (de kwaliteit van) het verkochte in verband met de ouderdom daaraan dient aan te passen. Dit geldt met name ten aanzien van de staat van installaties, de vloeren, de leidingen voor de elektriciteit, water en gas, de riolering en de isolatie.

Notariskosten
1. Indien koper kiest voor een notaris met een afstand van meer dan 25 kilometer vanaf het gekochte, en verkoper wenst niet aanwezig te zijn bij het passeren van de akte van levering, dan dient verkoper de notariële volmacht te geven. De kosten voor deze volmacht worden in rekening gebracht bij koper.
2. Indien de kosten die door de notaris in rekening zullen worden gebracht voor de aflossing en doorhaling van de hypothe(e)k(en) van verkoper die op het verkochte rust(en), meer bedragen dan € 10,- per aflossing met telefonische overboeking respectievelijk meer dan € 150,- per algehele of gedeeltelijke doorhaling (alle bedragen inclusief BTW, kadastraal recht en inbegrepen de kosten voor het opvragen van de aflossingsnota), dan zal koper dit meerdere voor zijn rekening nemen. Deze extra kosten zal de notaris op de afrekening ter zake van de levering direct doorberekenen aan de koper.

Hemelwaterafvoer
Koper is ermee bekend dat in gemeente Laren voor 2023 het hemelwater afgekoppeld gaat worden van het riool en op eigen terrein dient te worden opgevangen. De kosten worden betaald uit de rioolheffing. U kunt nadere informatie hieromtrent vinden op de website van de gemeente Laren.

Onderstaande bijlagen behoren bij de koopovereenkomst. Op verzoek sturen wij deze toe.
Lijst van zaken
Vragenlijst
Eigendomsbewijs
Kadastraal uittreksel
Kadastrale kaart
NEN meetrapport en tekeningen
Energielabel
Kiwa certificaat
Deze verkoopbrochure
Lees de volledige omschrijving
Wonen 239 m²
Inhoud 980 m³
Perceel 1.777 m²
Kamers 9

Kenmerken

Algemeen

Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Landhuis, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1917
Soort dak
Bitumineuze dakbedekking, riet
Ligging
In bosrijke omgeving

Oppervlakten en inhoud

Wonen
239 m²
Overige inpandige ruimte
29 m²
Gebouwgebonden Buitenruimte
6 m²
Externe bergruimte
27 m²
Perceel
1.777 m²
Inhoud
980 m³

Indeling

Aantal kamers
9 kamers (4 slaapkamers)
Aantal badkamers
3 badkamers
Badkamervoorzieningen
Douche, ligbad, toilet, wastafel
Aantal woonlagen
5
Voorzieningen
Alarminstallatie

Energie

Energielabel
G
Verwarming
Cv ketel, open haard
Warm water
Cv ketel
Cv-ketel
Nefit (gas gestookt combiketel uit 2023, eigendom)

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Laren C 966
Oppervlakte
1777 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Tuin
Achtertuin, tuin rondom
Achtertuin
1080 m²
Ligging tuin
Noordwest

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaand steen

Garage

Capaciteit
1 auto
Voorzieningen
Elektra

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken

Overige media