Vredelaan 7 Laren

Vraagprijs € 1.595.000 k.k.

Omschrijving

Aan een statige laan biedt deze vrijstaande charmante villa met 183 m² woonoppervlakte, bijgebouw van 25 m² en overkapte werkplaats van 28 m² het beste van twee werelden. Een centrale ligging dichtbij het centrum van zowel Laren en Hilversum met meer groen en meer ruimte. Thuiswerken met daarna een verfrissende duik in eigen verwarmd zwembad of een ontspannen wandeling in het Goois Natuurreservaat, want dat ligt op steenworp afstand, behoort tot de mogelijkheden. De uitvalswegen A1 en A27, het CS Hilversum én het voorgezet onderwijs Laar en Berg (MYP, HAVO en VWO) zijn eveneens nabij.

De villa gebouwd in de jaren '50 ligt op een zonnig perceel van 1581* m² beschikt over een sfeervolle living, woon/eetkeuken met toegang tot de veranda, werkkamer, 4 slaapkamers, 2 badkamers, bijgebouw thans in gebruik als kantoor. Daarnaast een overdekte werkplaats / carport en een ruimte oprit voor meerdere auto's met charmante houten toegangspoort.

De indeling is als volgt:
Begane grond: bij het betreden van de villa word je begroet door een vestibule met daarna een elegante hal met prachtige originele details, zoals authentieke glas-in-loodramen. Gastentoilet met fontein. Vanuit de hal toegang tot de stahoge kelder waar zich de Remeha cv-ketel uit 2021 bevindt. De L-vormige woonkamer afgewerkt met houten vloerdelen, vaste kasten, open haard en openslaande deuren naar de tuin aan de westzijde biedt een uitnodigende sfeer, ideaal voor gezellige momenten met familie en vrienden. De woonkeuken heeft veel kast/berg, werkruimte en is compleet met diverse inbouwapparatuur en koffiecorner. Vanuit de keuken toegang tot de sfeervolle veranda op het zuiden aan de achterzijde van de woning. Separate werkkamer met openslaande deuren geeft een fraai uitzicht naar de voortuin.

Eerste verdieping:
Overloop is afgewerkt met een houten parketvloer en vaste kasten, separaat toilet met fontein. Masterbedroom met toegang middels openslaande deuren naar ruim balkon, vaste kast en eigen badkamer, voorzien van regendouche, wastafel en radiator. Fijne, lichte kinderslaapkamer met vaste kasten, wastafel en vaste trap naar entresol. Derde en vierde slaapkamer met nokhoge plafonds, eigen wastafels en prachtig uitzicht over de tuin. Stahoge zolder bereikbaar via vlizotrap. Tweede badkamer met whirlpool, regendouche, vloerverwarming, handdoekradiator en wastafel.

Bijgebouw:
Multifunctioneel geïsoleerd gebouw thans ingericht als kantoorruimte, modern afgewerkt met houten vloer, wastafel, openslaande deuren en gaskachel. Tevens bevindt zich hier de wasmachine-en droger opstelling. Vliering aanwezig.

Tuin:
De fraai aangelegde tuin omringt de villa en biedt diverse terrassen waar u kunt ontspannen in de zon, een gezellige barbecue wilt organiseren onder de veranda of gewoon wilt genieten van de natuurlijke schoonheid, deze tuin biedt het allemaal. Verwarmd zwembad met poolhouse. Ruime carport waarbij een deel is ingericht als werkplaats. Separate houten berging.

Noemenswaardigheden:
- 4 slaapkamers, 2 badkamers op één verdieping
- Goed onderhouden; isolatieglas, nieuwe kozijnen, ketel uit '21
- Voor liefhebbers van het buitengevoel
- woonoppervlakte 187 m²
- bijgebouw 25 m² met muur en dakisolatie
- verwarmd zwembad met poolhouse
- *perceel 1243 m² (eigen) + 338 m² (in gebruik); zie kaartje

Nieuwsgierig geworden naar deze charmante vrijstaande villa? Neem vandaag nog contact met ons op en plan een bezichtiging!

Oplevering in overleg en onder voorbehoud gunning.
Neem uw eigen aankoopmakelaar mee.

Asbest?
Asbest kan aanwezig zijn; verkoper is er niet mee bekend. Laat, voor u biedt, onderzoek doen als u het wilt weten.

Ouderdom
Dit woonhuis is ouder dan 30 jaar - houdt u rekening met eigenschappen die horen bij het (originele) bouwjaar. Zie hiervoor artikel 6.1 van de NVM koopakte.

Notariskosten
Sommige notarissen berekenen hogere kosten dan gebruikelijk door aan de verkopers terwijl de koper de notaris kiest. Ter bescherming van de verkoper nemen wij een clausule op in de koopakte.

Graag verwijzen wij naar de artikelen achter in onze brochure

Uitgebreide verkoopinformatie

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn gemeten volgens de meetinstructie; dit meetrapport is op aanvraag beschikbaar. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Alle informatie verstrekt door Saegaert Makelaars is een uitnodiging tot het uitbrengen van een voorstel op het aangeboden object. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.

Koopovereenkomst
Er is sprake van een koopovereenkomst zodra koper en verkoper schriftelijk overeenstemming hebben bereikt. Het is gebruikelijk dat de koopovereenkomst binnen twee à drie werkdagen na mondelinge overeenstemming door beide partijen wordt ondertekend. Bemiddeling bij verkoop- en aankoop geschiedt onder de algemene voorwaarden van onze branche-organisatie NVM. De algemene voorwaarden kunt u lezen en downloaden op de website van de NVM.

Waarom een koopakte kan worden ingeschreven bij het Kadaster
Het inschrijven voorafgaand aan de eigendomsoverdracht (niet eerder dan vervallen voorbehouden en zonder vermelding koopsom) heeft een aantal belangrijke gevolgen. Zo kan er, indien na het inschrijven van de koopovereenkomst beslag wordt gelegd op het verkochte, toch vrij van beslag aan
de koper geleverd worden. Het beslag ‘’kleeft’’ alsdan niet meer ten nadele van de koper. Datzelfde geldt ook voor een (overbruggings)hypotheek die verkoper ná de koopovereenkomst op het verkochte vestigt. Ook een faillissement, surseance van betaling of onderbewindstelling van verkoper in de periode ná de koop staat levering aan de koper niet meer in de weg. De koper wordt ook beschermd wanneer een verkoper een woning na de eerste koop nog eens verkoopt aan iemand anders.

Onderzoeksplicht
Een koper heeft een plicht onderzoek te doen en niet zonder meer af te gaan op de informatieplicht die rust bij verkoper.

Bestemmingsplan
De bestemmingsplankaart, als deze aan deze presentatie is toegevoegd, is te vinden op de website van Ruimtelijke Plannen. Daar is alle informatie over de bestemming van dit perceel te vinden. Consulteer een deskundige op dit gebied; een architect of bouwbegeleider.

Bodem
Het is verkoper niet bekend of de bodem verontreinigd is.

Bouwkundige keuring
Saegaert Makelaars raadt u aan het huis bouwkundig te laten keuren. Dit is onderdeel van uw onderzoeksplicht.

Toelichtingsclausule NEN2580
Al onze objecten worden ingemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. 
Wij verwijzen uitdrukkelijk naar het meetrapport - mocht in de presentatie ergens een fout zijn ingeslopen; het meetrapport is in deze leidend.

Biedlogboek
Per 1 januari 2023 zijn makelaars verplicht biedingen via een zgn biedlogboek bij te houden. Als u interesse heeft in één van onze woningen vragen wij u dat ons kenbaar te maken, waarna wij u toegang tot het digitale dossier van de woning (Move) kunnen verlenen. U treft daar alle relevante stukken van de woning aan waardoor u zich kunt voorbereiden en uw bieding kunt indienen. Uw gegevens worden -uiteraard- vertrouwelijk behandeld. Het systeem dat wij gebruiken is volledig goedgekeurd in overeenstemming met de wet. Mocht u hiervan willen afwijken vragen wij u beleefd om uw reactie.  Wij benadrukken dat alle communicatie (reacties, biedingen etc.) voorgelegd en besproken worden met onze opdrachtgever(s). 


De volgende artikelen worden van toepassing verklaard voor dit object:

Asbestbepaling 
Ten tijde van de bouw van het verkochte kunnen er asbesthoudende materialen gebruikt zijn. Koper aanvaardt de eventuele aanwezigheid van voornoemde materialen in het verkochte. Koper vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit de mogelijke aanwezigheid van enig asbesthoudende stof in het verkochte kan voortvloeien. Verkoper verklaart niet bekend te zijn met asbest voor zover niet anders ingevuld op de NVM vragenlijst. Koper(s) worden in gelegenheid gesteld hiertoe onderzoek uit te voeren middels een bouwkundig keuring (indicatief) of daartoe gecertificeerd asbestonderzoeksbedrijf (grondig).

Ouderdomsclausule
Het is koper bekend dat de onroerende zaak (met bijgebouwen) meer dan 30 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen. Koper is zich ervan bewust dat hij, gelet op het bepaalde in artikel 6.3 van de koopakte en in artikel 7:17 lid 1 en 2 BW, zijn verwachtingen met betrekking tot (de kwaliteit van) het verkochte in verband met de ouderdom daaraan dient aan te passen. Dit geldt met name ten aanzien van de staat van installaties, de vloeren, de leidingen voor de elektriciteit, water en gas, de riolering en de isolatie.

Notariskosten
1. Indien koper kiest voor een notaris met een afstand van meer dan 25 kilometer vanaf het gekochte, en verkoper wenst niet aanwezig te zijn bij het passeren van de akte van levering, dan dient verkoper de notariële volmacht te geven. De kosten voor deze volmacht worden in rekening gebracht bij koper.
2. Indien de kosten die door de notaris in rekening zullen worden gebracht voor de aflossing en doorhaling van de hypothe(e)k(en) van verkoper die op het verkochte rust(en), meer bedragen dan € 10,- per aflossing met telefonische overboeking respectievelijk meer dan € 150,- per algehele of gedeeltelijke doorhaling (alle bedragen inclusief BTW, kadastraal recht en inbegrepen de kosten voor het opvragen van de aflossingsnota), dan zal koper dit meerdere voor zijn rekening nemen. Deze extra kosten zal de notaris op de afrekening ter zake van de levering direct doorberekenen aan de koper.

Hemelwaterafvoer
Koper is ermee bekend dat in gemeente Laren voor 2023 het hemelwater afgekoppeld gaat worden van het riool en op eigen terrein dient te worden opgevangen. De kosten worden betaald uit de rioolheffing. U kunt nadere informatie hieromtrent vinden op de website van de gemeente Laren.

Onderstaande bijlagen behoren bij de koopovereenkomst. Op verzoek sturen wij deze toe.
Lijst van zaken
Vragenlijst
Eigendomsbewijs
Kadastraal uittreksel
Kadastrale kaart
NEN meetrapport en tekeningen
Energielabel
Deze verkoopbrochure
Lees de volledige omschrijving
Wonen 183 m²
Inhoud 754 m³
Perceel 1.581 m²
Kamers 7

Kenmerken

Algemeen

vraagprijs
€ 1.595.000 kosten koper
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Villa, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1950
Soort dak
Pannen
Ligging
Beschutte ligging, in bosrijke omgeving

Oppervlakten en inhoud

Wonen
183 m²
Overige inpandige ruimte
30 m²
Gebouwgebonden Buitenruimte
56 m²
Externe bergruimte
81 m²
Perceel
1.581 m²
Inhoud
754 m³

Indeling

Aantal kamers
7 kamers (4 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers
Badkamervoorzieningen
Douche, ligbad, wastafel
Aantal woonlagen
4
Voorzieningen
Alarminstallatie, mechanische ventilatie, zwembad

Energie

Energielabel
E
Isolatie
Dubbel glas
Verwarming
Cv ketel, gashaard, open haard, vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
Cv ketel
Cv-ketel
Remeha (gas gestookt combiketel uit 2021, eigendom)

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Laren D 1318
Oppervlakte
1230 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceelnaam
Laren D 1276
Oppervlakte
13 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceelnaam
Laren D 1272
Oppervlakte
338 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Tuin
Tuin rondom

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaand hout

Garage

Capaciteit
1 auto
Voorzieningen
Elektra, verwarming, vliering

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken

Overige media