Discreet

Prijs op aanvraag

Omschrijving

Welkom in deze rietgedekte villa destijds voor hem en zijn gezin ontworpen in 1923 voor architect Baanders, een architect van de Amsterdamse School waarvan veel stijlelementen zijn terug te vinden op de Vinkebaan 1 in Laren! De villa met een woonoppervlakte van maar liefst 263m² ligt op een perceel van 1525m² en ongeveer het hoogste punt van Laren vandaar zijn naam ‘d Hooge Wal anno MCMXXIII.

Via de hal met originele ledenradiatoren treedt u deze imposante woning binnen. U treft hier de trapopgang naar de eerste verdieping, welke is afgewerkt met een mooie tegelvloer. Er is een separaat toilet met fontein. Op de begane grond treft u tevens de (dichte) eetkeuken en de toegang naar de stahoge kelder . De woonkamer en-suite geeft toegang middels openslaande deuren naar het zijterras, gelegen op het zuiden. De kamer is voorzien van een vaste kast, op maat gemaakte boekenkasten, een open haard (hout) en openslaande deuren naar de ruime weelderige achtertuin met het terras. Een heerlijke plek waar u de hele dag van de zon kunt genieten.

Eerste verdieping:
Hier bevinden zich maar liefst 5 (slaap)kamers en een separaat 2e toilet. Een studeer/slaapkamer, inclusief vaste kasten. Een tweede multifuncitonele kamer. De derde slaapkamer, voorzien een wastafel en een ruime vierde slaapkamer met vaste kastenwand. De master-bedroom is voorzien van airco en eigen compleet vernieuwde (2024) badkamer met ligabd, inloopdouche, wastafel en vloerverwarming. Middels openslaande deuren naar het balkon heeft u een prachtig uitzicht op de tuin.

Via een overloop vanaf de master-bedroom treft u de kleedkamer, welke voorzien is van op maat gemaakte kledingkasten.
Via de doorgang in de zijvleugel bevindt zich een hele mooie ruimte, thans in gebruik als woon- en slaapkamer. Met een vaste trap naar beneden komen we bij de kitchenette terecht, voorzien van een wasmachine-aansluiting  en elektrische vloerverwarming.
Hier vinden wij verder een 3e toilet, een douche annex Turks stoombad. Deze gehele zijvleugel ruimte inclusief bovenliggende woon- en slaapkamer heeft een eigen opgang en indien gewenst af te sluiten van de rest van de villa. Ideaal dus voor een
au-pair of praktijk aan huis.

Via een vaste trap naar beneden is er ruimte voor tuinmaterialen, gereedschap en zitmaaier met directe opgang naar de tuin. Daar achter een grote hobbyruimte, thans met biljart, tafeltennis, maar geschikt voor veel doeleinden

De diepe en zonnige achtertuin is een oase van groen met verschillende zonneterrassen, waarvan 1 verwarmd middels elektrische heaters. De gehele tuin is voorzien van een sproei- en irrigatie-installatie.

Kortom, een pareltje. Bel ons voor het maken van een afspraak om deze prachtige villa te komen bezichtigen!

Oplevering in overleg en onder voorbehoud gunning.
Wij adviseren uw eigen aankoopmakelaar mee te nemen.

Asbest?
Asbest kan aanwezig zijn; verkoper is er niet mee bekend. Laat, voor u biedt, onderzoek doen als u het wilt weten. 

Ouderdom
Dit woonhuis is ouder dan 30 jaar - houdt u rekening met eigenschappen die horen bij het (originele) bouwjaar. Zie hiervoor artikel 6.1 van de NVM koopakte.

Notariskosten
Sommige notarissen berekenen hogere kosten dan gebruikelijk door aan de verkopers terwijl de koper de notaris kiest. Ter bescherming van de verkoper nemen wij een clausule op in de koopakte.

Graag verwijzen wij naar de artikelen achter in onze brochure

Uitgebreide verkoopinformatie

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn gemeten volgens de meetinstructie; dit meetrapport is op aanvraag beschikbaar. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Alle informatie verstrekt door Saegaert Makelaars is een uitnodiging tot het uitbrengen van een voorstel op het aangeboden object. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.

Koopovereenkomst
Er is sprake van een koopovereenkomst zodra koper en verkoper schriftelijk overeenstemming hebben bereikt. Het is gebruikelijk dat de koopovereenkomst binnen twee à drie werkdagen na mondelinge overeenstemming door beide partijen wordt ondertekend. Bemiddeling bij verkoop- en aankoop geschiedt onder de algemene voorwaarden van onze branche-organisatie NVM. De algemene voorwaarden kunt u lezen en downloaden op de website van de NVM.

Waarom een koopakte kan worden ingeschreven bij het Kadaster
Het inschrijven voorafgaand aan de eigendomsoverdracht (niet eerder dan vervallen voorbehouden en zonder vermelding koopsom) heeft een aantal belangrijke gevolgen. Zo kan er, indien na het inschrijven van de koopovereenkomst beslag wordt gelegd op het verkochte, toch vrij van beslag aan
de koper geleverd worden. Het beslag ‘’kleeft’’ alsdan niet meer ten nadele van de koper. Datzelfde geldt ook voor een (overbruggings)hypotheek die verkoper ná de koopovereenkomst op het verkochte vestigt. Ook een faillissement, surseance van betaling of onderbewindstelling van verkoper in de periode ná de koop staat levering aan de koper niet meer in de weg. De koper wordt ook beschermd wanneer een verkoper een woning na de eerste koop nog eens verkoopt aan iemand anders.

Onderzoeksplicht
Een koper heeft een plicht onderzoek te doen en niet zonder meer af te gaan op de informatieplicht die rust bij verkoper.

Bestemmingsplan
De bestemmingsplankaart, als deze aan deze presentatie is toegevoegd, is te vinden op de website van Ruimtelijke Plannen. Daar is alle informatie over de bestemming van dit perceel te vinden. Consulteer een deskundige op dit gebied; een architect of bouwbegeleider.

Bodem
Het is verkoper niet bekend of de bodem verontreinigd is.

Bouwkundige keuring
Saegaert Makelaars raadt u aan het huis bouwkundig te laten keuren. Dit is onderdeel van uw onderzoeksplicht.

Toelichtingsclausule NEN2580
Al onze objecten worden ingemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. 
Wij verwijzen uitdrukkelijk naar het meetrapport - mocht in de presentatie ergens een fout zijn ingeslopen; het meetrapport is in deze leidend.

Biedlogboek
Per 1 januari 2023 zijn makelaars verplicht biedingen via een zgn biedlogboek bij te houden. Als u interesse heeft in één van onze woningen vragen wij u dat ons kenbaar te maken, waarna wij u toegang tot het digitale dossier van de woning (Move) kunnen verlenen. U treft daar alle relevante stukken van de woning aan waardoor u zich kunt voorbereiden en uw bieding kunt indienen. Uw gegevens worden -uiteraard- vertrouwelijk behandeld. Het systeem dat wij gebruiken is volledig goedgekeurd in overeenstemming met de wet. Mocht u hiervan willen afwijken vragen wij u beleefd om uw reactie.  Wij benadrukken dat alle communicatie (reacties, biedingen etc.) voorgelegd en besproken worden met onze opdrachtgever(s). 

Brand/ Koolmonoxide melders
Koper is ermee bekend dat vanaf 1 juli 2022 het verplicht is in Nederland om een rookmelder te hebben op elke woonverdieping in het verkochte.De volgende artikelen worden van toepassing verklaard voor dit object:

Asbestbepaling 
Ten tijde van de bouw van het verkochte kunnen er asbesthoudende materialen gebruikt zijn. Koper aanvaardt de eventuele aanwezigheid van voornoemde materialen in het verkochte. Koper vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit de mogelijke aanwezigheid van enig asbesthoudende stof in het verkochte kan voortvloeien. Verkoper verklaart niet bekend te zijn met asbest voor zover niet anders ingevuld op de NVM vragenlijst. Koper(s) worden in gelegenheid gesteld hiertoe onderzoek uit te voeren middels een bouwkundig keuring (indicatief) of daartoe gecertificeerd asbestonderzoeksbedrijf (grondig).

Ouderdomsclausule
Het is koper bekend dat de onroerende zaak meer dan 30.jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen. In afwijking van artikel 6.3 van deze koopovereenkomst komt het geheel of ten dele ontbreken van één of meer eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal gebruik als gevolg van de ouderdom voor rekening en risico van koper. 

Notariskosten
1. Indien koper kiest voor een notaris met een afstand van meer dan 25 kilometer vanaf het gekochte, en verkoper wenst niet aanwezig te zijn bij het passeren van de akte van levering, dan dient verkoper de notariële volmacht te geven. De kosten voor deze volmacht worden in rekening gebracht bij koper.
2. Indien de kosten die door de notaris in rekening zullen worden gebracht voor de aflossing en doorhaling van de hypothe(e)k(en) van verkoper die op het verkochte rust(en), meer bedragen dan € 10,- per aflossing met telefonische overboeking respectievelijk meer dan € 150,- per algehele of gedeeltelijke doorhaling (alle bedragen inclusief BTW, kadastraal recht en inbegrepen de kosten voor het opvragen van de aflossingsnota), dan zal koper dit meerdere voor zijn rekening nemen. Deze extra kosten zal de notaris op de afrekening ter zake van de levering direct doorberekenen aan de koper.

Hemelwaterafvoer
Koper is ermee bekend dat in gemeente Laren voor 2023 het hemelwater afgekoppeld gaat worden van het riool en op eigen terrein dient te worden opgevangen. De kosten worden betaald uit de rioolheffing. U kunt nadere informatie hieromtrent vinden op de website van de gemeente Laren.

Onderstaande bijlagen behoren bij de koopovereenkomst. Op verzoek sturen wij deze toe.
Lijst van zaken
Vragenlijst
Eigendomsbewijs
Kadastraal uittreksel
Kadastrale kaart
NEN meetrapport en tekeningen
Energielabel
Deze verkoopbrochure
 
Lees de volledige omschrijving
Wonen 263 m²
Inhoud 1.003 m³
Perceel 1.525 m²
Kamers 10

Kenmerken

Algemeen

Koopprijs
Prijs op aanvraag
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Villa, vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1923
Soort dak
Riet
Ligging
Aan rustige weg, in bosrijke omgeving

Oppervlakten en inhoud

Wonen
263 m²
Overige inpandige ruimte
59 m²
Gebouwgebonden Buitenruimte
2 m²
Perceel
1.525 m²
Inhoud
1.003 m³

Indeling

Aantal kamers
10 kamers (6 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers
Badkamervoorzieningen
Douche, ligbad, stoomcabine, toilet, vloerverwarming, wasmachineaansluiting, wastafelmeubel
Aantal woonlagen
3

Energie

Energielabel
C
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Cv-ketel
Vaillant (gas gestookt combiketel uit 2021, eigendom)

Buitenruimte

Tuin
Achtertuin, voortuin, zonneterras
Achtertuin
1118 m²
Ligging tuin
Zuidoost bereikbaar via achterom

Bergruimte

Schuur/berging
Inpandig

Garage

Capaciteit
2 auto's

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op afgesloten terrein, op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken

Overige media