Torenlaan 70 a Blaricum

€ 2.495.000 k.k.

Omschrijving

Deze charmante en royale vrijstaande gezinsvilla op een prachtig perceel van 1.370 m² ligt aan de lommerrijke Torenlaan. Gelegen in een oase van groen met veel privacy, op de grens van Laren en Blaricum nabij de gezellige dorpskernen, natuurgebieden, diverse scholen en uitvalswegen.
De villa is in 1990 traditioneel gebouwd. In de loop der jaren is de villa opnieuw gemoderniseerd en uitgebouwd. De villa verkeert derhalve in een zeer goede staat van onderhoud. 

Via de oprijlaan volgt de entree naar de villa. Zeer ruime en lichte hal met vide en fraai trappenhuis, garderobe, toilet en meterkast. Sfeervolle living met open haard en speel-/werkhoek en doorloop naar de woonkeuken (Siematic 2016) voorzien van alle inbouwapparatuur. Vanuit de keuken toegang tot de tuin en het sfeervolle overdekte terras. Bijkeuken met opstelling wasmachine en droger en CV installatie (2024). Inpandig te bereiken dubbele garage. Op de verdieping boven de garage, middels vaste trap bereikbaar, bevindt zich de werkkamer (ook te gebruiken als slaapkamer). Deze kamer is gerenoveerd en geïsoleerd in 2022. De garage heeft tevens een loopdeur naar de tuin en derhalve is er een aparte opgang naar de werkkamer/kantoor. 

Via de brede trap vanuit de hal toegang tot de verdieping. Hier bevinden zich vier slaapkamers waar er één is ingericht als kleedkamer en is opengebroken en verbonden met de ouderslaapkamer (dit kan eenvoudig worden teruggebracht indien gewenst). De badkamer is ruim en voorzien van een dubbel wastafelmeubel, douche en toilet. 
De ruime zolderberging is bereikbaar middels een vlizotrap. 

Onder het gehele huis bevindt zich een groot souterrain met een royale (6e) slaapkamer met opgang naar de tuin. Een (2e) badkamer met douche, dubbel wastafelmeubel, ligbad en vloerverwarming. De badkamer is vernieuwd in 2016. Separaat toilet (Sanibroyeur). Ruime (7e) slaap-/speelkamer, eveneens met daglicht. De wijnkelder is thans in gebruik als gym. 

Tuin:
De ruime, omliggende besloten tuin geeft een heerlijk vrij gevoel. Midden in de natuur, maar toch ook nabij de dorpskernen. Ook de natuurgebieden liggen op steenworp afstand. Er zijn diverse zonneterrassen waaronder ook een heerlijk overdekt terras met sfeervolle buitenhaard. Hier kan tot in de late uurtjes genoten worden van het buitenleven. 
Er is ook een sproei-installatie met eigen bron. Op eigen terrein is er voldoende ruimte om meerdere auto's te parkeren alsmede twee in de dubbele garage. In de extra houten berging in de tuin kan bijvoorbeeld het tuingereedschap opgeborgen worden.

Bijzonderheden: 
- Goed onderhouden vrijstaande villa;
- Royale gezinsvilla dankzij (mogelijkheid) tot 7 (!) slaapkamers; 3 slaapkamer (met mogelijkheid 4e slaapkamer) op de eerste verdieping van het woonhuis, 2 (slaap)kamers in het souterrain en 1 (slaap)kamer boven de garage;
- Goed geïsoleerd;
- De villa beschikt over een uitgebreide alarm-installatie;
- Mooie tuin rondom met veel privacy en groen;
- De voorkant van de villa is voorzien van sfeervolle markiezen;
- De tuin is voorzien van een sproei-installatie met eigen bron;
- Dubbele garage met bovengelegen slaapkamer en eigen opgang;
- Prettige centrale ligging op de grens van Laren en Blaricum.

Uitgebreide verkoopinformatie

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn gemeten volgens de meetinstructie; dit meetrapport is op aanvraag beschikbaar. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Alle informatie verstrekt door Saegaert Makelaars is een uitnodiging tot het uitbrengen van een voorstel op het aangeboden object. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.

Koopovereenkomst
Er is sprake van een koopovereenkomst zodra koper en verkoper schriftelijk overeenstemming hebben bereikt. Het is gebruikelijk dat de koopovereenkomst binnen twee à drie werkdagen na mondelinge overeenstemming door beide partijen wordt ondertekend. Bemiddeling bij verkoop- en aankoop geschiedt onder de algemene voorwaarden van onze branche-organisatie NVM. De algemene voorwaarden kunt u lezen en downloaden op de website van de NVM.

Waarom een koopakte kan worden ingeschreven bij het Kadaster
Het inschrijven voorafgaand aan de eigendomsoverdracht (niet eerder dan vervallen voorbehouden en zonder vermelding koopsom) heeft een aantal belangrijke gevolgen. Zo kan er, indien na het inschrijven van de koopovereenkomst beslag wordt gelegd op het verkochte, toch vrij van beslag aan
de koper geleverd worden. Het beslag ‘’kleeft’’ alsdan niet meer ten nadele van de koper. Datzelfde geldt ook voor een (overbruggings)hypotheek die verkoper ná de koopovereenkomst op het verkochte vestigt. Ook een faillissement, surseance van betaling of onderbewindstelling van verkoper in de periode ná de koop staat levering aan de koper niet meer in de weg. De koper wordt ook beschermd wanneer een verkoper een woning na de eerste koop nog eens verkoopt aan iemand anders.

Onderzoeksplicht
Een koper heeft een plicht onderzoek te doen en niet zonder meer af te gaan op de informatieplicht die rust bij verkoper.

Bestemmingsplan
De bestemmingsplankaart, als deze aan deze presentatie is toegevoegd, is te vinden op de website van Ruimtelijke Plannen. Daar is alle informatie over de bestemming van dit perceel te vinden. Consulteer een deskundige op dit gebied; een architect of bouwbegeleider.

Bodem
Het is verkoper niet bekend of de bodem verontreinigd is.

Bouwkundige keuring
Saegaert Makelaars raadt u aan het huis bouwkundig te laten keuren. Dit is onderdeel van uw onderzoeksplicht.

Toelichtingsclausule NEN2580
Al onze objecten worden ingemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. 
Wij verwijzen uitdrukkelijk naar het meetrapport - mocht in de presentatie ergens een fout zijn ingeslopen; het meetrapport is in deze leidend.

Biedlogboek
Per 1 januari 2023 zijn makelaars verplicht biedingen via een zgn biedlogboek bij te houden. Als u interesse heeft in één van onze woningen vragen wij u dat ons kenbaar te maken, waarna wij u toegang tot het digitale dossier van de woning (Move) kunnen verlenen. U treft daar alle relevante stukken van de woning aan waardoor u zich kunt voorbereiden en uw bieding kunt indienen. Uw gegevens worden -uiteraard- vertrouwelijk behandeld. Het systeem dat wij gebruiken is volledig goedgekeurd in overeenstemming met de wet. Mocht u hiervan willen afwijken vragen wij u beleefd om uw reactie.  Wij benadrukken dat alle communicatie (reacties, biedingen etc.) voorgelegd en besproken worden met onze opdrachtgever(s). 

Brand/ Koolmonoxide melders
Koper is ermee bekend dat vanaf 1 juli 2022 het verplicht is in Nederland om een rookmelder te hebben op elke woonverdieping in het verkochte.

Notariskosten
1. Indien koper kiest voor een notaris met een afstand van meer dan 25 kilometer vanaf het gekochte, en verkoper wenst niet aanwezig te zijn bij het passeren van de akte van levering, dan dient verkoper de notariële volmacht te geven. De kosten voor deze volmacht worden in rekening gebracht bij koper.
2. Indien de kosten die door de notaris in rekening zullen worden gebracht voor de aflossing en doorhaling van de hypothe(e)k(en) van verkoper die op het verkochte rust(en), meer bedragen dan € 10,- per aflossing met telefonische overboeking respectievelijk meer dan € 150,- per algehele of gedeeltelijke doorhaling (alle bedragen inclusief BTW, kadastraal recht en inbegrepen de kosten voor het opvragen van de aflossingsnota), dan zal koper dit meerdere voor zijn rekening nemen. Deze extra kosten zal de notaris op de afrekening ter zake van de levering direct doorberekenen aan de koper.

Onderstaande bijlagen behoren bij de koopovereenkomst. Op verzoek sturen wij deze toe.
Lijst van zaken
Vragenlijst
Eigendomsbewijs
Kadastraal uittreksel
Kadastrale kaart
NEN meetrapport en tekeningen
Energielabel
Deze verkoopbrochure 
Lees de volledige omschrijving
Wonen 281 m²
Inhoud 1.099 m³
Perceel 1.370 m²
Kamers 10

Kenmerken

Algemeen

Prijs
€ 2.495.000 kosten koper
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Villa, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1990
Soort dak
Pannen
Ligging
Beschutte ligging, in bosrijke omgeving

Oppervlakten en inhoud

Wonen
281 m²
Overige inpandige ruimte
42 m²
Gebouwgebonden Buitenruimte
11 m²
Externe bergruimte
5 m²
Perceel
1.370 m²
Inhoud
1.099 m³

Indeling

Aantal kamers
10 kamers (6 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers
Badkamervoorzieningen
Douche, dubbele wastafel, ligbad, toilet, vloerverwarming, wastafelmeubel
Aantal woonlagen
4
Voorzieningen
Alarminstallatie, rookkanaal, tv kabel

Energie

Energielabel
B
Isolatie
Volledig geisoleerd
Verwarming
Cv ketel, open haard, vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
Cv ketel
Cv-ketel
Nefit Trendline CW6 (gas gestookt uit 2024, eigendom)

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Blaricum D 1552
Oppervlakte
1275 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
BRC00-D-1552
Perceelnaam
Laren E 873
Oppervlakte
95 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Tuin
Tuin rondom

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaand hout

Garage

Capaciteit
2 auto's
Voorzieningen
Elektra, elektrische deur, verwarming, vliering, water

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken

Overige media