Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht
Van Wulfenlaan 16 in Laren 1251 CX

Van Wulfenlaan 16

1251 CX Laren
Vraagprijs € 1.025.000,- k.k.

Omschrijving

Zeer karaktervol en ruim jaren-30 woonhuis, helft van dubbel op toplocatie binnen een loopafstand van ca. 5 min naar het Gooise Dorp Laren en vijf minuten fietsen naar diverse (lagere) scholen. De dorpse sfeer en fijne horecagelegenheden samen met verschillende topfaciliteiten maken Laren één van de meest aantrekkelijke dorpen om te wonen en te leven.

Dit geweldig fijne woonhuis met...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1934 Woonoppervlakte 223 m² Aantal kamers 8
Lees meer

Omschrijving

Zeer karaktervol en ruim jaren-30 woonhuis, helft van dubbel op toplocatie binnen een loopafstand van ca. 5 min naar het Gooise Dorp Laren en vijf minuten fietsen naar diverse (lagere) scholen. De dorpse sfeer en fijne horecagelegenheden samen met verschillende topfaciliteiten maken Laren één van de meest aantrekkelijke dorpen om te wonen en te leven.

Dit geweldig fijne woonhuis met een grote diepe tuin en volop parkeergelegenheid op eigen terrein is voorzien van een vrijstaande garage op een perceel groot ca. 699 m². Het woonhuis zelf meet 223 m² - NEN2580 ingemeten. De woning biedt een ruime entree, kelder, L-vormige en suite woonkamer, een uitgebouwde woonkeuken en bijkeuken. Vier grote slaapkamers, twee badkamers en een bergzolder. 

De indeling:
Ruime oprit voor meerdere auto’s, vrijstaande, stenen garage met bergvliering. Entree, vestibule met garderobe. Toegang naar kelder, w.c., hal naar woonkamer met parketvloer, de uitgebouwde en knusse woonkeuken met openslaande deuren naar de achtertuin is voorzien van een plavuizen vloer met vloerverwarming. Aan de achterzijde is een ruim en licht geheel ontstaan door veel glas.
Aansluitend bevindt zich de bijkeuken met opstelling cv-ketel en wasmachine-aansluitingen. De diepe, vrije achtertuin heeft vrij uitzicht over de aangrenzende percelen. 

De verdieping:
Via een fraaie bordestrap naar de lichte overloop met w.c., twee ruime slaapkamers en een luxe badkamer welke voorzien is van een wastafel, ligbad en douche. De grote slaapkamer aan de voorzijde heeft een (voorheen derde) slaapkamer samengevoegd tot een vrije ruimte met inloopkast. De tweede slaapkamer is thans in gebruik als werkkamer met op maat gemaakte boekenkasten. Een ruime berging bevindt zich tussen de twee slaapkamers.

De tweede verdieping:
Een ruime overloop met bergruimte en nog eens twee slaapkamers en een tweede badkamer met douche, wastafel en w.c. en een bergzolder.

De woning is door de jaren heen met veel liefde en zorg bewoond en uitstekend onderhouden. Zie hiervoor de beschikbare NVM vragenlijst.

Oplevering in overleg en onder voorbehoud van gunning.


Uitgebreide verkoopinformatie

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn gemeten volgens de meetinstructie; dit meetrapport is op aanvraag beschikbaar. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Alle informatie verstrekt door Saegaert Makelaars is een uitnodiging tot het uitbrengen van een voorstel op het aangeboden object. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.

Koopovereenkomst
Er is sprake van een koopovereenkomst zodra koper en verkoper schriftelijk overeenstemming hebben bereikt. Het is gebruikelijk dat de koopovereenkomst binnen twee à drie werkdagen na mondelinge overeenstemming door beide partijen wordt ondertekend. Bemiddeling bij verkoop- en aankoop geschiedt onder de algemene voorwaarden van onze branche-organisatie NVM. De algemene voorwaarden kunt u lezen en downloaden op de website van de NVM.

Waarom een koopakte kan worden ingeschreven bij het Kadaster
Het inschrijven voorafgaand aan de eigendomsoverdracht (niet eerder dan vervallen voorbehouden en zonder vermelding koopsom) heeft een aantal belangrijke gevolgen. Zo kan er, indien na het inschrijven de koopovereenkomst beslag wordt gelegd op het verkochte, toch vrij van beslag aan de koper geleverd kan worden. Het beslag ‘’kleeft’’ alsdan niet meer ten nadele van de koper. Datzelfde geldt ook voor een (overbruggings)hypotheek die verkoper ná de koopovereenkomst op het verkochte vestigt. Ook een faillissement, surseance van betaling of onderbewindstelling van verkoper in de periode ná de koop staat levering aan de koper niet meer in de weg. De koper wordt ook beschermd wanneer een verkoper een woning na de eerste koop nog eens verkoopt aan iemand anders.

Onderzoeksplicht
Een koper heeft een plicht onderzoek te doen en niet zonder meer af te gaan op de informatieplicht die rust bij verkoper.

Bestemmingsplan
De bestemmingsplankaart, als deze aan deze presentatie is bijgevoegd, is te vinden op de website van Ruimtelijke Plannen. Daar is alle informatie over de bestemming van dit perceel te vinden.

Bodem
Het is verkoper niet bekend of de bodem verontreinigd is.
Saegaert Makelaars raadt u aan om ook zelf onderzoek te doen naar de aanwezigheid van ondergrondse opslagtanks en verontreinigde bodem; u kunt hiervoor terecht bij de gemeente of www.ofgv.nl of www.bodemloket.nl 

Bouwkundige keuring
Saegaert Makelaars raadt u aan het huis bouwkundig te laten keuren. Dit is onderdeel van uw onderzoeksplicht.


De volgende artikelen worden van toepassing verklaard voor dit object:

Olietank
Bij dit object is een ondergrondse olietank aanwezig waarvan tevens een saneringsbewijs beschikbaar is.

Asbestbepaling 
Ten tijde van de bouw van het verkochte kunnen er asbesthoudende materialen gebruikt zijn. 
Koper aanvaardt de eventuele aanwezigheid van voornoemde materialen in het verkochte. 
Koper vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit de mogelijke aanwezigheid van enig asbesthoudende stof in het verkochte kan voortvloeien. Verkoper verklaart niet bekend te zijn met asbest voor zover niet anders ingevuld op de NVM vragenlijst. Koper(s) worden in gelegenheid gesteld hiertoe onderzoek uit te voeren middels een bouwkundig keuring (indicatief) of daartoe gecertificeerd asbestonderzoeksbedrijf (grondig)

Verbod op asbestdaken
Vanaf eind 2024 komt er een geheel verbod op asbestdaken in Nederland. Particulieren, bedrijven (overheids-) instellingen mogen eind 2024 geen asbestdaken bezitten.

Ouderdomsbepaling 
Koper verklaart ermee bekend te zijn, dat het verkochte ouder is dan 30 jaar, hetgeen inhoudt dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwere objecten. De verkoper staat niet in voor de vloeren, de leidingen voor elektriciteit, water en gas, de riolering en de afwezigheid van optrekkend vocht. Eventuele bouwkundige kwaliteitsgebreken worden geacht niet belemmerend te werken op het in de koopakte omschreven gebruik. Tevens verklaart de koper genoegzaam bekend te zijn met de bouwkundige staat van het verkochte.

Notariskosten
1. Indien koper kiest voor een notaris met een afstand van meer dan 25 kilometer vanaf het gekochte, en verkoper wenst niet aanwezig te zijn bij het passeren van de akte van levering, dan dient verkoper de notariële volmacht te geven. De kosten voor deze volmacht worden in rekening gebracht bij koper.
2. Indien de kosten die door de notaris in rekening zullen worden gebracht voor de aflossing en doorhaling van de hypothe(e)k(en) van verkoper die op het verkochte rust(en), meer bedragen dan € 10,- per aflossing met telefonische overboeking respectievelijk meer dan € 150,- per algehele of gedeeltelijke doorhaling (alle bedragen inclusief BTW, kadastraal recht en inbegrepen de kosten voor het opvragen van de aflossingsnota), dan zal koper dit meerdere voor zijn rekening nemen. Deze extra kosten zal de notaris op de afrekening ter zake van de levering direct doorberekenen aan de koper.

Hemelwaterafvoer
Koper is ermee bekend dat in gemeente Laren voor 2023 het hemelwater afgekoppeld gaat worden van het riool en op eigen terrein dient te worden opgevangen. De kosten worden betaald uit de rioolheffing. U kunt nadere informatie hieromtrent vinden op de website van de gemeente Laren.

Onderstaande bijlagen behoren bij de koopovereenkomst. Op verzoek sturen wij deze toe.
Lijst van zaken
Vragenlijst
Eigendomsbewijs
Kadastraal uittreksel
Kadastrale kaart
NEN meetrapport en tekeningen
(voorlopig) energielabel
Kiwa certificaat (=saneringsbewijs olietank)
Verbod op asbestdaken [pdf]
Deze verkoopbrochure
 
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 1.025.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning villa Type woning 2-onder-1-kapwoning Kwaliteit woning Luxe Bouwjaar 1934 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan rustige weg en in woonwijk Indeling Woonoppervlakte 223 m² Perceeloppervlakte 699 m² Overige inpandige ruimte 10 m² Externe bergruimte 21 m² Inhoud 833 m³ Aantal kamers 8 Aantal slaapkamers 4 Aantal woonlagen 3 woonlagen Energie Isolatie Dubbel glas Warmwater Gasboiler eigendom Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel Remeha Calenta (Gas Combiketel uit 2016, Eigendom) Buitenruimte Tuin Achtertuin, Voortuin, Zijtuin Kwaliteit tuin fraai aangelegd Bergruimte Schuur / Berging Aangebouwd steen Parkeergelegenheid Garage Vrijstaand steen, voor 1 auto(s). Voorzieningen Voorzien van elektra Parkeerfaciliteiten Op eigen terrein Parkeeroppervlakte 21 m² (718 bij 302) Dak Soort dak zadeldak Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Goed tot uitstekend Onderhoud buiten Goed tot uitstekend Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen Alarminstallatie, Rookkanaal Kadastrale gegevens Gemeente laren Sectie c Perceelnummer 1072 Oppervlakte 699 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Van Wulfenlaan 16, 1251 CX Laren
U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.