Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht o.v.
Boekweitskorrel 10 in Laren 1251 ZH

Boekweitskorrel 10

1251 ZH Laren
€ 625.000,- k.k.

Omschrijving

Een huis op de ZON! Uitstekend onderhouden twee-derde deel van een helft van dubbel woonhuis met slaapkamer en badkamer op de begane grond. De voorzijde van het perceel biedt ruimte voor meerdere auto's. De achtertuin ligt perfect op de zon (zuid westen) en vrijwel geheel vrij van inkijk, grenzend aan de tuinen van de buren (zonder grote bomen). Het huis ligt aan een rustig straatje met charmante...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1926 Woonoppervlakte 137 m² Aantal kamers 4
Lees meer

Omschrijving

Een huis op de ZON! Uitstekend onderhouden twee-derde deel van een helft van dubbel woonhuis met slaapkamer en badkamer op de begane grond. De voorzijde van het perceel biedt ruimte voor meerdere auto's. De achtertuin ligt perfect op de zon (zuid westen) en vrijwel geheel vrij van inkijk, grenzend aan de tuinen van de buren (zonder grote bomen). Het huis ligt aan een rustig straatje met charmante woningen op loopafstand van het centrum van het fraaie Gooise dorp Laren.

Indeling:

Begane grond: Overdekte entree, hal met garderobe, toegang tot de werk-/slaapkamer en de badkamer (met ligbad, douche, toilet en wastafel) op de begane grond. Een heerlijk praktische bijkeuken met aansluitingen voor wasmachine en droger en een grote vaste bergkast met cv-installatie. Ruime en lichte woonkamer met open haard, vloerverwarming en openslaande deuren naar de voortuin, open keuken met inbouwapparatuur en toegang tot de achtertuin (gelegen op het zuid westen).

1e verdieping: Overloop, twee slaapkamers met dakkapellen, tweede badkamer met toilet, douche en wastafel en een bergzolder.

Bijzonderheden
- Airco in (slaap-)kamer op begane grond en op de verdieping.
- Onderhoudsvriendelijke aluminium kozijnen met isolerende beglazing.
- Geweldig fijne zonnige tuin met vrijstaande berging.
- Vloerverwarming in de woonkamer.
- Recent geheel gerenoveerd (moderne en uitgebreide elektrische installatie en alarm).
- Nagenoeg nieuwe HR cv-ketel.

Interesse in deze woning? Laat u deskundig bijstaan en schakel een NVM aankoopmakelaar in.


Uitgebreide verkoopinformatie

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn gemeten volgens de meetinstructie; dit meetrapport is op aanvraag beschikbaar. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Alle informatie verstrekt door Saegaert Makelaars is een uitnodiging tot het uitbrengen van een voorstel op het aangeboden object. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.

Koopovereenkomst
Er is sprake van een koopovereenkomst zodra koper en verkoper schriftelijk overeenstemming hebben bereikt. Het is gebruikelijk dat de koopovereenkomst binnen twee à drie werkdagen na mondelinge overeenstemming door beide partijen wordt ondertekend. Bemiddeling bij verkoop- en aankoop geschiedt onder de algemene voorwaarden van onze branche-organisatie NVM. De algemene voorwaarden kunt u lezen en downloaden op de website van de NVM.

Waarom een koopakte kan worden ingeschreven bij het Kadaster
Het inschrijven voorafgaand aan de eigendomsoverdracht (niet eerder dan vervallen voorbehouden en zonder vermelding koopsom) heeft een aantal belangrijke gevolgen. Zo kan er, indien na het inschrijven de koopovereenkomst beslag wordt gelegd op het verkochte, toch vrij van beslag aan de koper geleverd kan worden. Het beslag ‘’kleeft’’ alsdan niet meer ten nadele van de koper. Datzelfde geldt ook voor een (overbruggings)hypotheek die verkoper ná de koopovereenkomst op het verkochte vestigt. Ook een faillissement, surseance van betaling of onderbewindstelling van verkoper in de periode ná de koop staat levering aan de koper niet meer in de weg. De koper wordt ook beschermd wanneer een verkoper een woning na de eerste koop nog eens verkoopt aan iemand anders.

Onderzoeksplicht
Een koper heeft een plicht onderzoek te doen en niet zonder meer af te gaan op de informatieplicht die rust bij verkoper.

Bestemmingsplan
De bestemmingsplankaart, als deze aan deze presentatie is bijgevoegd, is te vinden op de website van Ruimtelijke Plannen. Daar is alle informatie over de bestemming van dit perceel te vinden.

Bodem
Het is verkoper niet bekend of de bodem verontreinigd is.
Saegaert Makelaars raadt u aan om ook zelf onderzoek te doen naar de aanwezigheid van ondergrondse opslagtanks en verontreinigde bodem; u kunt hiervoor terecht bij de gemeente of www.ofgv.nl of www.bodemloket.nl 

Bouwkundige keuring
Saegaert Makelaars raadt u aan het huis bouwkundig te laten keuren. Dit is onderdeel van uw onderzoeksplicht.


De volgende artikelen worden van toepassing verklaard voor dit object:

Asbestbepaling 
Ten tijde van de bouw van het verkochte kunnen er asbesthoudende materialen gebruikt zijn. 
Koper aanvaardt de eventuele aanwezigheid van voornoemde materialen in het verkochte. 
Koper vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit de mogelijke aanwezigheid van enig asbesthoudende stof in het verkochte kan voortvloeien. Verkoper verklaart niet bekend te zijn met asbest voor zover niet anders ingevuld op de NVM vragenlijst. Koper(s) worden in gelegenheid gesteld hiertoe onderzoek uit te voeren middels een bouwkundig keuring (indicatief) of daartoe gecertificeerd asbestonderzoeksbedrijf (grondig)
Verbod op asbestdaken
Vanaf eind 2024 komt er een geheel verbod op asbestdaken in Nederland. Particulieren, bedrijven (overheids-) instellingen mogen eind 2024 geen asbestdaken bezitten.

Ouderdomsbepaling 
Koper verklaart ermee bekend te zijn, dat het verkochte ouder is dan 30 jaar, hetgeen inhoudt dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwere objecten. De verkoper staat niet in voor de vloeren, de leidingen voor elektriciteit, water en gas, de riolering en de afwezigheid van optrekkend vocht. Eventuele bouwkundige kwaliteitsgebreken worden geacht niet belemmerend te werken op het in de koopakte omschreven gebruik. Tevens verklaart de koper genoegzaam bekend te zijn met de bouwkundige staat van het verkochte.

Notariskosten
1. Indien koper kiest voor een notaris met een afstand van meer dan 25 kilometer vanaf het gekochte, en verkoper wenst niet aanwezig te zijn bij het passeren van de akte van levering, dan dient verkoper de notariële volmacht te geven. De kosten voor deze volmacht worden in rekening gebracht bij koper.
2. Indien de kosten die door de notaris in rekening zullen worden gebracht voor de aflossing en doorhaling van de hypothe(e)k(en) van verkoper die op het verkochte rust(en), meer bedragen dan € 10,- per aflossing met telefonische overboeking respectievelijk meer dan € 150,- per algehele of gedeeltelijke doorhaling (alle bedragen inclusief BTW, kadastraal recht en inbegrepen de kosten voor het opvragen van de aflossingsnota), dan zal koper dit meerdere voor zijn rekening nemen. Deze extra kosten zal de notaris op de afrekening ter zake van de levering direct doorberekenen aan de koper.

Hemelwaterafvoer
Koper is ermee bekend dat in gemeente Laren voor 2023 het hemelwater afgekoppeld gaat worden van het riool en op eigen terrein dient te worden opgevangen. De kosten worden betaald uit de rioolheffing. U kunt nadere informatie hieromtrent vinden op de website van de gemeente Laren.

Onderstaande bijlagen behoren bij de koopovereenkomst. Op verzoek sturen wij deze toe.
Lijst van zaken
Vragenlijst
Eigendomsbewijs
Kadastraal uittreksel
Kadastrale kaart
NEN meetrapport en tekeningen
(voorlopig) energielabel
Verbod op asbestdaken [pdf]
Deze verkoopbrochure
Overdracht Status Verkocht onder voorbehoud Prijs € 625.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Eengezinswoning Type woning Halfvrijstaande woning Kwaliteit woning Normaal Bouwjaar 1926 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan rustige weg, in centrum en vrij uitzicht Indeling Woonoppervlakte 137 m² Perceeloppervlakte 309 m² Externe bergruimte 8 m² Inhoud 494 m³ Aantal kamers 4 Aantal slaapkamers 3 Aantal woonlagen 2 woonlagen Energie Energieklasse C Energieindex 1.44 Energie einddatum 24-11-2022 Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel en open haard C.V.-Ketel Nefit ( Combiketel, Eigendom) Buitenruimte Tuin Achtertuin, voortuin, zijtuin en zonneterras Hoofdtuin Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin 90 m² (9.0 m bij 10.0 m) Ligging hoofdtuin Zuidwest Achterom Ja Kwaliteit tuin Verzorgd Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand hout Parkeergelegenheid Garage Parkeerplaats Parkeerfaciliteiten Op eigen terrein Dak Soort dak Schilddak Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik wonen Huidige bestemming wonen Kadastrale gegevens Gemeente Laren Sectie G Perceelnummer 4151 Oppervlakte 218 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Laren Sectie G Perceelnummer 4150 Oppervlakte 91 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Boekweitskorrel 10, 1251 ZH Laren
U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.