Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Mauvezand 1 A in Laren 1251 JC

Mauvezand 1 A

1251 JC Laren
€ 865.000,- k.k.

Omschrijving

- woonoppervlak 235 m2;
- op de beganegrond is alles voorzien van dubbel glas;
- voormalig winkelpand, geheel verbouwd tot woonhuis en muren geïsoleerd in 2016,
(alle buitenwanden zijn aan de binnenzijde geïsoleerd);
- alle wanden en plafonds nieuw gestuct;
- verdieping heeft veel potentie;
- vrije, recent aangelegde voortuin met parkeerplek voor 2 auto's;...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1935 Woonoppervlakte 235 m² Aantal kamers 7
Lees meer

Omschrijving

- woonoppervlak 235 m2;
- op de beganegrond is alles voorzien van dubbel glas;
- voormalig winkelpand, geheel verbouwd tot woonhuis en muren geïsoleerd in 2016,
(alle buitenwanden zijn aan de binnenzijde geïsoleerd);
- alle wanden en plafonds nieuw gestuct;
- verdieping heeft veel potentie;
- vrije, recent aangelegde voortuin met parkeerplek voor 2 auto's;
- beschermd dorpsgezicht.

Zo goed als vrijstaand, zeer royaal woonhuis. Ideale ligging op loopafstand van alle voorzieningen van Laren, zoals winkels, horeca, scholen, sportvelden, het Singer Museum, zwembad en de gezellige Brink met in de zomer de bekende poffertjeskraam en in de winter de ijsbaan.

Trapje naar verhoogd entree, hal met meterkast, zeer ruime woonkeuken met veel kastruimte, betonnen aanrecht, vloerverwarming, grote spoelbak, 2 vaatwassers, combi oven, 6 pits gasfornuis met grote oven, zeer grote koel/vries combinatie, openslaande deuren naar patio tuin op west, trapkast. Aansluitend aan de keuken is de gang naar de rest van het huis met modern toilet met fontein, grote moderne badkamer met ligbad, grote inloopdouche, dubbele wastafel, was/droogmachine aansluiting, vloerverwarming, ouderslaapkamer met openslaande deuren naar tuin en grote inloopkast, 3 grote kinderkamers.

In het souterrain is een grote woon/slaapkamer met keukenblok alsmede een badkamer met douche, toilet en wastafel. Daglicht toetreding door koekkoek.

Verdieping bereikbaar via open trap in de woonkeuken, welke leidt naar de overloop met toilet, zeer groot multifunctioneel atelier (vele mogelijkheden) met keukenblok, grote slaapkamer., cv uit 2016, in eigendom. Bergruimte met afzuigunit. Dak is in 2008 geïsoleerd en voorzien van nieuwe dakpannen.

Een groot gezinshuis direct bij het centrum van Laren.


Uitgebreide verkoopinformatie

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn gemeten volgens de meetinstructie; dit meetrapport is op aanvraag beschikbaar. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Alle informatie verstrekt door Saegaert Makelaars is een uitnodiging tot het uitbrengen van een voorstel op het aangeboden object. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.

Koopovereenkomst
Er is sprake van een koopovereenkomst zodra koper en verkoper schriftelijk overeenstemming hebben bereikt. Het is gebruikelijk dat de koopovereenkomst binnen twee à drie werkdagen na mondelinge overeenstemming door beide partijen wordt ondertekend. Bemiddeling bij verkoop- en aankoop geschiedt onder de algemene voorwaarden van onze branche-organisatie NVM. De algemene voorwaarden kunt u lezen en downloaden op de website van de NVM.

Waarom een koopakte kan worden ingeschreven bij het Kadaster
Het inschrijven voorafgaand aan de eigendomsoverdracht (niet eerder dan vervallen voorbehouden en zonder vermelding koopsom) heeft een aantal belangrijke gevolgen. Zo kan er, indien na het inschrijven de koopovereenkomst beslag wordt gelegd op het verkochte, toch vrij van beslag aan de koper geleverd kan worden. Het beslag ‘’kleeft’’ alsdan niet meer ten nadele van de koper. Datzelfde geldt ook voor een (overbruggings)hypotheek die verkoper ná de koopovereenkomst op het verkochte vestigt. Ook een faillissement, surseance van betaling of onderbewindstelling van verkoper in de periode ná de koop staat levering aan de koper niet meer in de weg. De koper wordt ook beschermd wanneer een verkoper een woning na de eerste koop nog eens verkoopt aan iemand anders.

Onderzoeksplicht
Een koper heeft een plicht onderzoek te doen en niet zonder meer af te gaan op de informatieplicht die rust bij verkoper.

Bestemmingsplan
De bestemmingsplankaart, als deze aan deze presentatie is bijgevoegd, is te vinden op de website van Ruimtelijke Plannen. Daar is alle informatie over de bestemming van dit perceel te vinden.

Bodem
Het is verkoper niet bekend of de bodem verontreinigd is.
Saegaert Makelaars raadt u aan om ook zelf onderzoek te doen naar de aanwezigheid van ondergrondse opslagtanks en verontreinigde bodem; u kunt hiervoor terecht bij de gemeente of www.ofgv.nl of www.bodemloket.nl 

Bouwkundige keuring
Saegaert Makelaars raadt u aan het huis bouwkundig te laten keuren. Dit is onderdeel van uw onderzoeksplicht.De volgende artikelen worden van toepassing verklaard voor dit object:

Asbestbepaling 
Ten tijde van de bouw van het verkochte kunnen er asbesthoudende materialen gebruikt zijn. 
Koper aanvaardt de eventuele aanwezigheid van voornoemde materialen in het verkochte. 
Koper vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit de mogelijke aanwezigheid van enig asbesthoudende stof in het verkochte kan voortvloeien. Verkoper verklaart niet bekend te zijn met asbest voor zover niet anders ingevuld op de NVM vragenlijst. Koper(s) worden in gelegenheid gesteld hiertoe onderzoek uit te voeren middels een bouwkundig keuring (indicatief) of daartoe gecertificeerd asbestonderzoeksbedrijf (grondig).

Ouderdomsbepaling 
Koper verklaart ermee bekend te zijn, dat het verkochte ouder is dan 30 jaar, hetgeen inhoudt dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwere objecten. De verkoper staat niet in voor de vloeren, de leidingen voor elektriciteit, water en gas, de riolering en de afwezigheid van optrekkend vocht. Eventuele bouwkundige kwaliteitsgebreken worden geacht niet belemmerend te werken op het in de koopakte omschreven gebruik. Tevens verklaart de koper genoegzaam bekend te zijn met de bouwkundige staat van het verkochte.

Notariskosten
1. Indien koper kiest voor een notaris met een afstand van meer dan 25 kilometer vanaf het gekochte, en verkoper wenst niet aanwezig te zijn bij het passeren van de akte van levering, dan dient verkoper de notariële volmacht te geven. De kosten voor deze volmacht worden in rekening gebracht bij koper.
2. Indien de kosten die door de notaris in rekening zullen worden gebracht voor de aflossing en doorhaling van de hypothe(e)k(en) van verkoper die op het verkochte rust(en), meer bedragen dan € 10,- per aflossing met telefonische overboeking respectievelijk meer dan € 150,- per algehele of gedeeltelijke doorhaling (alle bedragen inclusief BTW, kadastraal recht en inbegrepen de kosten voor het opvragen van de aflossingsnota), dan zal koper dit meerdere voor zijn rekening nemen. Deze extra kosten zal de notaris op de afrekening ter zake van de levering direct doorberekenen aan de koper.

Hemelwaterafvoer
Koper is ermee bekend dat in gemeente Laren voor 2023 het hemelwater afgekoppeld gaat worden van het riool en op eigen terrein dient te worden opgevangen. De kosten worden betaald uit de rioolheffing. U kunt nadere informatie hieromtrent vinden op de website van de gemeente Laren.

Onderstaande bijlagen behoren bij de koopovereenkomst. Op verzoek sturen wij deze toe.
Lijst van zaken
Vragenlijst
Eigendomsbewijs
Kadastraal uittreksel
Kadastrale kaart
NEN meetrapport en tekeningen
(voorlopig) energielabel
Deze verkoopbrochure
Overdracht Status Beschikbaar Prijs € 865.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Eengezinswoning Type woning Geschakelde woning Kwaliteit woning Normaal Bouwjaar 1935 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan drukke weg, in centrum en in bosrijke omgeving Indeling Woonoppervlakte 235 m² Perceeloppervlakte 319 m² Inhoud 770 m³ Aantal kamers 7 Aantal slaapkamers 6 Aantal woonlagen 2 woonlagen en een kelder Energie Energieklasse A Energieindex 0.89 Energie einddatum 17-09-2025 Isolatie Dakisolatie, muurisolatie en dubbel glas Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel en vloerverwarming gedeeltelijk C.V.-Ketel Gas Combiketel Buitenruimte Tuin Achtertuin en voortuin Hoofdtuin Voortuin Oppervlakte hoofdtuin 144 m² (12.5 m bij 11.5 m) Ligging hoofdtuin Zuidoost Kwaliteit tuin Normaal Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand hout Parkeergelegenheid Garage Parkeerplaats en geen garage Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren en op eigen terrein Parkeer capaciteit 2 Dak Soort dak Samengesteld dak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Beschermd stads- of dorpsgezicht Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen Mechanische ventilatie, Buitenzonwering, Dakraam, Natuurlijke ventilatie Kadastrale gegevens Gemeente Laren Sectie F Perceelnummer 1739 Oppervlakte 319 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Mauvezand 1 A, 1251 JC Laren
U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.