Verkocht

Dokter Catzlaan 22 Blaricum

Omschrijving

In het laatste stukje van de lommerrijke Dokter Catzlaan met zijn mooie oude bomen en op loopafstand van de Tafelbergheide, ligt dit goed onderhouden fantastische (familie)huis dat door zijn indeling zeer goede mogelijkheden biedt voor werken/kantoor aan huis. In 2011/2012 zijn het huis en de tuin volledig onder architectuur gemoderniseerd en verbouwd. De grote raampartijen maken het een licht huis en geven overal zicht op de prachtige, zonnige tuin. Een locatie waar al het goede waar Blaricum om bekend staat bij elkaar komt. Het gezellige dorp met bekende restaurants en cafés, de scholen, de winkeltjes en de sportverenigingen bevinden zich op loop-/fietsafstand. Kortom: Hier weet men te leven,... "savoir vivre"! De ideale plek om wonen, werken en/of op te groeien te combineren.
Wij nodigen u van harte uit om deze villa te komen bezichtigen.
Bekijk tevens de video. Uitgebreide brochure aanwezig.

INDELING (zie tevens de indelingstekeningen)
Begane grond:
Welkom in de royale entree met multifunctionele ruimte aan de voorzijde. Deze ruimte kan voor vele doeleinden gebruikt worden, zoals kantoor/praktijk aan huis, kinderspeelruimte, muziekruimte, atelierruimte, aparte dining room, etc., etc.. Aansluitend komt men via de hal in het huis met (gasten)toilet. Vanuit deze hal heeft men toegang tot zowel de woonkamer, als de woon/eetkeuken. De gezellige, lichte woonkamer heeft een openhaard, een aparte TV-hoek en een door middel van een "sliding"kast af te sluiten extra werkkamer. De woonkamer heeft zowel openslaande deuren naar het overdekte terras, als een 2e paar openslaande deuren naar de tuinkamer, die ook vanuit de woon/eetkeuken te bereiken is. De werkkamer heeft openslaande deuren naar de tuin. De moderne en ruime woon/eetkeuken is voorzien van veel luxe inbouwapparatuur en openslaande deuren naar de tuin en de tuinkamer. Dit is het levendige hart van het huis. Naast de keuken bevindt zich een bijkeuken met aansluiting voor wasmachine en droger en de achterdeur. De tuinkamer is voorzien van warmteheaters en is daardoor ook in de koudere periode behaaglijk warm. Zo kan "buiten" naar binnen gehaald worden en creëert men een heerlijke plek waar het gehele jaar van genoten kan worden. Deze tuinkamer heeft een glaswand die geheel opzij geschoven kan worden, waardoor men zo de tuin in loopt. Voorts is er nog een zeer ruime (wijn)kelderruimte.

1e verdieping:
Via de trap vanuit de hal bereikt men de overloop met apart 2e toilet, voorts bevinden zich hier drie in grootte variërende slaapkamers. De kamers hebben vele op maat gemaakte kasten. De luxe badkamer is voorzien van vloerverwarming, een dubbele inloopdouche en dubbele wastafel.

2e verdieping:
Een vaste trap leidt naar de zeer royale masterbedroom met eigen badkamer voorzien van een inloopdouche en een op maat gemaakt wastafelmeubel. Een apart 3e toilet en veel op maat gemaakte kastruimte. 

De tuin:
De tuin is doordacht aangelegd. De ruime oprit met elektrisch hek biedt plaats aan 2 à 3 auto's. In de tuin is op diverse plaatsen tuinverlichting aangebracht die 's avonds de tuin een feeërieke sfeer geeft. In de tuin staat een vrijstaande grote bergruimte, die nu in twee delen is gesplitst, een bergruimte en een "chill-plek" voor de kinderen. Een kunstgrasveld in de voortuin met borders en tribune maakt de buitenruimte helemaal af.

Bijzonderheden
• Woonoppervlak: ca. 293 m2
• Inhoud: ca. 1.101 m3
• Perceel: 1.175 m2
• Bouwjaar ca. 1938/2012
• Alarm-installatie
• Intercom-installatie
• Origineel glas in lood op de overloop
• Moderne keuken, inbouwapparatuur o.a. wijnkast, stoomoven, grote (Amerikaanse) koel/vriescombinatie, quooker, etc..
• Dubbele beglazing
• Volledig geïsoleerd
• Goede staat van onderhoud
• Vloerverwarming in de badkamer, de woon/eetkeuken, de woonkamer en de grote multifunctionele ruimte.
• Tuin sproei-installatie
• Prachtige parketvloeren, Hongaarse punt, in gehele huis.

Verkoop geschiedt onder voorbehoud gunning eigenaar.

Vraagprijs: 1.999.999,-- kosten koper.

Oplevering: in overleg.

Uitgebreide verkoopinformatie

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn gemeten volgens de meetinstructie; dit meetrapport is op aanvraag beschikbaar. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Alle informatie verstrekt door Saegaert Makelaars is een uitnodiging tot het uitbrengen van een voorstel op het aangeboden object. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.

Koopovereenkomst
Er is sprake van een koopovereenkomst zodra koper en verkoper schriftelijk overeenstemming hebben bereikt. Het is gebruikelijk dat de koopovereenkomst binnen twee à drie werkdagen na mondelinge overeenstemming door beide partijen wordt ondertekend. Bemiddeling bij verkoop- en aankoop geschiedt onder de algemene voorwaarden van onze branche-organisatie NVM. De algemene voorwaarden kunt u lezen en downloaden op de website van de NVM.

Waarom een koopakte kan worden ingeschreven bij het Kadaster
Het inschrijven voorafgaand aan de eigendomsoverdracht (niet eerder dan vervallen voorbehouden en zonder vermelding koopsom) heeft een aantal belangrijke gevolgen. Zo kan er, indien na het inschrijven de koopovereenkomst beslag wordt gelegd op het verkochte, toch vrij van beslag aan de koper geleverd kan worden. Het beslag ‘’kleeft’’ alsdan niet meer ten nadele van de koper. Datzelfde geldt ook voor een (overbruggings)hypotheek die verkoper ná de koopovereenkomst op het verkochte vestigt. Ook een faillissement, surseance van betaling of onderbewindstelling van verkoper in de periode ná de koop staat levering aan de koper niet meer in de weg. De koper wordt ook beschermd wanneer een verkoper een woning na de eerste koop nog eens verkoopt aan iemand anders.

Onderzoeksplicht
Een koper heeft een plicht onderzoek te doen en niet zonder meer af te gaan op de informatieplicht die rust bij verkoper.

Bestemmingsplan
De bestemmingsplankaart, als deze aan deze presentatie is bijgevoegd, is te vinden op de website van Ruimtelijke Plannen. Daar is alle informatie over de bestemming van dit perceel te vinden.

Bodem
Het is verkoper niet bekend of de bodem verontreinigd is.
Saegaert Makelaars raadt u aan om ook zelf onderzoek te doen naar de aanwezigheid van ondergrondse opslagtanks en verontreinigde bodem; u kunt hiervoor terecht bij de gemeente of www.ofgv.nl of www.bodemloket.nl 

Bouwkundige keuring
Saegaert Makelaars raadt u aan het huis bouwkundig te laten keuren. Dit is onderdeel van uw onderzoeksplicht.

De volgende artikelen worden van toepassing verklaard voor dit object:

Asbestbepaling 
Ten tijde van de bouw van het verkochte kunnen er asbesthoudende materialen gebruikt zijn. Koper aanvaardt de eventuele aanwezigheid van voornoemde materialen in het verkochte. Koper vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit de mogelijke aanwezigheid van enig asbesthoudende stof in het verkochte kan voortvloeien. Verkoper verklaart niet bekend te zijn met asbest voor zover niet anders ingevuld op de NVM vragenlijst. Koper(s) worden in gelegenheid gesteld hiertoe onderzoek uit te voeren middels een bouwkundig keuring (indicatief) of daartoe gecertificeerd asbestonderzoeksbedrijf (grondig).

Ouderdomsbepaling 
Koper verklaart ermee bekend te zijn, dat het verkochte ouder is dan 30 jaar, hetgeen inhoudt dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwere objecten. De verkoper staat niet in voor de vloeren, de leidingen voor elektriciteit, water en gas, de riolering en de afwezigheid van optrekkend vocht. Eventuele bouwkundige kwaliteitsgebreken worden geacht niet belemmerend te werken op het in de koopakte omschreven gebruik. Tevens verklaart de koper genoegzaam bekend te zijn met de bouwkundige staat van het verkochte.

Notariskosten
1. Indien koper kiest voor een notaris met een afstand van meer dan 25 kilometer vanaf het gekochte, en verkoper wenst niet aanwezig te zijn bij het passeren van de akte van levering, dan dient verkoper de notariële volmacht te geven. De kosten voor deze volmacht worden in rekening gebracht bij koper.
2. Indien de kosten die door de notaris in rekening zullen worden gebracht voor de aflossing en doorhaling van de hypothe(e)k(en) van verkoper die op het verkochte rust(en), meer bedragen dan € 10,- per aflossing met telefonische overboeking respectievelijk meer dan € 150,- per algehele of gedeeltelijke doorhaling (alle bedragen inclusief BTW, kadastraal recht en inbegrepen de kosten voor het opvragen van de aflossingsnota), dan zal koper dit meerdere voor zijn rekening nemen. Deze extra kosten zal de notaris op de afrekening ter zake van de levering direct doorberekenen aan de koper.

Onderstaande bijlagen behoren bij de koopovereenkomst. Op verzoek sturen wij deze toe.
Lijst van zaken
Vragenlijst
Eigendomsbewijs
Kadastraal uittreksel
Kadastrale kaart
NEN meetrapport en tekeningen
(voorlopig) energielabel
Deze verkoopbrochure
Lees de volledige omschrijving
Wonen 293 m²
Inhoud 1.101 m³
Perceel 1.175 m²
Kamers 7

Kenmerken

Algemeen

Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Villa, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1938
Soort dak
Pannen
Ligging
Aan rustige weg, beschutte ligging, in bosrijke omgeving, in woonwijk, landelijk gelegen

Oppervlakten en inhoud

Wonen
293 m²
Overige inpandige ruimte
24 m²
Gebouwgebonden Buitenruimte
35 m²
Externe bergruimte
26 m²
Perceel
1.175 m²
Inhoud
1.101 m³

Indeling

Aantal kamers
7 kamers (4 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers
Badkamervoorzieningen
Dubbele wastafel, inloopdouche, toilet, vloerverwarming, wastafelmeubel
Aantal woonlagen
4

Energie

Isolatie
Dakisolatie, dubbel glas, muurisolatie, vloerisolatie, volledig geisoleerd
Verwarming
Cv ketel, gashaard, vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
Cv ketel

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Blaricum D 646
Oppervlakte
1175 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
BRC00-D-646

Buitenruimte

Tuin
Tuin rondom

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaand hout

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken

Overige media