Velthuijsenlaan 5 Laren

€ 1.795.000 k.k.

Omschrijving

Wat een royaal en sfeervol familiehuis aan de prachtige Velthuijsenlaan! Laat u omarmen door de warme sfeer die deze helft van dubbele villa te bieden heeft. De ideale gezinswoning is gelegen op een al even ideale locatie nabij het centrum van Laren. De woning beschikt onder andere over een ruime woonkamer ensuite, een woonkeuken, 4 ruime slaapkamers, 2 badkamers en in het souterrain is ruimte voor bijvoorbeeld een speelkamer. Daarnaast is er een royaal bijgebouw/kantoor in de achtertuin gebouwd. Dit bijgebouw is geheel geïsoleerd. De begane grond is voorzien van een leefruimte,  toilet en pantry. De verdieping is in gebruik als kantoorruimte en beschikt over inbouwkasten. Zowel de begane grond als verdieping zijn voorzien van airconditioning. 
De woning is voorzien van 38 zonnepanelen, is geheel voorzien van dubbel glas (m.u.v. het glas in lood raam) en de vloer is geïsoleerd. 

De indeling is als volgt:
Via de elektrische toegangspoort bereikt u de oprit, onder andere voorzien van een privé Alphen laadpaal. Vanuit de centrale hal zijn alle ruimtes bereikbaar. De woonkamer ensuite heeft een zitkamer gesitueerd aan de voorzijde en is voorzien van een open haard (gas). De kamer aan de achterzijde biedt openslaande deuren naar de zonnige achtertuin. Gezellige eetkeuken met open haard (gas) en eveneens met openslaande deuren naar de achtertuin, welke is gelegen op het zuiden.

Eerste verdieping:
Overloop. Eerste slaapkamer met inbouwkast en leuke bedstee. Tweede ruime slaapkamer met inbouwkast en toegang tot het balkon. Royale derde slaapkamer met twee inbouwkasten. De badkamer is voorzien van een inloopdouche, dubbel wastafelmeubel, separaat toilet en vloerverwarming.

Tweede verdieping:
Zeer riante zolderverdieping met veel bergruimte. Hier bevindt zich de vierde slaapkamer en tweede moderne badkamer met wastafel, douche en wasmachine opstelling. De zolder is voorzien van een airco-installatie.

Souterrain:
Een leuke ruimte, ideaal om te gebruiken als bijvoorbeeld televisie/speelruimte voor kinderen. In de wijn-nis kunt u al uw wijnen opslaan. Tevens bevindt zich hier de stookruimte. 

Het bijgebouw (ruim 55 m2) is gebouwd in 2011, geheel in stijl van het woonhuis. De begane grond is ingericht als living en is voorzien van vloerverwarming, airconditioning, een keukenblokje en toilet. De verdieping heeft inbouwkasten en een tweede airconditioning. Het bijgebouw beschikt over een eigen CV installatie. 

Het genieten gaat verder in de prachtige zonnige achtertuin. Er is een sfeervolle veranda met sfeervolle open haard waar u tot laat in de avond kunt genieten van het buitenleven. Ook de voortuin is zeer fraai aangelegd. Er is een oprit voor meerdere auto’s. De tuin kunt u afsluiten en openen middels een elektrisch toegangshek. Daarnaast beschikt zowel de voortuin als de achtertuin over een sproei-installatie en hangen er zowel voor als achter beveiligingscamera´s.

Oplevering in overleg en onder voorbehoud gunning.
Wij adviseren uw eigen aankoopmakelaar mee te nemen.

Uitgebreide verkoopinformatie

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn gemeten volgens de meetinstructie; dit meetrapport is op aanvraag beschikbaar. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Alle informatie verstrekt door Saegaert Makelaars is een uitnodiging tot het uitbrengen van een voorstel op het aangeboden object. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.

Koopovereenkomst
Er is sprake van een koopovereenkomst zodra koper en verkoper schriftelijk overeenstemming hebben bereikt. Het is gebruikelijk dat de koopovereenkomst binnen twee à drie werkdagen na mondelinge overeenstemming door beide partijen wordt ondertekend. Bemiddeling bij verkoop- en aankoop geschiedt onder de algemene voorwaarden van onze branche-organisatie NVM. De algemene voorwaarden kunt u lezen en downloaden op de website van de NVM.

Waarom een koopakte kan worden ingeschreven bij het Kadaster
Het inschrijven voorafgaand aan de eigendomsoverdracht (niet eerder dan vervallen voorbehouden en zonder vermelding koopsom) heeft een aantal belangrijke gevolgen. Zo kan er, indien na het inschrijven van de koopovereenkomst beslag wordt gelegd op het verkochte, toch vrij van beslag aan
de koper geleverd worden. Het beslag ‘’kleeft’’ alsdan niet meer ten nadele van de koper. Datzelfde geldt ook voor een (overbruggings)hypotheek die verkoper ná de koopovereenkomst op het verkochte vestigt. Ook een faillissement, surseance van betaling of onderbewindstelling van verkoper in de periode ná de koop staat levering aan de koper niet meer in de weg. De koper wordt ook beschermd wanneer een verkoper een woning na de eerste koop nog eens verkoopt aan iemand anders.

Onderzoeksplicht
Een koper heeft een plicht onderzoek te doen en niet zonder meer af te gaan op de informatieplicht die rust bij verkoper.

Bestemmingsplan
De bestemmingsplankaart, als deze aan deze presentatie is toegevoegd, is te vinden op de website van Ruimtelijke Plannen. Daar is alle informatie over de bestemming van dit perceel te vinden. Consulteer een deskundige op dit gebied; een architect of bouwbegeleider.

Bodem
Het is verkoper niet bekend of de bodem verontreinigd is.

Bouwkundige keuring
Saegaert Makelaars raadt u aan het huis bouwkundig te laten keuren. Dit is onderdeel van uw onderzoeksplicht.

Toelichtingsclausule NEN2580
Al onze objecten worden ingemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. 
Wij verwijzen uitdrukkelijk naar het meetrapport - mocht in de presentatie ergens een fout zijn ingeslopen; het meetrapport is in deze leidend.

Biedlogboek
Per 1 januari 2023 zijn makelaars verplicht biedingen via een zgn biedlogboek bij te houden. Als u interesse heeft in één van onze woningen vragen wij u dat ons kenbaar te maken, waarna wij u toegang tot het digitale dossier van de woning (Move) kunnen verlenen. U treft daar alle relevante stukken van de woning aan waardoor u zich kunt voorbereiden en uw bieding kunt indienen. Uw gegevens worden -uiteraard- vertrouwelijk behandeld. Het systeem dat wij gebruiken is volledig goedgekeurd in overeenstemming met de wet. Mocht u hiervan willen afwijken vragen wij u beleefd om uw reactie.  Wij benadrukken dat alle communicatie (reacties, biedingen etc.) voorgelegd en besproken worden met onze opdrachtgever(s). 

Brand/ Koolmonoxide melders
Koper is ermee bekend dat vanaf 1 juli 2022 het verplicht is in Nederland om een rookmelder te hebben op elke woonverdieping in het verkochte.De volgende artikelen worden van toepassing verklaard voor dit object:

Asbestbepaling 
Ten tijde van de bouw van het verkochte kunnen er asbesthoudende materialen gebruikt zijn. Koper aanvaardt de eventuele aanwezigheid van voornoemde materialen in het verkochte. Koper vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit de mogelijke aanwezigheid van enig asbesthoudende stof in het verkochte kan voortvloeien. Verkoper verklaart niet bekend te zijn met asbest voor zover niet anders ingevuld op de NVM vragenlijst. Koper(s) worden in gelegenheid gesteld hiertoe onderzoek uit te voeren middels een bouwkundig keuring (indicatief) of daartoe gecertificeerd asbestonderzoeksbedrijf (grondig).

Ouderdomsclausule
Het is koper bekend dat de onroerende zaak meer dan 30.jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen. In afwijking van artikel 6.3 van deze koopovereenkomst komt het geheel of ten dele ontbreken van één of meer eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal gebruik als gevolg van de ouderdom voor rekening en risico van koper. 

Notariskosten
1. Indien koper kiest voor een notaris met een afstand van meer dan 25 kilometer vanaf het gekochte, en verkoper wenst niet aanwezig te zijn bij het passeren van de akte van levering, dan dient verkoper de notariële volmacht te geven. De kosten voor deze volmacht worden in rekening gebracht bij koper.
2. Indien de kosten die door de notaris in rekening zullen worden gebracht voor de aflossing en doorhaling van de hypothe(e)k(en) van verkoper die op het verkochte rust(en), meer bedragen dan € 10,- per aflossing met telefonische overboeking respectievelijk meer dan € 150,- per algehele of gedeeltelijke doorhaling (alle bedragen inclusief BTW, kadastraal recht en inbegrepen de kosten voor het opvragen van de aflossingsnota), dan zal koper dit meerdere voor zijn rekening nemen. Deze extra kosten zal de notaris op de afrekening ter zake van de levering direct doorberekenen aan de koper.

Hemelwaterafvoer
Koper is ermee bekend dat in gemeente Laren voor 2023 het hemelwater afgekoppeld gaat worden van het riool en op eigen terrein dient te worden opgevangen. De kosten worden betaald uit de rioolheffing. U kunt nadere informatie hieromtrent vinden op de website van de gemeente Laren.

Onderstaande bijlagen behoren bij de koopovereenkomst. Op verzoek sturen wij deze toe.
Lijst van zaken
Vragenlijst
Eigendomsbewijs
Kadastraal uittreksel
Kadastrale kaart
NEN meetrapport en tekeningen
Energielabel
Deze verkoopbrochure
 
Lees de volledige omschrijving
Wonen 270 m²
Inhoud 999 m³
Perceel 472 m²
Kamers 9

Kenmerken

Algemeen

Prijs
€ 1.795.000 kosten koper
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Villa, twee onder een kapwoning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1940
Soort dak
Pannen
Ligging
Aan rustige weg, beschutte ligging

Oppervlakten en inhoud

Wonen
270 m²
Overige inpandige ruimte
15 m²
Gebouwgebonden Buitenruimte
3 m²
Perceel
472 m²
Inhoud
999 m³

Indeling

Aantal kamers
9 kamers (5 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers
Badkamervoorzieningen
Douche, dubbele wastafel, inloopdouche, wastafel
Aantal woonlagen
6
Voorzieningen
Airconditioning, alarminstallatie, natuurlijke ventilatie, rookkanaal, zonnepanelen

Energie

Energielabel
B
Isolatie
Dubbel glas, vloerisolatie
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Cv-ketel
Nefit 107 HR combi (gas gestookt combiketel uit 2012, eigendom)

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Laren C 1515
Oppervlakte
472 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Tuin
Achtertuin, voortuin
Achtertuin
200 m²
Ligging tuin
Zuid bereikbaar via achterom

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaand steen

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken

Overige media