Verkocht

Beijemansweg 18 Laren

Omschrijving

Deze fenomenale verbouwde, rietgedekte half vrijstaande villa is werkelijk een lust voor het oog. Deze sfeervolle woning bestaat uit een voorhuis met een doorloop naar het vrijstaande achterhuis en is tot in perfectie zeer recent hoogwaardig verbouwd tot een uiterst charmant en bijzonder woonhuis. Rustig wonen en toch op loopafstand van het gezellige centrum van Laren.

Een fantastisch huis waar je zo in kunt!
Bewonder de foto's en neem contact op voor een bezichtiging.

De indeling; aan de voorzijde een oprit voor meerdere auto's. Een poort geeft toegang tot de entree en mooi aangelegde en zonnige tuin met veel privacy en diverse gezellige terrassen. Via de voordeur, met zowel links als rechts een charmante erker, betreed je de vestibule met toilet met fonteintje en garderobe. Rechts van de entree is de sfeervolle zitkamer en aan de linkerzijde een afsluitbare werkkamer twee fraaie stalen taats deuren met glas.

Het voor- en achterhuis zijn met elkaar verbonden middels een brede doorloop en een grote schuifpui naar de tussenliggende zeer gezellige veranda met ingebouwde gashaard.
In het achterhuis met fraaie open kap en dakramen is een werkelijk geweldige woon/eet/leefkeuken gerealiseerd. De luxe Boretti keuken met eiland is voorzien van alle denkbare
inbouwapparatuur inclusief 2 wijnkoelkasten en een 2e gashaard. De gezellige erker met openslaande deuren geeft toegang tot het terras in de achtertuin. Het achterhuis is tevens
voorzien van een zij-entree. De keuken geeft toegang tot het souterrain waarbij de trap is voorzien van een glazen balustrade.

In het souterrain bevindt zich een meer dan volwaardige wijnkelder achter de glazen wand met stalen deur. Hier kan menig liefhebber zijn hart kan ophalen en optimaal kan genieten van een mooie wijncollectie. Ook deze ruimte is volledig vernieuwd, geïsoleerd en heeft houten vloeren. Separaat is hier een ruime was- en stookruimte. In de tuin staat een vrijstaande houten eveneens met riet gedekte ruime berging met verdieping. Een feest voor het oog. De gehele begane grondvloer is voorzien van een hele mooie visgraatparketvloer. 

1e verdieping met eikenhouten vloeren; via de gezellig hal kom je in een zeer ruime slaapkamer aan de voorzijde. Deze straalt rust uit door de afwerking en fraaie doorkijk aan de
voor- en zijkant. De slaapkamer is voorzien van 2 ruime inbouwkasten. Aan de achterzijde is de grote luxe badkamer met gezellige raampartij met elektrisch rolluik. Deze is voorzien van een dubbele wastafel, vrijstaand ligbad, toilet, inloopdouche en vloerverwarming. Via een vaste trap bereik je de 3 e verdieping. Hier bevinden zich 2 kleinere slaap/logeer kamers thans in gebruik als kledingkamer met inbouwkasten en de andere als logeerkamer. Op de gang van de 3 e etage is ook de keurig afgesloten stookruimte.

Dit juweeltje is door de eigenaren met liefde bewoond en verbouwd waarbij geen werkelijk geen enkel detail is vergeten. Deze woning ademt rust en ruimte, dit is nog eens thuiskomen!
U bent van harte welkom voor een bezichtiging.

Noemenswaardigheden:
Tot in de puntjes afgewerkt
Gebruik van hoogwaardige materialen
Nieuwe rietendaken met isolatie en schroefdak (voorhuis 2020 en achterhuis 2021)
Alarm- en camera installatie

Notabene; Dit is een zeer energiezuinige woning. Het energielabel C is aan deze woning
toegekend vóórdat de woning in 2021 volledig is voorzien van oa;
Dubbele beglazing HR++
Vloer- en muurisolatie souterrain
Dakisolatie achterhuis
HR gashaarden

Oplevering in overleg en onder voorbehoud gunning.
Neem uw eigen aankoopmakelaar mee.  

Zie uitgebreide informatie in de verkoopbrochure.

Uitgebreide verkoopinformatie

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn gemeten volgens de meetinstructie; dit meetrapport is op aanvraag beschikbaar. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Alle informatie verstrekt door Saegaert Makelaars is een uitnodiging tot het uitbrengen van een voorstel op het aangeboden object. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg
om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.

Koopovereenkomst
Er is sprake van een koopovereenkomst zodra koper en verkoper schriftelijk overeenstemming hebben bereikt. Het is gebruikelijk dat de koopovereenkomst binnen twee à drie werkdagen na mondelinge overeenstemming door beide partijen wordt ondertekend. Bemiddeling bij verkoop- en aankoop geschiedt onder de algemene voorwaarden van onze branche-organisatie NVM. De algemene voorwaarden kunt u lezen en downloaden op de website van de NVM.

Waarom een koopakte kan worden ingeschreven bij het Kadaster
Het inschrijven voorafgaand aan de eigendomsoverdracht (niet eerder dan vervallen voorbehouden en zonder vermelding koopsom) heeft een aantal belangrijke gevolgen. Zo kan er, indien na het inschrijven van de koopovereenkomst beslag wordt gelegd op het verkochte, toch vrij van beslag aan
de koper geleverd worden. Het beslag ‘’kleeft’’ alsdan niet meer ten nadele van de koper. Datzelfde geldt ook voor een (overbruggings)hypotheek die verkoper ná de koopovereenkomst op het verkochte vestigt. Ook een faillissement, surseance van betaling of onderbewindstelling van verkoper in de periode ná de koop staat levering aan de koper niet meer in de weg. De koper wordt ook beschermd wanneer een verkoper een woning na de eerste koop nog eens verkoopt aan iemand anders.

Onderzoeksplicht
Een koper heeft een plicht onderzoek te doen en niet zonder meer af te gaan op de informatieplicht die rust bij verkoper.

Bestemmingsplan
De bestemmingsplankaart, als deze aan deze presentatie is bijgevoegd, is te vinden op de website van Ruimtelijke Plannen. Daar is alle informatie over de bestemming van dit perceel te vinden.

Bodem
Het is verkoper niet bekend of de bodem verontreinigd is.

Bouwkundige keuring
Saegaert Makelaars raadt u aan het huis bouwkundig te laten keuren. Dit is onderdeel van uw onderzoeksplicht.

Toelichtingsclausule NEN2580
Al onze objecten worden ingemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.


De volgende artikelen worden van toepassing verklaard voor dit object:

Asbestbepaling 
Ten tijde van de bouw van het verkochte kunnen er asbesthoudende materialen gebruikt zijn. Koper aanvaardt de eventuele aanwezigheid van voornoemde materialen in het verkochte. Koper vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit de mogelijke aanwezigheid van enig asbesthoudende stof in het verkochte kan voortvloeien. Verkoper verklaart niet bekend te zijn met asbest voor zover niet anders ingevuld op de NVM vragenlijst. Koper(s) worden in gelegenheid gesteld hiertoe onderzoek uit te voeren middels een bouwkundig keuring (indicatief) of daartoe gecertificeerd asbestonderzoeksbedrijf (grondig).

Asbestdak
Koper is ermee bekend dat de onroerende zaak is voorzien van een asbestdak. Partijen verklaren er voorts mee bekend te zijn, dat mogelijk nog meer asbesthoudende stoffen/materialen in de onroerende zaak aanwezig kunnen zijn. Het risico daarvan rust geheel bij koper. Indien de asbesthoudende stoffen/materialen worden verwijderd dienen door koper maatregelen en voorzieningen te worden getroffen die de wetgeving voorschrijft. Koper verklaart met deze wetgeving bekend te zijn en aanvaardt alle aansprakelijkheid en gevolgen die uit de aanwezigheid van asbest en/of de verwijdering van asbest uit de onroerende zaak kan voortvloeien. In afwijking van artikel 6.3  van deze koopakte en artikel 7:17 lid 1 en 2 BW komt het geheel of ten dele ontbreken van één of meer eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal en bijzonder gebruik en het eventueel anderszins niet-beantwoorden van de zaak aan de overeenkomst als gevolg van de aanwezigheid van enig asbest in welke samenstelling en/of op welke plaats dan ook voor rekening en risico van koper. Eventueel toevoegen: Bij het vaststellen van de koopsom is hier rekening mee gehouden.

Ouderdomsbepaling 
Koper verklaart ermee bekend te zijn, dat het verkochte ouder is dan 30 jaar, hetgeen inhoudt dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwere objecten. De verkoper staat niet in voor de vloeren, de leidingen voor elektriciteit, water en gas, de riolering en de afwezigheid van optrekkend vocht. Eventuele bouwkundige kwaliteitsgebreken worden geacht niet belemmerend te werken op het in de koopakte omschreven gebruik. Tevens verklaart de koper genoegzaam bekend te zijn met de bouwkundige staat van het verkochte.

Notariskosten
1. Indien koper kiest voor een notaris met een afstand van meer dan 25 kilometer vanaf het gekochte, en verkoper wenst niet aanwezig te zijn bij het passeren van de akte van levering, dan dient verkoper de notariële volmacht te geven. De kosten voor deze volmacht worden in rekening gebracht bij koper.
2. Indien de kosten die door de notaris in rekening zullen worden gebracht voor de aflossing en doorhaling van de hypothe(e)k(en) van verkoper die op het verkochte rust(en), meer bedragen dan € 10,- per aflossing met telefonische overboeking respectievelijk meer dan € 150,- per algehele of gedeeltelijke doorhaling (alle bedragen inclusief BTW, kadastraal recht en inbegrepen de kosten voor het opvragen van de aflossingsnota), dan zal koper dit meerdere voor zijn rekening nemen. Deze extra kosten zal de notaris op de afrekening ter zake van de levering direct doorberekenen aan de koper.

Hemelwaterafvoer
Koper is ermee bekend dat in gemeente Laren voor 2023 het hemelwater afgekoppeld gaat worden van het riool en op eigen terrein dient te worden opgevangen. De kosten worden betaald uit de rioolheffing. U kunt nadere informatie hieromtrent vinden op de website van de gemeente Laren.

Onderstaande bijlagen behoren bij de koopovereenkomst. Op verzoek sturen wij deze toe.
Lijst van zaken
Vragenlijst
Eigendomsbewijs
Kadastraal uittreksel
Kadastrale kaart
NEN meetrapport en tekeningen
Energielabel
Deze verkoopbrochure  
Lees de volledige omschrijving
Wonen 155 m²
Inhoud 580 m³
Perceel 350 m²
Kamers 7

Kenmerken

Algemeen

Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Villa, twee onder een kapwoning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1923
Soort dak
Riet
Ligging
Aan rustige weg, in woonwijk

Oppervlakten en inhoud

Wonen
155 m²
Overige inpandige ruimte
11 m²
Gebouwgebonden Buitenruimte
16 m²
Externe bergruimte
7 m²
Perceel
350 m²
Inhoud
580 m³

Indeling

Aantal kamers
7 kamers (3 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Dubbele wastafel, inloopdouche, ligbad, toilet, vloerverwarming
Aantal woonlagen
4
Voorzieningen
Schuifpui

Energie

Energielabel
C
Isolatie
Dakisolatie, dubbel glas, muurisolatie
Verwarming
Cv ketel, gashaard
Warm water
Cv ketel
Cv-ketel
Twee ketels (gas gestookt combiketel uit , eigendom)

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Laren NH G 211
Oppervlakte
350 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Tuin
Achtertuin, voortuin, zijtuin, zonneterras
Achtertuin
45 m²
Ligging tuin
Zuidoost bereikbaar via achterom

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaand hout

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein, openbaar parkeren
Bekijk alle kenmerken

Overige media