Verkocht

Discreet

Omschrijving

Op werkelijk een unieke locatie midden in de natuur en rust, vlakbij de dynamiek van Hilversum en aan de rand van de villawijk Trompenberg met eigentijdse winkels, sportclubs en -verengingen en restaurants, presenteren wij dit luxe, turn key 4 kamer penthouse van 136 m² woonoppervlakte in het exclusieve landhuis op Buitenplaats "Land en Bosch". Het herenhuis uit 1726 is in 2022/2023 onder architectuur compleet verbouwd en verduurzaamd. De afwerking is van hoog niveau, er is gebruik gemaakt van de beste materialen. De woning beschikt over een royale, zeer lichte living en dining met prachtig vrij uitzicht over het parkbos met vijverpartij, 3 ruime slaapkamers, een luxe badkamer, zonnig zijbalkon, loggia op het zuiden en twee parkeerplaatsen.

De naastgelegen biologische dynamische Tuinderij Land en Boschzigt heeft sinds 2009 een wijngaard, restaurant met een gezellig terras en een natuurvoedingswinkel waar men ook voor de dagelijkse boodschappen terecht kan. Ook bestaat de mogelijkheid om een heel seizoen lang je eigen groente te oogsten. Het meest opvallende kenmerk van Land en Bosch is de fraaie theekoepel. Deze staat deels in het water en is een rijksmonument. 

De indeling is als volgt:
Op de begane grond is de royale ontvangsthal met trap en moderne lift. Eveneens de gemeenschappelijke fietsenberging met laadpunten voor elektrische fietsen. De woning bevindt zich op de 2e verdieping. Entree, bergruimte met wasmachine aansluitingen. Separaat gastentoilet met wastafel. Vaste kasten met soft close en binnenverlichting als garderobe. Het gehele appartement is voorzien van dimbare led inbouwspots, wandverlichting en is afgewerkt met geluiddempende pvc vloerdelen. Intercom met camera aanwezig. Lichte, ruimtelijk living en dining met luxe open keuken (Italiaans design) compleet met koelkast, vriezer, vaatwasmachine, combi-oven/magnetron en Bora kookplaat met afzuigveld. Vanuit de dining loop je via openslaande terras/balkon deuren naar de loggia en/of het zijbalkon met een schitterend uitzicht over het parkbos. Op de loggia is een berging aanwezig. Door de ruimtelijke indeling ligt de nadruk op contact met het parkbos, het vrije weidse uitzicht en de natuur. 
De Masterbedroom heeft een royale walk in closet met inbouw ledverlichting en doorloop naar de luxe badkamer, voorzien van ligbad met ingebouwde wandsfeer verlichting, inloopdouche, wastafel en 2e toilet. Tweede slaapkamer aanwezig welke bijvoorbeeld als kantoor gebruikt kan worden. Vanuit deze slaapkamer is er toegang tot de verdieping waar zich de 3e slaapkamer bevindt en tevens de technische ruimte. 


Noemenswaardigheden:
- wonen in de natuur, op bereikbare afstand van de stad. 
- volledige geïsoleerde, gasloze woning
- vloerverwarming
- toekomstbestendige woning
- buitenplaats Land en Bosch is zo'n 3,65 hectare groot
- bodemwarmtepomp
- wtw unit
- servicekosten ca. €300,- p.m.
- turn key appartement voorzien van alle moderne gemakken. 
- 2 parkeerplaatsen, waarvan 1 met laadpaal
- erfpacht afgekocht t/m 2054
- vaste project notaris is Hermans Schuttevaer notarissen in Utrecht
- in verband met bijzondere status van het landgoed, volgens de Natuurschoonwet 1928 - een zogenaamde NSW rangschikking, is er bij de verkoop nu én in de toekomst géén overdrachtsbelasting verschuldigd.

Oplevering in overleg en onder voorbehoud gunning.
Wij adviseren uw eigen aankoopmakelaar mee te nemen.

Beschermde status;
Monument / rijks / gemeentelijk
beeldbepalend / 
beschermd stads- of dorpsgezicht

Niet zelf bewoond door verkopers
De verkopers (onze opdrachtgever(s)) hebben dit woonhuis niet zelf feitelijk bewoond en verkopen dit huis zonder dat zij kennis hebben over de eigenschappen van dit huis alsof zij er zelf gewoond hebben. Wij betrachten de nodige zorgvuldigheid u hieromtrent naar behoren te informeren. Ook te faciliteren om uw onderzoek te laten uitvoeren; schakel een aankoopmakelaar in, laat het huis bouwkundig keuren.

Notariskosten
Sommige notarissen berekenen hogere kosten dan gebruikelijk door aan de verkopers terwijl de koper de notaris kiest. Ter bescherming van de verkoper nemen wij een clausule op in de koopakte.

Graag verwijzen wij naar de artikelen achter in onze brochure

Uitgebreide verkoopinformatie

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn gemeten volgens de meetinstructie; dit meetrapport is op aanvraag beschikbaar. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Alle informatie verstrekt door Saegaert Makelaars is een uitnodiging tot het uitbrengen van een voorstel op het aangeboden object. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.

Koopovereenkomst
Er is sprake van een koopovereenkomst zodra koper en verkoper schriftelijk overeenstemming hebben bereikt. Het is gebruikelijk dat de koopovereenkomst binnen twee à drie werkdagen na mondelinge overeenstemming door beide partijen wordt ondertekend. Bemiddeling bij verkoop- en aankoop geschiedt onder de algemene voorwaarden van onze branche-organisatie NVM. De algemene voorwaarden kunt u lezen en downloaden op de website van de NVM.

Waarom een koopakte kan worden ingeschreven bij het Kadaster
Het inschrijven voorafgaand aan de eigendomsoverdracht (niet eerder dan vervallen voorbehouden en zonder vermelding koopsom) heeft een aantal belangrijke gevolgen. Zo kan er, indien na het inschrijven van de koopovereenkomst beslag wordt gelegd op het verkochte, toch vrij van beslag aan
de koper geleverd worden. Het beslag ‘’kleeft’’ alsdan niet meer ten nadele van de koper. Datzelfde geldt ook voor een (overbruggings)hypotheek die verkoper ná de koopovereenkomst op het verkochte vestigt. Ook een faillissement, surseance van betaling of onderbewindstelling van verkoper in de periode ná de koop staat levering aan de koper niet meer in de weg. De koper wordt ook beschermd wanneer een verkoper een woning na de eerste koop nog eens verkoopt aan iemand anders.

Onderzoeksplicht
Een koper heeft een plicht onderzoek te doen en niet zonder meer af te gaan op de informatieplicht die rust bij verkoper.

Bestemmingsplan
De bestemmingsplankaart, als deze aan deze presentatie is toegevoegd, is te vinden op de website van Ruimtelijke Plannen. Daar is alle informatie over de bestemming van dit perceel te vinden. Consulteer een deskundige op dit gebied; een architect of bouwbegeleider.

Bodem
Het is verkoper niet bekend of de bodem verontreinigd is.

Bouwkundige keuring
Saegaert Makelaars raadt u aan het huis bouwkundig te laten keuren. Dit is onderdeel van uw onderzoeksplicht.

Toelichtingsclausule NEN2580
Al onze objecten worden ingemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. 
Wij verwijzen uitdrukkelijk naar het meetrapport - mocht in de presentatie ergens een fout zijn ingeslopen; het meetrapport is in deze leidend.

Biedlogboek
Per 1 januari 2023 zijn makelaars verplicht biedingen via een zgn biedlogboek bij te houden. Als u interesse heeft in één van onze woningen vragen wij u dat ons kenbaar te maken, waarna wij u toegang tot het digitale dossier van de woning (Move) kunnen verlenen. U treft daar alle relevante stukken van de woning aan waardoor u zich kunt voorbereiden en uw bieding kunt indienen. Uw gegevens worden -uiteraard- vertrouwelijk behandeld. Het systeem dat wij gebruiken is volledig goedgekeurd in overeenstemming met de wet. Mocht u hiervan willen afwijken vragen wij u beleefd om uw reactie.  Wij benadrukken dat alle communicatie (reacties, biedingen etc.) voorgelegd en besproken worden met onze opdrachtgever(s). 


De volgende artikelen worden van toepassing verklaard voor dit object:

Monument / beeldbepalend / beschermd stads- of dorpsgezicht
Dit woonhuis is voor de overheid (gemeente, provincie) aangemerkt als beschermd stads- of dorpsgezicht, beeldbepalend, gemeentelijk, provinciaal of Rijksmonument. De centrale overheid kan rijksmonumenten aanwijzen. In het kadaster kunnen deze ingeschreven worden. Verder houden de gemeente en de overheid een register bij waarin de monumenten zijn opgesomd.

Nietzelfbewoningsbepaling
Verkoper heeft koper uitdrukkelijk geattendeerd op het feit dat hij het verkochte nooit of recent niet zelf feitelijk heeft gebruikt en dat hij derhalve koper niet heeft kunnen informeren over eigenschappen of gebreken aan het verkochte waarvan hij op de hoogte zou zijn geweest als hij het verkochte zelf  (recentelijk) feitelijk had gebruikt. In dit kader zijn partijen uitdrukkelijk overeengekomen dat dergelijke eigenschappen casu quo gebreken voor risico en rekening van koper komen en dat bij de vaststelling van de koopsom, hiermee rekening is gehouden.

Notariskosten
1. Indien koper kiest voor een notaris met een afstand van meer dan 25 kilometer vanaf het gekochte, en verkoper wenst niet aanwezig te zijn bij het passeren van de akte van levering, dan dient verkoper de notariële volmacht te geven. De kosten voor deze volmacht worden in rekening gebracht bij koper.
2. Indien de kosten die door de notaris in rekening zullen worden gebracht voor de aflossing en doorhaling van de hypothe(e)k(en) van verkoper die op het verkochte rust(en), meer bedragen dan € 10,- per aflossing met telefonische overboeking respectievelijk meer dan € 150,- per algehele of gedeeltelijke doorhaling (alle bedragen inclusief BTW, kadastraal recht en inbegrepen de kosten voor het opvragen van de aflossingsnota), dan zal koper dit meerdere voor zijn rekening nemen. Deze extra kosten zal de notaris op de afrekening ter zake van de levering direct doorberekenen aan de koper.

Onderstaande bijlagen behoren bij de koopovereenkomst. Op verzoek sturen wij deze toe.
Lijst van zaken
Vragenlijst
Eigendomsbewijs
Kadastraal uittreksel
Kadastrale kaart
NEN meetrapport en tekeningen
Energielabel
Deze verkoopbrochure

Lees de volledige omschrijving
Wonen 136 m²
Inhoud 461 m³
Kamers 4

Kenmerken

Algemeen

Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Appartement, penthouse
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2023
Specifiek
Beschermd stads of dorpsgezicht
Soort dak
Pannen
Ligging
Aan park, in bosrijke omgeving, vrij uitzicht

Oppervlakten en inhoud

Wonen
136 m²
Gebouwgebonden Buitenruimte
21 m²
Inhoud
461 m³

Indeling

Aantal kamers
4 kamers (3 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Inloopdouche, ligbad, toilet, vloerverwarming, wastafel
Aantal woonlagen
1
Voorzieningen
Balansventilatie, lift

Energie

Isolatie
Volledig geisoleerd
Verwarming
Vloerverwarming geheel, warmte terugwininstallatie, warmtepomp
Warm water
Aardwarmte

Bergruimte

Schuur/berging
Inpandig

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken

Overige media