Waarom steeds meer mensen vanuit de (rand)stad naar ’t Gooi verhuizen

Naarmate de coronacrisis voortduurt, zijn Nederlanders steeds minder tevreden over hun woonsituatie, zo blijkt uit gebruikersonderzoek op Funda. Een peiling in mei (2020) liet de eerste onvrede zien en die is in september (2020) verder toegenomen. Van de respondenten geeft 12% aan dat zij door de coronacrisis overwegen om de stad in te ruilen voor een dorp. Indien de situatie over een jaar niet is veranderd, overweegt nog eens 5% om de stad uit te gaan.

Meer ruimte voor je geld

Een belangrijke afweging is de ruimte én meer oppervlakte voor je geld. Het is een ontwikkeling die al langer speelt, maar door de coronacrisis in een stroomversnelling lijkt te zijn geraakt. Vooral gezinnen worden de stad uitgedreven door torenhoge huizenprijzen.
Woon-werkafstand is tevens een belangrijke factor in deze overweging. Omdat we in de toekomst steeds vaker zullen thuiswerken, wordt het reizen tussen woon- en werkadres minder. En als je dan thuis werkt, moet de plek ook comfortabel zijn. En moet er vooral de ruimte zijn om rustig te kunnen werken. Want in een appartement van 60 m2 blijkt dat in praktijk een stuk lastiger als beide partners thuiswerken.
Mensen die kleiner wonen hebben daarom ook de behoefte aan voldoende leefruimte, een extra kamer, een studeerkamer en/of een tuin.

Corona versterkt dit

De trend was al even zichtbaar maar is de afgelopen tijd versterkt. Mede door de coronacrisis.
Zowel makelaars als Funda zien dat er gezocht wordt op huizen met meer ruimte en grotere tuinen.
RTL maakte er zelfs een tv-programma over: ‘Voor Hetzelfde Geld’. Hierin worden mensen geholpen om binnen hun budget een droomhuis buiten de Randstad te vinden.

Als je een gezin gaat beginnen, wil je meer ruimte hebben voor je kinderen in en rondom het huis. Mensen die het zich kunnen veroorloven zoeken een huis buiten de stad. Dat kan nog steeds in de Randstad zijn, maar dan net buiten de stad. Daar gaan de woningprijzen ook omhoog, dus dan kijken mensen weer verder.
In ’t Gooi is er die ruimte, de nodige natuur maar ook een hoop fijne restaurants en leuke winkels. Daar hoef je niet meer voor in de stad te wonen.

De charmes van ‘t Gooi

‘T Gooi kent 7 plaatsen, te weten Blaricum, Bussum, Eemnes, Hilversum, Huizen, Laren en Naarden. Iedere plek heeft zijn charmes. Het is maar net waar de wensen van de koper naar toe leiden.

Het Gooi staat bekend om de vele beheerde natuurgebieden met zowel bossen als waterplassen. Of je nou een natuurliefhebber bent of een watersportliefhebber; in ’t Gooi voel je je er direct thuis.
Daarnaast is de ligging perfect. ’t Gooi ligt op relatief korte afstand van grote steden als Amsterdam, Utrecht en Amersfoort.
’t Gooi is tevens een van de oudste bewoonde gebieden en bevat dus genoeg historische monumenten. Kijk maar eens naar plaatsjes zoals Laren of Naarden. Naarden, de vroegere vestingstad in de gemeente Naarden-Bussum, heeft een perfect gerestaureerde vesting die nu dienst doet als het Nederlands Vestingmuseum.

‘T Gooi is de ideale plek om je kinderen op te laten groeien, of er zelf oud te worden. Want de meeste mensen willen niet snel meer weg als ze hier eenmaal wonen.

Ben je geïnteresseerd in een woning in deze regio? Wellicht kunnen wij je helpen bij het vinden van een geschikte woning in Laren en/of omstreken.

Deel dit bericht