Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht o.v.
Sint Janstraat 30 in Laren 1251 LB

Sint Janstraat 30

1251 LB Laren
Vraagprijs € 735.000,- k.k.

Omschrijving

Zeer ruime gezinsvilla op fraaie rustige centrum locatie met aan de voorzijde mooi uitzicht en aan de achterzijde een vrije zonnige tuin, Zuid/West, met eigen achter ingang. De middenvilla van ruim 200 m2 is toe aan een goede opfrisbeurt om er de komende jaren weer van te genieten zoals het bedoeld was. Dit uiterst sfeervolle woonhuis kijkt aan de voorzijde vrij uit over het kleine brinkje naar...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1890 Woonoppervlakte 204 m² Aantal kamers 9
Lees meer

Omschrijving

Zeer ruime gezinsvilla op fraaie rustige centrum locatie met aan de voorzijde mooi uitzicht en aan de achterzijde een vrije zonnige tuin, Zuid/West, met eigen achter ingang. De middenvilla van ruim 200 m2 is toe aan een goede opfrisbeurt om er de komende jaren weer van te genieten zoals het bedoeld was. Dit uiterst sfeervolle woonhuis kijkt aan de voorzijde vrij uit over het kleine brinkje naar het centrum van Laren.

Het charmante huis, genaamd ''Villa Van Dijk" is in circa 1890 gebouwd door Lammert (Bart) van Dijk, eigenaar van de voormalige houthandel. Tussen 1895 en 1905 heette het "Boarding House" en werd gerund door mevrouw Kam-Radcliffe, van Engelse komaf. Hierdoor kwamen vele Engels sprekende gasten, veelal kunstenaars, er graag. Mede door het goede gastvrouwschap van mevrouw Kam. Als er geen plaats meer was in het Hotel Hamdorff werd er doorverwezen naar mevrouw Kam.

Dit huis heeft de volgende indeling :

Via de voortuin met prachtige magnolia bereikt men de entree met vestibule. Vanuit de vestibule komt men in de hal met toegang tot de woonkamer en-suite met hoge plafonds, hierdoor veel licht en gevoel van ruimte. De open haard, in het midden, vormt de scheiding met de eetkamer aan de achterzijde. Vanuit de hal de trapopgang naar de verdiepingen. Een grote voorraadkelder, een wc, garderobe kast en de knusse, dichte keuken met zicht op de patio / binnenplaats. In de bijkeuken, achter de keuken, bevindt zich de CV ruimte en aansluitingen voor was- en droogmachines en de achteringang. De bijkeuken is tevens de verbinding met een multifunctioneel bijgebouw met een kamer met openslaande deuren naar de achtertuin en een verdieping met vaste trap naar een tweede (slaap)kamer.

Op de verdieping van het hoofdhuis zijn twee ruime slaapkamers te vinden met diverse vaste kasten, een separaat toilet en een grote lichte badkamer (ligbad, douche en dubbele wastafel). Een vaste trap leidt naar de tweede verdieping alwaar zich twee ruime slaapkamers met ieder een dakkapel bevinden.

Het L-vormige perceel sluit achter aan op de Molenweg waardoor een handige, ruime achterom is ontstaan. Het geheel is met ontzettend veel liefde bewoond geweest en verdient om weer flink gerenoveerd te worden om de volgende bewoners te huisvesten anno 2020.

Oplevering in overleg en onder voorbehoud gunning


Uitgebreide verkoopinformatie

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn gemeten volgens de meetinstructie; dit meetrapport is op aanvraag beschikbaar. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Alle informatie verstrekt door Saegaert Makelaars is een uitnodiging tot het uitbrengen van een voorstel op het aangeboden object. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.

Koopovereenkomst
Er is sprake van een koopovereenkomst zodra koper en verkoper schriftelijk overeenstemming hebben bereikt. Het is gebruikelijk dat de koopovereenkomst binnen twee à drie werkdagen na mondelinge overeenstemming door beide partijen wordt ondertekend. Bemiddeling bij verkoop- en aankoop geschiedt onder de algemene voorwaarden van onze branche-organisatie NVM. De algemene voorwaarden kunt u lezen en downloaden op de website van de NVM.

Waarom een koopakte kan worden ingeschreven bij het Kadaster
Het inschrijven voorafgaand aan de eigendomsoverdracht (niet eerder dan vervallen voorbehouden en zonder vermelding koopsom) heeft een aantal belangrijke gevolgen. Zo kan er, indien na het inschrijven de koopovereenkomst beslag wordt gelegd op het verkochte, toch vrij van beslag aan de koper geleverd kan worden. Het beslag ‘’kleeft’’ alsdan niet meer ten nadele van de koper. Datzelfde geldt ook voor een (overbruggings)hypotheek die verkoper ná de koopovereenkomst op het verkochte vestigt. Ook een faillissement, surseance van betaling of onderbewindstelling van verkoper in de periode ná de koop staat levering aan de koper niet meer in de weg. De koper wordt ook beschermd wanneer een verkoper een woning na de eerste koop nog eens verkoopt aan iemand anders.

Onderzoeksplicht
Een koper heeft een plicht onderzoek te doen en niet zonder meer af te gaan op de informatieplicht die rust bij verkoper.

Bestemmingsplan
De bestemmingsplankaart, als deze aan deze presentatie is bijgevoegd, is te vinden op de website van Ruimtelijke Plannen. Daar is alle informatie over de bestemming van dit perceel te vinden.

Bodem
Het is verkoper niet bekend of de bodem verontreinigd is.
Saegaert Makelaars raadt u aan om ook zelf onderzoek te doen naar de aanwezigheid van ondergrondse opslagtanks en verontreinigde bodem; u kunt hiervoor terecht bij de gemeente of www.ofgv.nl of www.bodemloket.nl 

Bouwkundige keuring
Er is een bouwkundig rapport aanwezig, deze is op te vragen via ons kantoor. Saegaert Makelaars raadt u aan ook zelf het huis bouwkundig te laten keuren. Dit is onderdeel van uw onderzoeksplicht.


De volgende artikelen worden van toepassing verklaard voor dit object:

Beeldbepalend pand
Dit woonhuis is voor de overheid (gemeente) aangemerkt als beschermd- stads of dorpsgezicht.

Asbestbepaling 
Ten tijde van de bouw van het verkochte kunnen er asbesthoudende materialen gebruikt zijn. Koper aanvaardt de eventuele aanwezigheid van voornoemde materialen in het verkochte. Koper vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit de mogelijke aanwezigheid van enig asbesthoudende stof in het verkochte kan voortvloeien.
De dakdoorvoer in het stookhok in de bijkeuken bevat asbest. Verkoper verklaart verder niet bekend te zijn met asbest voor zover niet anders ingevuld op de NVM vragenlijst. Koper(s) worden in gelegenheid gesteld hiertoe onderzoek uit te voeren middels een bouwkundig keuring (indicatief) of daartoe gecertificeerd asbestonderzoeksbedrijf (grondig).
Verbod op asbestdaken
Vanaf eind 2024 komt er een geheel verbod op asbestdaken in Nederland. Particulieren, bedrijven (overheids-) instellingen mogen eind 2024 geen asbestdaken bezitten.

Ouderdomsbepaling 
Koper verklaart ermee bekend te zijn, dat het verkochte ouder is dan 30 jaar, hetgeen inhoudt dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwere objecten. De verkoper staat niet in voor de vloeren, de leidingen voor elektriciteit, water en gas, de riolering en de afwezigheid van optrekkend vocht. Eventuele bouwkundige kwaliteitsgebreken worden geacht niet belemmerend te werken op het in de koopakte omschreven gebruik. Tevens verklaart de koper genoegzaam bekend te zijn met de bouwkundige staat van het verkochte.

Notariskosten
1. Indien koper kiest voor een notaris met een afstand van meer dan 25 kilometer vanaf het gekochte, en verkoper wenst niet aanwezig te zijn bij het passeren van de akte van levering, dan dient verkoper de notariële volmacht te geven. De kosten voor deze volmacht worden in rekening gebracht bij koper.
2. Indien de kosten die door de notaris in rekening zullen worden gebracht voor de aflossing en doorhaling van de hypothe(e)k(en) van verkoper die op het verkochte rust(en), meer bedragen dan € 10,- per aflossing met telefonische overboeking respectievelijk meer dan € 150,- per algehele of gedeeltelijke doorhaling (alle bedragen inclusief BTW, kadastraal recht en inbegrepen de kosten voor het opvragen van de aflossingsnota), dan zal koper dit meerdere voor zijn rekening nemen. Deze extra kosten zal de notaris op de afrekening ter zake van de levering direct doorberekenen aan de koper.

Hemelwaterafvoer
Koper is ermee bekend dat in gemeente Laren voor 2023 het hemelwater afgekoppeld gaat worden van het riool en op eigen terrein dient te worden opgevangen. De kosten worden betaald uit de rioolheffing. U kunt nadere informatie hieromtrent vinden op de website van de gemeente Laren.

Onderstaande bijlagen behoren bij de koopovereenkomst. Op verzoek sturen wij deze toe.
Lijst van zaken
Vragenlijst
Eigendomsbewijs
Kadastraal uittreksel
Kadastrale kaart
NEN meetrapport en tekeningen
(voorlopig) energielabel
Deze verkoopbrochure
Overdracht Status Verkocht onder voorbehoud Vraagprijs € 735.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Herenhuis Type woning Tussenwoning Bouwjaar 1890 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan rustige weg en in centrum Indeling Woonoppervlakte 204 m² Perceeloppervlakte 346 m² Overige inpandige ruimte 17 m² Externe bergruimte 8 m² Inhoud 816 m³ Aantal kamers 9 Aantal slaapkamers 4 Aantal woonlagen 3 woonlagen en een kelder Energie Isolatie Gedeeltelijk dubbel glas Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel Intergas (Gas Combiketel uit 2011, Eigendom) Buitenruimte Tuin Achtertuin Hoofdtuin Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin 72 m² (12.0 m bij 6.0 m) Ligging hoofdtuin West Achterom Ja Kwaliteit tuin Normaal Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand hout Parkeergelegenheid Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren Dak Soort dak Samengesteld dak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Beschermd stads- of dorpsgezicht Onderhoud binnen Redelijk Onderhoud buiten Redelijk Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente Laren Sectie G Perceelnummer 4302 Oppervlakte 346 m²
Route van naar Sint Janstraat 30, 1251 LB Laren
U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.