Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Sint Janstraat 43 in Laren 1251 KZ

Sint Janstraat 43

1251 KZ Laren
Koopsom € 1.295.000,- k.k.

Omschrijving

**** For English, see below****

Grote half vrijstaande woonboerderij op fraai perceel grond helemaal vrij en rustig gelegen direct in het centrum van Laren. De rietgedekte boerderij is in 2011 uitgebreid met een grote aanbouw nadat de grond van het hele terrein eerst geheel gesaneerd is (rapport aanwezig).

- de aanbouw is geheel voorzien van dubbel glas;
- zeer...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Woonoppervlakte 230 m² Aantal kamers 7
Lees meer

Omschrijving

**** For English, see below****

Grote half vrijstaande woonboerderij op fraai perceel grond helemaal vrij en rustig gelegen direct in het centrum van Laren. De rietgedekte boerderij is in 2011 uitgebreid met een grote aanbouw nadat de grond van het hele terrein eerst geheel gesaneerd is (rapport aanwezig).

- de aanbouw is geheel voorzien van dubbel glas;
- zeer geschikt voor dubbele bewoning;
- "levensloop bestendig";
- zeer grote, vrije, zonnige tuin aan de achter- en zijkant, zuidwest;
- verrassend huis met vele mogelijkheden, ook bijvoorbeeld kantoor/praktijk aan huis of atelier;
- de aanbouw is bewust eenvoudig gehouden qua afwerking, industriële uitstraling;
- brede planken vloer in het boerderij gedeelte;
- betonnen vloer, met vloerverwarming in de aanbouw;
- heerlijk licht huis door vele ramen;
- hoewel goed onderhouden, zal de koper diverse moderniseringen aanbrengen;
- in 2018 is de rieten kap geheel vervangen, geïsoleerd en voorzien van brandwerende folie;
- perceel 757 m2;
- woonoppervlak, inclusief inpandige garage/schuur, 255 m2;
- inhoud 928 m3.

In het centrum doch rustig gelegen mooie woonboerderij met aangebouwde garage en carport. Via lange oprijlaan bereikt men de eigen parkeer ruimte voor 3 à 4 auto's.

Indeling: Entree, hal met toilet en meterkast, trapkast. Fraaie L-vormige woonkamer met deur naar de tuin en ingebouwde gashaard. Dichte keuken met doorloop naar zeer grote lichte eet/tuinkamer met deuren naar tuin. Achter de eet/tuinkamer is en grote L vormige werk/hobbykamer met CV en aansluiting was- en droog machine. Aan de andere kant is de grote schuur/garage binnendoor bereikbaar.

verdieping boerderij: overloop, 1 grote en 1 middelgrote slaapkamer en een ruime lichte badkamer met ligbad, douche, toilet en dubbele wastafel.

verdieping aanbouw vanuit de eet/tuinkamer: grote, werkkamer, badkamer ruimte (alles is voorbereid maar niet gerealiseerd), alsmede een ruime slaap/studeerkamer.

Dit unieke, ruime huis is absoluut de moeite van een bezichtiging waard, u zal verrast zijn.

ENGLISH

Large semi-detached farmhouse on beautiful plot of land completely free and quietly located directly in the center of Laren. The thatched farmhouse was expanded in 2011 with a large extension after the soil of the entire site was first completely cleaned up (report available).

- the extension is fully equipped with double glazing;
- very suitable for double occupancy;
- "life course resistant";
- Very large, free, sunny garden at the back and side, southwest;
- Surprising house with many possibilities, also for example office / practice at home or studio;
- The construction was deliberately kept simple in terms of finish, industrial appearance;
- wide plank floor in the farmhouse section;
- concrete floor, with underfloor heating in the extension;
- wonderfully light house through many windows;
- although well maintained, the buyer will make various modernizations;
- in 2018 the thatched roof was completely replaced, insulated and provided with fire-resistant foil;
- 757 m2 plot;
- living space, including garage / shed, 255 m2;
- capacity 928 m3.

In the center but quietly located beautiful farmhouse with attached garage and carport. The private parking space for 3 to 4 cars is reached via a long driveway.

Layout: Entrance, hall with toilet and meter cupboard, stair cupboard. Beautiful L-shaped living room with door to the garden and built-in gas fireplace. Close kitchen with access to very large light dining / garden room with doors to garden. Behind the dining / garden room is a large L-shaped work / hobby room with central heating and washing machine and dryer connection. On the other side, the large shed / garage is accessible from inside.

farm floor: landing, 1 large and 1 medium-sized bedroom and a spacious bright bathroom with bath, shower, toilet and double sink.

floor extension from the dining / garden room: large study, bathroom area (everything is prepared but not realized), as well as a spacious bedroom / study.

This unique, spacious house is definitely worth a visit, you will be surprised.

Uitgebreide verkoopinformatie

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn gemeten volgens de meetinstructie; dit meetrapport is op aanvraag beschikbaar. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Alle informatie verstrekt door Saegaert Makelaars is een uitnodiging tot het uitbrengen van een voorstel op het aangeboden object. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.

Koopovereenkomst
Er is sprake van een koopovereenkomst zodra koper en verkoper schriftelijk overeenstemming hebben bereikt. Het is gebruikelijk dat de koopovereenkomst binnen twee à drie werkdagen na mondelinge overeenstemming door beide partijen wordt ondertekend. Bemiddeling bij verkoop- en aankoop geschiedt onder de algemene voorwaarden van onze branche-organisatie NVM. De algemene voorwaarden kunt u lezen en downloaden op de website van de NVM.

Waarom een koopakte kan worden ingeschreven bij het Kadaster
Het inschrijven voorafgaand aan de eigendomsoverdracht (niet eerder dan vervallen voorbehouden en zonder vermelding koopsom) heeft een aantal belangrijke gevolgen. Zo kan er, indien na het inschrijven de koopovereenkomst beslag wordt gelegd op het verkochte, toch vrij van beslag aan de koper geleverd kan worden. Het beslag ‘’kleeft’’ alsdan niet meer ten nadele van de koper. Datzelfde geldt ook voor een (overbruggings)hypotheek die verkoper ná de koopovereenkomst op het verkochte vestigt. Ook een faillissement, surseance van betaling of onderbewindstelling van verkoper in de periode ná de koop staat levering aan de koper niet meer in de weg. De koper wordt ook beschermd wanneer een verkoper een woning na de eerste koop nog eens verkoopt aan iemand anders.

Onderzoeksplicht
Een koper heeft een plicht onderzoek te doen en niet zonder meer af te gaan op de informatieplicht die rust bij verkoper.

Bestemmingsplan
De bestemmingsplankaart, als deze aan deze presentatie is bijgevoegd, is te vinden op de website van Ruimtelijke Plannen. Daar is alle informatie over de bestemming van dit perceel te vinden.

Bodem
Het is verkoper niet bekend of de bodem verontreinigd is.
Saegaert Makelaars raadt u aan om ook zelf onderzoek te doen naar de aanwezigheid van ondergrondse opslagtanks en verontreinigde bodem; u kunt hiervoor terecht bij de gemeente of www.ofgv.nl of www.bodemloket.nl 

Bouwkundige keuring
Saegaert Makelaars raadt u aan het huis bouwkundig te laten keuren. Dit is onderdeel van uw onderzoeksplicht.


De volgende artikelen worden van toepassing verklaard voor dit object:

Asbestbepaling 
Ten tijde van de bouw van het verkochte kunnen er asbesthoudende materialen gebruikt zijn. 
Koper aanvaardt de eventuele aanwezigheid van voornoemde materialen in het verkochte. 
Koper vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit de mogelijke aanwezigheid van enig asbesthoudende stof in het verkochte kan voortvloeien. Verkoper verklaart niet bekend te zijn met asbest voor zover niet anders ingevuld op de NVM vragenlijst. Koper(s) worden in gelegenheid gesteld hiertoe onderzoek uit te voeren middels een bouwkundig keuring (indicatief) of daartoe gecertificeerd asbestonderzoeksbedrijf (grondig).

Ouderdomsbepaling 
Koper verklaart ermee bekend te zijn, dat het verkochte ouder is dan 30 jaar, hetgeen inhoudt dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwere objecten. De verkoper staat niet in voor de vloeren, de leidingen voor elektriciteit, water en gas, de riolering en de afwezigheid van optrekkend vocht. Eventuele bouwkundige kwaliteitsgebreken worden geacht niet belemmerend te werken op het in de koopakte omschreven gebruik. Tevens verklaart de koper genoegzaam bekend te zijn met de bouwkundige staat van het verkochte.

Notariskosten
1. Indien koper kiest voor een notaris met een afstand van meer dan 25 kilometer vanaf het gekochte, en verkoper wenst niet aanwezig te zijn bij het passeren van de akte van levering, dan dient verkoper de notariële volmacht te geven. De kosten voor deze volmacht worden in rekening gebracht bij koper.
2. Indien de kosten die door de notaris in rekening zullen worden gebracht voor de aflossing en doorhaling van de hypothe(e)k(en) van verkoper die op het verkochte rust(en), meer bedragen dan € 10,- per aflossing met telefonische overboeking respectievelijk meer dan € 150,- per algehele of gedeeltelijke doorhaling (alle bedragen inclusief BTW, kadastraal recht en inbegrepen de kosten voor het opvragen van de aflossingsnota), dan zal koper dit meerdere voor zijn rekening nemen. Deze extra kosten zal de notaris op de afrekening ter zake van de levering direct doorberekenen aan de koper.

Hemelwaterafvoer
Koper is ermee bekend dat in gemeente Laren voor 2023 het hemelwater afgekoppeld gaat worden van het riool en op eigen terrein dient te worden opgevangen. De kosten worden betaald uit de rioolheffing. U kunt nadere informatie hieromtrent vinden op de website van de gemeente Laren.

Onderstaande bijlagen behoren bij de koopovereenkomst. Op verzoek sturen wij deze toe.
Lijst van zaken
Vragenlijst
Eigendomsbewijs
Kadastraal uittreksel
Kadastrale kaart
NEN meetrapport en tekeningen
(voorlopig) energielabel
Deze verkoopbrochure
 
Overdracht Status Beschikbaar Koopsom € 1.295.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Eengezinswoning Type woning 2-onder-1-kapwoning Kwaliteit woning Normaal Bouwperiode -1906 Bouwvorm Bestaande bouw Indeling Woonoppervlakte 230 m² Perceeloppervlakte 757 m² Overige inpandige ruimte 25 m² Inhoud 928 m³ Aantal kamers 7 Aantal slaapkamers 3 Aantal woonlagen 2 woonlagen Energie Isolatie Dakisolatie en gedeeltelijk dubbel glas Warmwater C.V.-Ketel en centrale voorziening Verwarming C.V.-Ketel en gashaard C.V.-Ketel Gas Combiketel Buitenruimte Tuin Achtertuin en zijtuin Hoofdtuin Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin 455 m² (37.0 m bij 20.0 m) Ligging hoofdtuin Zuidwest Achterom Ja Kwaliteit tuin Aan te leggen Parkeergelegenheid Garage Aangebouwd steen, voor 1 auto Voorzieningen Voorzien van verwarming en voorzien van elektra Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren en op eigen terrein Parkeeroppervlakte 25 m² (869 bij 292) Parkeer capaciteit 4 Totaal aantal garages 1 Dak Soort dak Zadeldak Toelichting grote aanbouw met pannen verbonden met hoofd huis via plat dak. Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Dubbele bewoning mogelijk Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen Mechanische ventilatie, TV kabel, Rookkanaal, Dakraam, Natuurlijke ventilatie Kadastrale gegevens Gemeente Laren Sectie G Perceelnummer 3800 Oppervlakte 415 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Laren Sectie G Perceelnummer 1577 Oppervlakte 342 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Sint Janstraat 43, 1251 KZ Laren
U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.