Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Molenweg 7 in Laren 1251 LR

Molenweg 7

1251 LR Laren
Koopsom € 549.000,- k.k.

Omschrijving

Aan rustige weg tegen het centrum aan gelegen kleine doch zeer charmante weverswoning uit 1748. Rijksmonument en beschermd dorpsgezicht. Grote zonnige tuin met rietgedekte garage (met op afstand bedienbare sectionaal deur en vliering) en een grote houten schuur. Medio 2019 geheel aan de buitenzijde geschilderd.

Dit huis is al ca. 100 jaar in de familie. Het is een heel charmant geheel...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1748 Woonoppervlakte 68 m² Aantal kamers 4
Lees meer

Omschrijving

Aan rustige weg tegen het centrum aan gelegen kleine doch zeer charmante weverswoning uit 1748. Rijksmonument en beschermd dorpsgezicht. Grote zonnige tuin met rietgedekte garage (met op afstand bedienbare sectionaal deur en vliering) en een grote houten schuur. Medio 2019 geheel aan de buitenzijde geschilderd.

Dit huis is al ca. 100 jaar in de familie. Het is een heel charmant geheel dat aanpassing aan de huidige woonwensen nodig heeft. Een perfecte en derhalve gewilde locatie dicht bij het centrum, met de Brink en alle winkels en horeca op loopafstand. Het mooie centrum van Laren met haar Brink is bekend en geliefd in heel Nederland en er zijn vaak activiteiten waardoor het ook altijd levendig is.

Indeling : De ingang is aan de achterkant. De voordeur aan de voorzijde wordt niet gebruikt. Hal met garderobe (laminaatvloer), toilet met douche, woonkamer met eiken vloer en aansluiting voor houtkachel, eenvoudige keuken, 2e woonkamer of slaapkamer met wastafel en trap naar verdieping met 2 slaapkamers en berging.

Grote garage met electra en vliering en een grote houten werkplaats/schuur met zolder.

- dak ca. 30 jaar oud;
- riolering via beerput naar gemeenteriool (met terugslagklep);
- diverse ramen voorzien van voorzetglas;
- asbest plaatjes in schuur;
- recht van achterom voor buren;
- het huis is voorzien van gas CV.

Uitgebreide verkoopinformatie

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn gemeten volgens de meetinstructie; dit meetrapport is op aanvraag beschikbaar. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Alle informatie verstrekt door Saegaert Makelaars is een uitnodiging tot het uitbrengen van een voorstel op het aangeboden object. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.

Koopovereenkomst
Er is sprake van een koopovereenkomst zodra koper en verkoper schriftelijk overeenstemming hebben bereikt. Het is gebruikelijk dat de koopovereenkomst binnen twee à drie werkdagen na mondelinge overeenstemming door beide partijen wordt ondertekend. Bemiddeling bij verkoop- en aankoop geschiedt onder de algemene voorwaarden van onze branche-organisatie NVM. De algemene voorwaarden kunt u lezen en downloaden op de website van de NVM.

Waarom een koopakte kan worden ingeschreven bij het Kadaster
Het inschrijven voorafgaand aan de eigendomsoverdracht (niet eerder dan vervallen voorbehouden en zonder vermelding koopsom) heeft een aantal belangrijke gevolgen. Zo kan er, indien na het inschrijven de koopovereenkomst beslag wordt gelegd op het verkochte, toch vrij van beslag aan de koper geleverd kan worden. Het beslag ‘’kleeft’’ alsdan niet meer ten nadele van de koper. Datzelfde geldt ook voor een (overbruggings)hypotheek die verkoper ná de koopovereenkomst op het verkochte vestigt. Ook een faillissement, surseance van betaling of onderbewindstelling van verkoper in de periode ná de koop staat levering aan de koper niet meer in de weg. De koper wordt ook beschermd wanneer een verkoper een woning na de eerste koop nog eens verkoopt aan iemand anders.

Onderzoeksplicht
Een koper heeft een plicht onderzoek te doen en niet zonder meer af te gaan op de informatieplicht die rust bij verkoper.

Bestemmingsplan
De bestemmingsplankaart, als deze aan deze presentatie is bijgevoegd, is te vinden op de website van Ruimtelijke Plannen. Daar is alle informatie over de bestemming van dit perceel te vinden.

Bodem
Het is verkoper niet bekend of de bodem verontreinigd is.
Saegaert Makelaars raadt u aan om ook zelf onderzoek te doen naar de aanwezigheid van ondergrondse opslagtanks en verontreinigde bodem; u kunt hiervoor terecht bij de gemeente of www.ofgv.nl of www.bodemloket.nl 

Bouwkundige keuring
Saegaert Makelaars raadt u aan het huis bouwkundig te laten keuren. Dit is onderdeel van uw onderzoeksplicht.

De volgende artikelen worden van toepassing verklaard voor dit object:

Monument / beeldbepalend
Dit woonhuis is voor de overheid (gemeente, provincie) aangemerkt als beschermd- stads of dorpsgezicht, beeldbepalend, gemeentelijk, provinciaal of Rijksmonument. De centrale overheid kan rijksmonumenten aanwijzen. In het kadaster kunnen deze ingeschreven worden. Verder houden de gemeente en de overheid een register bij waarin de monumenten zijn opgesomd.

Nietzelfbewoningsbepaling
Verkoper heeft koper uitdrukkelijk geattendeerd op het feit dat hij het verkochte nooit of recent niet zelf feitelijk heeft gebruikt en dat hij derhalve koper niet heeft kunnen informeren over eigenschappen of gebreken aan het verkochte waarvan hij op de hoogte zou zijn geweest als hij het verkochte zelf (recentelijk) feitelijk had gebruikt. In dit kader zijn partijen uitdrukkelijk overeengekomen dat dergelijke eigenschappen casu quo gebreken voor risico en rekening van koper komen en dat bij de vaststelling van de koopsom, hiermee rekening is gehouden.

Asbestbepaling 
Ten tijde van de bouw van het verkochte kunnen er asbesthoudende materialen gebruikt zijn. Koper aanvaardt de eventuele aanwezigheid van voornoemde materialen in het verkochte. Koper vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit de mogelijke aanwezigheid van enig asbesthoudende stof in het verkochte kan voortvloeien. Verkoper verklaart niet bekend te zijn met asbest voor zover niet anders ingevuld op de NVM vragenlijst. Koper(s) worden in gelegenheid gesteld hiertoe onderzoek uit te voeren middels een bouwkundig keuring (indicatief) of daartoe gecertificeerd asbestonderzoeksbedrijf (grondig).

Ouderdomsbepaling 
Koper verklaart ermee bekend te zijn, dat het verkochte ouder is dan 30 jaar, hetgeen inhoudt dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwere objecten. De verkoper staat niet in voor de vloeren, de leidingen voor elektriciteit, water en gas, de riolering en de afwezigheid van optrekkend vocht. Eventuele bouwkundige kwaliteitsgebreken worden geacht niet belemmerend te werken op het in de koopakte omschreven gebruik. Tevens verklaart de koper genoegzaam bekend te zijn met de bouwkundige staat van het verkochte.

Notariskosten
1. Indien koper kiest voor een notaris met een afstand van meer dan 25 kilometer vanaf het gekochte, en verkoper wenst niet aanwezig te zijn bij het passeren van de akte van levering, dan dient verkoper de notariële volmacht te geven. De kosten voor deze volmacht worden in rekening gebracht bij koper.
2. Indien de kosten die door de notaris in rekening zullen worden gebracht voor de aflossing en doorhaling van de hypothe(e)k(en) van verkoper die op het verkochte rust(en), meer bedragen dan € 10,- per aflossing met telefonische overboeking respectievelijk meer dan € 150,- per algehele of gedeeltelijke doorhaling (alle bedragen inclusief BTW, kadastraal recht en inbegrepen de kosten voor het opvragen van de aflossingsnota), dan zal koper dit meerdere voor zijn rekening nemen. Deze extra kosten zal de notaris op de afrekening ter zake van de levering direct doorberekenen aan de koper.

Hemelwaterafvoer
Koper is ermee bekend dat in gemeente Laren voor 2023 het hemelwater afgekoppeld gaat worden van het riool en op eigen terrein dient te worden opgevangen. De kosten worden betaald uit de rioolheffing. U kunt nadere informatie hieromtrent vinden op de website van de gemeente Laren.

Onderstaande bijlagen behoren bij de koopovereenkomst. Op verzoek sturen wij deze toe.
Lijst van zaken
Vragenlijst
Eigendomsbewijs
Kadastraal uittreksel
Kadastrale kaart
NEN meetrapport en tekeningen
(voorlopig) energielabel
Deze verkoopbrochure 

Overdracht Status Beschikbaar Koopsom € 549.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Aanvaarding toelichting wordt niet bewoond Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Woonboerderij Type woning Hoekwoning Kwaliteit woning Eenvoudig Bouwjaar 1748 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan rustige weg, in centrum, beschutte ligging en in bosrijke omgeving Indeling Woonoppervlakte 68 m² Perceeloppervlakte 295 m² Externe bergruimte 63 m² Inhoud 244 m³ Aantal kamers 4 Aantal slaapkamers 2 Aantal woonlagen 1 woonlaag Energie Isolatie Voorzetramen Warmwater C.V.-Ketel en centrale voorziening Verwarming C.V.-Ketel en houtkachel C.V.-Ketel Gas Combiketel uit 2014, Eigendom Buitenruimte Tuin Achtertuin, voortuin en zijtuin Hoofdtuin Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin 182 m² (14.0 m bij 13.0 m) Ligging hoofdtuin Oost Achterom Ja Kwaliteit tuin Normaal Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand hout Voorzieningen Voorzien van verwarming, voorzien van elektra, voorzien van water en met vliering Isolatie Geen spouw Parkeergelegenheid Garage Vrijstaand steen, parkeerplaats en geen garage, voor 1 auto Voorzieningen Voorzien van elektra, met vliering en met elektrische deur Isolatie Geen isolatie Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren en op eigen terrein Parkeeroppervlakte 2242 m² (6900 bij 3250) Parkeer capaciteit 3 Totaal aantal garages 1 Dak Soort dak Zadeldak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Monument en beschermd stads- of dorpsgezicht Onderhoud binnen Matig Onderhoud buiten Uitstekend Toelichting onderhoud buiten geschilderd in aug. '19 Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen Rookkanaal, Dakraam, Natuurlijke ventilatie Kadastrale gegevens Gemeente Laren Sectie G Perceelnummer 2637 Oppervlakte 242 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Laren Sectie G Perceelnummer 4412 Oppervlakte 53 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Molenweg 7, 1251 LR Laren
U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring