Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Van Beeverlaan 8 in Laren 1251 ES

van Beeverlaan 8

1251 ES Laren
Vraagprijs € 1.775.000,- k.k.

Omschrijving

Op een zeer goede stand aan de Van Beeverlaan ligt dit uiterst charmante, rietgedekte familiehuis met ca. 300 m² woonoppervlakte verdeeld over twee woonlagen. Op steenworp afstand van Gooisch Natuurreservaat de ‘Westerheide’. De omgeving kenmerkt zich door gelijkwaardige villa’s en rust in een lommerrijke setting. Het huis is omstreeks 1910 gebouwd en in 1926 en 1934 door architect Th. Rueter...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1910 Woonoppervlakte 292 m² Aantal kamers 11
Lees meer

Omschrijving

Op een zeer goede stand aan de Van Beeverlaan ligt dit uiterst charmante, rietgedekte familiehuis met ca. 300 m² woonoppervlakte verdeeld over twee woonlagen. Op steenworp afstand van Gooisch Natuurreservaat de ‘Westerheide’. De omgeving kenmerkt zich door gelijkwaardige villa’s en rust in een lommerrijke setting. Het huis is omstreeks 1910 gebouwd en in 1926 en 1934 door architect Th. Rueter vergroot. Zijn herkenbare landelijke stijl in harmonie met omgeving is zeer geslaagd in dit landhuis.

Op een fraai perceel van ca. 1.842 m² met royale, dubbele garage van ca. 100 m² ligt het huis geweldig goed op de zon. Zo is het huis in nagenoeg alle ruimtes heerlijk licht.

Via de ruime oprit naar de dubbele garage alsook de toegang tot het landhuis. De sfeervolle uitstraling geeft een warm gevoel van thuiskomen. Een heerlijk, gastvrij en zonnig terras op het zuid westen verwelkomt iedere bezoeker. 

De indeling is als volgt; 
Entree, garderobe, wc, doorgang naar zit- annex studeer/werkkamer. Een hal met 1e opgang naar de verdieping leidt naar de eetkamer en woonkeuken. De centrale living met karaktervolle en kenmerkende houten lambrisering heeft openslaande deuren naar de tuin en via een schuifdeur toegang naar de studeerkamer. 

Via een lange hal door de woonkeuken is de bijkeuken, wc en 2e trapopgang bereikbaar. In het verlengde van deze oost vleugel bevinden zich twee kamers; één daarvan is een slaapkamer en de andere nu een hobbykamer. Vanuit die laatste naar de loggia. Ideaal voor au-pair of logees. Naast de bijkeuken bevindt zich, aan de buitenzijde, de stookruimte. Tussen de bijkeuken en de woonkeuken is een deur naar het terras aan de oostzijde van het huis.

De verdieping is te bereiken via twee separate opgangen; vanuit de tweede opgang naar de masterbedroom met eigen badkamer en inloopkast, boven de oostelijke vleugel. Via een tussenhal met veel ruimte als speelkamer is een tweede badkamer. In de westelijke vleugel, boven de living en study, bevinden zich nog eens drie slaapkamers met daarboven een bergzolder met vlizotrap. Daarmee telt het huis zes goede slaapkamers en twee badkamers verdeeld over twee vleugels. 

De royale dubbele garage, grotendeels voorzien van rieten dak, met grote bergzolder is een feest voor autoliefhebbers danwel andere hobby’s. Voorzien van eigen meterkast (met krachtstroom), water aan- en afvoer en verwarming.

Kenmerken van dit landhuis:
- veel authentieke details bewaard; houtsnijwerk, dubbele en enkele ramen
- uitstekend onderhouden, onder architectuur gebouwd familiehuis
- prachtige, rustige ligging vlakbij uitgestrekt natuurgebied
- grote, dubbele garage
- geschikt voor grote gezinnen met au-pair mogelijkheid

Oplevering in overleg en onder voorbehoud gunning

Zie brochure voor uitgebreide verkoopinformatie.


Uitgebreide verkoopinformatie

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn gemeten volgens de meetinstructie; dit meetrapport is op aanvraag beschikbaar. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Alle informatie verstrekt door Saegaert Makelaars is een uitnodiging tot het uitbrengen van een voorstel op het aangeboden object. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.

Koopovereenkomst
Er is sprake van een koopovereenkomst zodra koper en verkoper schriftelijk overeenstemming hebben bereikt. Het is gebruikelijk dat de koopovereenkomst binnen twee à drie werkdagen na mondelinge overeenstemming door beide partijen wordt ondertekend. Bemiddeling bij verkoop- en aankoop geschiedt onder de algemene voorwaarden van onze branche-organisatie NVM. De algemene voorwaarden kunt u lezen en downloaden op de website van de NVM.

Waarom een koopakte kan worden ingeschreven bij het Kadaster
Het inschrijven voorafgaand aan de eigendomsoverdracht (niet eerder dan vervallen voorbehouden en zonder vermelding koopsom) heeft een aantal belangrijke gevolgen. Zo kan er, indien na het inschrijven de koopovereenkomst beslag wordt gelegd op het verkochte, toch vrij van beslag aan de koper geleverd kan worden. Het beslag ‘’kleeft’’ alsdan niet meer ten nadele van de koper. Datzelfde geldt ook voor een (overbruggings)hypotheek die verkoper ná de koopovereenkomst op het verkochte vestigt. Ook een faillissement, surseance van betaling of onderbewindstelling van verkoper in de periode ná de koop staat levering aan de koper niet meer in de weg. De koper wordt ook beschermd wanneer een verkoper een woning na de eerste koop nog eens verkoopt aan iemand anders.

Onderzoeksplicht
Een koper heeft een plicht onderzoek te doen en niet zonder meer af te gaan op de informatieplicht die rust bij verkoper.

Bestemmingsplan
De bestemmingsplankaart, als deze aan deze presentatie is bijgevoegd, is te vinden op de website van Ruimtelijke Plannen. Daar is alle informatie over de bestemming van dit perceel te vinden.

Bodem
Het is verkoper niet bekend of de bodem verontreinigd is.
Saegaert Makelaars raadt u aan om ook zelf onderzoek te doen naar de aanwezigheid van ondergrondse opslagtanks en verontreinigde bodem; u kunt hiervoor terecht bij de gemeente of www.ofgv.nl of www.bodemloket.nl 

Bouwkundige keuring
Saegaert Makelaars raadt u aan het huis bouwkundig te laten keuren. Dit is onderdeel van uw onderzoeksplicht.


De volgende artikelen worden van toepassing verklaard voor dit object:

Asbestbepaling 
Ten tijde van de bouw van het verkochte kunnen er asbesthoudende materialen gebruikt zijn. 
Koper aanvaardt de eventuele aanwezigheid van voornoemde materialen in het verkochte. 
Koper vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit de mogelijke aanwezigheid van enig asbesthoudende stof in het verkochte kan voortvloeien. Verkoper verklaart niet bekend te zijn met asbest voor zover niet anders ingevuld op de NVM vragenlijst. Koper(s) worden in gelegenheid gesteld hiertoe onderzoek uit te voeren middels een bouwkundig keuring (indicatief) of daartoe gecertificeerd asbestonderzoeksbedrijf (grondig).

Ouderdomsbepaling 
Koper verklaart ermee bekend te zijn, dat het verkochte ouder is dan 30 jaar, hetgeen inhoudt dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwere objecten. De verkoper staat niet in voor de vloeren, de leidingen voor elektriciteit, water en gas, de riolering en de afwezigheid van optrekkend vocht. Eventuele bouwkundige kwaliteitsgebreken worden geacht niet belemmerend te werken op het in de koopakte omschreven gebruik. Tevens verklaart de koper genoegzaam bekend te zijn met de bouwkundige staat van het verkochte.

Notariskosten
1. Indien koper kiest voor een notaris met een afstand van meer dan 25 kilometer vanaf het gekochte, en verkoper wenst niet aanwezig te zijn bij het passeren van de akte van levering, dan dient verkoper de notariële volmacht te geven. De kosten voor deze volmacht worden in rekening gebracht bij koper.
2. Indien de kosten die door de notaris in rekening zullen worden gebracht voor de aflossing en doorhaling van de hypothe(e)k(en) van verkoper die op het verkochte rust(en), meer bedragen dan € 10,- per aflossing met telefonische overboeking respectievelijk meer dan € 150,- per algehele of gedeeltelijke doorhaling (alle bedragen inclusief BTW, kadastraal recht en inbegrepen de kosten voor het opvragen van de aflossingsnota), dan zal koper dit meerdere voor zijn rekening nemen. Deze extra kosten zal de notaris op de afrekening ter zake van de levering direct doorberekenen aan de koper.

Hemelwaterafvoer
Koper is ermee bekend dat in gemeente Laren voor 2023 het hemelwater afgekoppeld gaat worden van het riool en op eigen terrein dient te worden opgevangen. De kosten worden betaald uit de rioolheffing. U kunt nadere informatie hieromtrent vinden op de website van de gemeente Laren.

Onderstaande bijlagen behoren bij de koopovereenkomst. Op verzoek sturen wij deze toe.
Lijst van zaken
Vragenlijst
Eigendomsbewijs
Kadastraal uittreksel
Kadastrale kaart
NEN meetrapport en tekeningen
(voorlopig) energielabel
Deze verkoopbrochure
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 1.775.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Villa Type woning Vrijstaande woning Bouwjaar 1910 Bouwjaar toelichting vergroot 1926 en 1934 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan rustige weg Indeling Woonoppervlakte 292 m² Perceeloppervlakte 1842 m² Gebouwgebonden buitenruimte 12 m² Overige inpandige ruimte 3 m² Externe bergruimte 99 m² Inhoud 1057 m³ Aantal kamers 11 Aantal slaapkamers 7 Aantal woonlagen 2 woonlagen Energie Isolatie Dakisolatie en voorzetramen Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel Atag (Gas Combiketel uit 2013, Eigendom) Buitenruimte Tuin Tuin rondom Hoofdtuin Tuin rondom Kwaliteit tuin Fraai aangelegd Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand hout Voorzieningen Voorzien van elektra Parkeergelegenheid Garage Vrijstaand steen, voor 2 auto's Voorzieningen Voorzien van verwarming, voorzien van elektra, voorzien van water en met vliering Parkeerfaciliteiten Op eigen terrein Parkeer capaciteit 4 Dak Soort dak Samengesteld dak Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Redelijk tot goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen Alarminstallatie Kadastrale gegevens Gemeente Laren Sectie C Perceelnummer 1537 Oppervlakte 1842 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar van Beeverlaan 8, 1251 ES Laren
U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring