Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht
Melkweg 26 A in Laren 1251 PS

Melkweg 26 A

1251 PS Laren
Koopsom € 689.000,- k.k.

Omschrijving

ALGEMENE OMSCHRIJVING
Aan de rand van het gezellige centrum van Laren ligt deze romantisch rietgedekte helft van een dubbele (voormalige) boerderij gebouwd in 1899, doch recentelijk (2012/2013) volledig gerenoveerd. Bij het aanrijden vanaf de Melkweg valt de grote tuin met aan het eind de schitterende kop (zij)gevel direct in het oog. Wanneer u de Melkweg inrijdt kunt u uw auto’s parkeren...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1899 Woonoppervlakte 118 m² Aantal kamers 4
Lees meer

Omschrijving

ALGEMENE OMSCHRIJVING
Aan de rand van het gezellige centrum van Laren ligt deze romantisch rietgedekte helft van een dubbele (voormalige) boerderij gebouwd in 1899, doch recentelijk (2012/2013) volledig gerenoveerd. Bij het aanrijden vanaf de Melkweg valt de grote tuin met aan het eind de schitterende kop (zij)gevel direct in het oog. Wanneer u de Melkweg inrijdt kunt u uw auto’s parkeren voor de deur op uw eigen terrein (ruimte voor meerdere auto’s).

BEGANE GROND
Entree, hal, meterkast (nieuwe installatie), alarminstallatie, modern hangend toilet en trapopgang. Doorloop naar lichte living met natuurlijke lichtinval door de vele raampartijen, openslaande deuren naar de achtertuin en fraaie marmeren schouw. Vanuit de living heeft men uitzicht over de tuin.
De riante half open keuken is voorzien van een L-vormige opstelling, gesitueerd aan de voorzijde van het huis en uitgevoerd met gaskookplaat, afzuigkap, koelkast, combi-oven en vaatwasmachine. Vanuit de woonkamer/keuken is de stahoge kelder toegankelijk van ca. 11 m², alwaar de wasmachine-en drogeropstelling zich bevinden.

EERSTE VERDIEPING
Overloop met toegang tot 2 ruime slaapkamers van respectievelijk 14 m² en 15 m² beide met uitzicht over de tuin. De royale badkamer is uitgevoerd met ligbad, 2 wastafels in meubel, separate douche en toilet.

TWEEDE VERDIEPING
Vaste trap naar lichte slaap-/werkruimte met groot Velux uitklapraam en een goed toegankelijke bergruimte (boven de badkamer).

BIJZONDERE KENMERKEN
> Boerderij uit 1899, volledig gerenoveerd in 2012
> Meerdere parkeerplaatsen op eigen terrein
> Lichte royale living met schouw en geweldig uitzicht over de tuin
> Complete keuken en moderne badkamer
> 3 lichte slaapkamers

Aanvaarding: in overleg.
Het transport dient plaats te vinden bij de Baarnse Notarissen.

Zie uitgebreide brochure voor meer informatie.

Uitgebreide verkoopinformatie

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn gemeten volgens de meetinstructie; dit meetrapport is op aanvraag beschikbaar. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Alle informatie verstrekt door Saegaert Makelaars is een uitnodiging tot het uitbrengen van een voorstel op het aangeboden object. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.

Koopovereenkomst
Er is sprake van een koopovereenkomst zodra koper en verkoper schriftelijk overeenstemming hebben bereikt. Het is gebruikelijk dat de koopovereenkomst binnen twee à drie werkdagen na mondelinge overeenstemming door beide partijen wordt ondertekend. Bemiddeling bij verkoop- en aankoop geschiedt onder de algemene voorwaarden van onze branche-organisatie NVM. De algemene voorwaarden kunt u lezen en downloaden op de website van de NVM.

Waarom een koopakte kan worden ingeschreven bij het Kadaster
Het inschrijven voorafgaand aan de eigendomsoverdracht (niet eerder dan vervallen voorbehouden en zonder vermelding koopsom) heeft een aantal belangrijke gevolgen. Zo kan er, indien na het inschrijven de koopovereenkomst beslag wordt gelegd op het verkochte, toch vrij van beslag aan de koper geleverd kan worden. Het beslag ‘’kleeft’’ alsdan niet meer ten nadele van de koper. Datzelfde geldt ook voor een (overbruggings)hypotheek die verkoper ná de koopovereenkomst op het verkochte vestigt. Ook een faillissement, surseance van betaling of onderbewindstelling van verkoper in de periode ná de koop staat levering aan de koper niet meer in de weg. De koper wordt ook beschermd wanneer een verkoper een woning na de eerste koop nog eens verkoopt aan iemand anders.

Onderzoeksplicht
Een koper heeft een plicht onderzoek te doen en niet zonder meer af te gaan op de informatieplicht die rust bij verkoper.

Bestemmingsplan
De bestemmingsplankaart, als deze aan deze presentatie is bijgevoegd, is te vinden op de website van Ruimtelijke Plannen. Daar is alle informatie over de bestemming van dit perceel te vinden.

Bodem
Het is verkoper niet bekend of de bodem verontreinigd is.
Saegaert Makelaars raadt u aan om ook zelf onderzoek te doen naar de aanwezigheid van ondergrondse opslagtanks en verontreinigde bodem; u kunt hiervoor terecht bij de gemeente of www.ofgv.nl of www.bodemloket.nl 

Bouwkundige keuring
Saegaert Makelaars raadt u aan het huis bouwkundig te laten keuren. Dit is onderdeel van uw onderzoeksplicht.


De volgende artikelen worden van toepassing verklaard voor dit object:

Asbestbepaling 
Ten tijde van de bouw van het verkochte kunnen er asbesthoudende materialen gebruikt zijn. 
Koper aanvaardt de eventuele aanwezigheid van voornoemde materialen in het verkochte. 
Koper vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit de mogelijke aanwezigheid van enig asbesthoudende stof in het verkochte kan voortvloeien. Verkoper verklaart niet bekend te zijn met asbest voor zover niet anders ingevuld op de NVM vragenlijst. Koper(s) worden in gelegenheid gesteld hiertoe onderzoek uit te voeren middels een bouwkundig keuring (indicatief) of daartoe gecertificeerd asbestonderzoeksbedrijf (grondig).

Ouderdomsbepaling 
Koper verklaart ermee bekend te zijn, dat het verkochte ouder is dan 30 jaar, hetgeen inhoudt dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwere objecten. De verkoper staat niet in voor de vloeren, de leidingen voor elektriciteit, water en gas, de riolering en de afwezigheid van optrekkend vocht. Eventuele bouwkundige kwaliteitsgebreken worden geacht niet belemmerend te werken op het in de koopakte omschreven gebruik. Tevens verklaart de koper genoegzaam bekend te zijn met de bouwkundige staat van het verkochte.

Notariskosten
1. Indien koper kiest voor een notaris met een afstand van meer dan 25 kilometer vanaf het gekochte, en verkoper wenst niet aanwezig te zijn bij het passeren van de akte van levering, dan dient verkoper de notariële volmacht te geven. De kosten voor deze volmacht worden in rekening gebracht bij koper.
2. Indien de kosten die door de notaris in rekening zullen worden gebracht voor de aflossing en doorhaling van de hypothe(e)k(en) van verkoper die op het verkochte rust(en), meer bedragen dan € 10,- per aflossing met telefonische overboeking respectievelijk meer dan € 150,- per algehele of gedeeltelijke doorhaling (alle bedragen inclusief BTW, kadastraal recht en inbegrepen de kosten voor het opvragen van de aflossingsnota), dan zal koper dit meerdere voor zijn rekening nemen. Deze extra kosten zal de notaris op de afrekening ter zake van de levering direct doorberekenen aan de koper.

Hemelwaterafvoer
Koper is ermee bekend dat in gemeente Laren voor 2023 het hemelwater afgekoppeld gaat worden van het riool en op eigen terrein dient te worden opgevangen. De kosten worden betaald uit de rioolheffing. U kunt nadere informatie hieromtrent vinden op de website van de gemeente Laren.

Onderstaande bijlagen behoren bij de koopovereenkomst. Op verzoek sturen wij deze toe.
Lijst van zaken
Vragenlijst
Eigendomsbewijs
Kadastraal uittreksel
Kadastrale kaart
NEN meetrapport en tekeningen
(voorlopig) energielabel
Deze verkoopbrochure
 
Overdracht Status Verkocht Koopsom € 689.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Woonboerderij Type woning 2-onder-1-kapwoning Kwaliteit woning Normaal Bouwjaar 1899 Bouwjaar toelichting Gerenoveerd in 2012 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan rustige weg, in woonwijk, beschutte ligging en in bosrijke omgeving Indeling Woonoppervlakte 118 m² Perceeloppervlakte 531 m² Overige inpandige ruimte 11 m² Externe bergruimte 8 m² Inhoud 452 m³ Aantal kamers 4 Aantal slaapkamers 3 Aantal woonlagen 2 woonlagen en een kelder en een zolder Energie Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel Nefit (Gas Combiketel uit 2008, Eigendom) Buitenruimte Tuin Voortuin en zijtuin Hoofdtuin Zijtuin Oppervlakte hoofdtuin 330 m² (2.2 m bij 1.5 m) Ligging hoofdtuin Zuidwest Kwaliteit tuin Normaal Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand hout Voorzieningen Voorzien van elektra Parkeergelegenheid Garage Parkeerplaats en geen garage Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren en op eigen terrein Parkeer capaciteit 2 Dak Soort dak Dwarskap Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Goed Toelichting onderhoud binnen Gerenoveerd in 2012/2013 Onderhoud buiten Goed Toelichting onderhoud buiten Gerenoveerd in 2012/2013 Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen TV kabel, Dakraam Kadastrale gegevens Gemeente Laren Sectie G Perceelnummer 4637 Oppervlakte 531 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Melkweg 26 A, 1251 PS Laren
U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring