Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht
Legrasweg 4 in Laren 1251 GS

Legrasweg 4

1251 GS Laren
Vraagprijs € 1.095.000,- k.k.

Omschrijving

Aan een rustig autoluw laantje in de bekende geliefde ‘Gouden Driehoek’, dichtbij de dorpskern van Laren, ligt deze karakteristieke charmante zongerichte ROYALE VRIJSTAANDE VILLA met aangebouwd atelier en ruime kelder. De villa is zeer mooi gelegen op een groot stuk historische grond, voorheen de tuin van het huis van de bekende Larense schilder August Legras. De villa heeft een vrije tuin op het...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1954 Woonoppervlakte 247 m² Aantal kamers 8
Lees meer

Omschrijving

Aan een rustig autoluw laantje in de bekende geliefde ‘Gouden Driehoek’, dichtbij de dorpskern van Laren, ligt deze karakteristieke charmante zongerichte ROYALE VRIJSTAANDE VILLA met aangebouwd atelier en ruime kelder. De villa is zeer mooi gelegen op een groot stuk historische grond, voorheen de tuin van het huis van de bekende Larense schilder August Legras. De villa heeft een vrije tuin op het zuiden met een vijver, veel groen, een mooie oude boomopstand, heeft verschillende terrassen/zithoekjes en biedt volop privacy.
Het centrum van Laren ligt letterlijk op loopafstand met alle denkbare voorzieningen: winkels, horeca, markt, sportfaciliteiten, de gezellige Brink met poffertjeskraam in de zomer en de ijsbaan in de winter en natuurlijk ook het Singer Museum. Laren heeft diverse scholen, waarvan "De Gooische school" letterlijk om de hoek ligt.
Bijkomend groot voordeel is dat het huis hemelsbreed ca. 1,25 km van de A1 en ca. 1,7 km van de A27 af ligt. Er is geen geluidsoverlast van snelwegen of van doorgaande wegen binnen Laren.

De villa, gebouwd in 1954 en uitgebouwd in 1989, is altijd met liefde door een gezin bewoond geweest, maar vraagt er nu om geheel gemoderniseerd en naar de wensen van deze tijd getransformeerd te worden. Men zou ook kunnen denken aan nieuwbouw na amoveren van de bestaande opstallen doch dat is ons inziens beslist niet nodig. Het hele huis is tuin gericht. De besloten tuin met prachtige oude boomopstand en mooie vijver biedt volop privacy en de hele dag zon. Vanaf de diverse terrassen heeft men een mooi zicht op de tuin.
Voor nieuwbouw: Heel mooie maten: bouwvlek footprint ca. 140 m². Maximale goot hoogte bedraagt 6 meter en maximale nokhoogte bedraagt 8 meter.

De indeling van deze ruime villa is als volgt:
Entree, gang met meterkast, toilet met fonteintje, lichte Z-vormige living met open haard, parketvloer, grote raampartijen en openslaande deuren naar een van de terrassen. Vanuit de hal is de eenvoudige keuken te bereiken, achter de keuken bevindt zich de dubbele bijkeuken met achteringang. Vanuit het woongedeelte is de eenvoudige badkamer bereikbaar en een mooie galerij die naar een zeer ruime slaap-of werkkamer met vaste kasten (voorheen schaapskooi) leidt. Aan de slaap/werkkamer is een groot atelier met eigen achter entree gebouwd (ca. 20 m²). Met een vaste trap is vanuit het atelier ook een grote (34,5 m²) sta-hoge kelder bereikbaar die gelegen is onder het atelier en het aanpalende buitenterras.

Op de verdieping bevinden zich 1 kleinere en 3 grotere slaapkamers, alsmede een eenvoudige badkamer met bad, toilet en dubbele wastafel. Er is ook een bergvliering bereikbaar via vlizotrap.

In de achtertuin bevinden zich een flinke schuur en 3 ingebouwde bergkasten in de voormalige schaapskooi.
Deze villa op een toplocatie met veel groen en rust is zeker een bezichtiging waard.

- De eigenaar en zijn gezin vonden het een heerlijke plek om te wonen en op te groeien: rustig, zonnig, centraal, kortom een geweldig gezinshuis met veel privacy.
- De eigen oprit biedt voldoende ruimte voor het parkeren van diverse auto's.
- Het bestemmingsplan staat nog verdere vergroting van het huis toe, zie ook bijgaande tekeningen van een mogelijke uitbreiding.
- Voor nieuwbouw: Heel mooie maten: bouwvlek footprint ca. 140 m². Maximale goot hoogte 6 meter en maximale nokhoogte 8 meter.
- Een asbest inventarisatie rapport is aanwezig en wordt op verzoek verstrekt.

Interesse in deze woning? Laat u deskundig bij staan en neem uw NVM aankoopmakelaar mee.

Uitgebreide verkoopinformatie

Verkoopinformatie
Alle informatie verstrekt door Saegaert Makelaars is een uitnodiging tot het uitbrengen van een voorstel op het aangeboden object. Vanwege de complexheid van het aankopen van een huis raden wij u aan om een NVM aankoopmakelaar in te schakelen.

Koopovereenkomst
Er is sprake van een koopovereenkomst zodra koper en verkoper schriftelijk overeenstemming hebben bereikt. Bemiddeling bij verkoop- en aankoop geschiedt onder de algemene voorwaarden van onze branche-organisatie NVM. De algemene voorwaarden kunt u lezen en downloaden op de website van de NVM.

Onderzoeksplicht
Een koper heeft een plicht onderzoek te doen en niet zonder meer af te gaan op de informatieplicht die rust bij verkoper.

Bestemmingsplan
De bestemmingsplankaart die in deze presentatie is bijgevoegd, is te vinden op de website van Ruimtelijke Plannen. Daar is alle informatie over de bestemming van dit perceel te vinden.

Bodem
Het is verkoper niet of de bodem verontreinigd is. Er is wel een ondergrondse tank aanwezig. Deze is gesaneerd, zie KIWA certificaat.
Saegaert Makelaars raadt u aan om ook zelf onderzoek te doen naar de aanwezigheid van ondergrondse opslagtanks en verontreinigde bodem; u kunt hiervoor terecht bij de gemeente of www.ofgv.nl of www.bodemloket.nl 

Bouwkundige keuring
Saegaert Makelaars raadt u aan het huis bouwkundig te laten keuren. Dit is onderdeel van uw onderzoeksplicht.

De volgende artikelen worden van toepassing verklaard voor dit object

Nietzelfbewoningbepaling
Verkoper heeft koper uitdrukkelijk geattendeerd op het feit dat hij het verkochte nooit of recent niet zelf feitelijk heeft gebruikt en dat hij derhalve koper niet heeft kunnen informeren over eigenschappen of gebreken aan het verkochte waarvan hij op de hoogte zou zijn geweest als hij het verkochte zelf feitelijk had gebruikt. In dit kader zijn partijen uitdrukkelijk overeengekomen dat dergelijke eigenschappen casu quo gebreken voor risico en rekening van koper komen en dat bij de vaststelling van de koopsom, hiermee rekening is gehouden.

Asbestbepaling 
Ten tijde van de bouw van het verkochte kunnen er asbesthoudende materialen gebruikt zijn. Koper aanvaardt de eventuele aanwezigheid van voornoemde materialen in het verkochte. Koper vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit de mogelijke aanwezigheid van enig asbesthoudende stof in het verkochte kan voortvloeien. 
- Asbestinventarisatierapport en offerte voor verwijderen aanwezig.

Verbod op asbestdaken
Vanaf 2024 komt er een geheel verbod op asbestdaken in Nederland. Particulieren, bedrijven (overheids-) instellingen mogen in 2024 geen asbestdaken bezitten.

Ouderdomsbepaling 
Koper verklaart ermee bekend te zijn, dat het verkochte ouder is dan 50 jaar, hetgeen inhoudt dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwere objecten. De verkoper staat niet in voor de vloeren, de leidingen voor elektriciteit, water en gas, de riolering en de afwezigheid van optrekkend vocht. Eventuele bouwkundige kwaliteitsgebreken worden geacht niet belemmerend te werken op het in de koopakte omschreven gebruik. Tevens verklaart de koper genoegzaam bekend te zijn met de bouwkundige staat van het verkochte.

Notariskosten
Indien de kosten die door de notaris in rekening zullen worden gebracht voor de aflossing en doorhaling van de hypothe(e)k(en) van verkoper die op het verkochte rust(en), meer bedragen dan € 10,- per aflossing met telefonische overboeking respectievelijk meer dan € 150,- per algehele of gedeeltelijke doorhaling (alle bedragen inclusief BTW, kadastraal recht en inbegrepen de kosten voor het opvragen van de aflossingsnota), dan zal koper dit meerdere voor zijn rekening nemen. Deze extra kosten zal de notaris op de afrekening ter zake van de levering direct doorberekenen aan de koper.

Hemelwaterafvoer
Koper is ermee bekend dat er een schrijven is van de gemeente Laren waarin vermeld staat dat in de komende jaren (2017-2019) het hemelwater op eigen terrein dient te worden opgevangen en verplicht afgekoppeld te worden van de riolering voor kosten van de (toekomstige) perceeleigenaar. U kunt bij ons nadere informatie hieromtrent opvragen en deze vinden op de website van de gemeente Laren.

Onderstaande bijlagen behoren bij de koopovereenkomst. Op verzoek sturen wij deze toe.
- Lijst van zaken
- Vragenlijst
- Eigendomsbewijs
- Kadastraal uittreksel
- Kadastrale kaart
- NEN meetrapport en tekeningen
- (voorlopig) energielabel
- KIWA certificaat
- Hemelwaterafvoer [pdf]
- Verbod op asbestdaken [pdf]
- Deze verkoopbrochure
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 1.095.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning villa Type woning vrijstaande woning Bouwjaar 1954 Bouwjaar toelichting uitbouw 1989 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan rustige weg, in woonwijk, beschutte ligging en in bosrijke omgeving Indeling Woonoppervlakte 247 m² Perceeloppervlakte 1089 m² Overige inpandige ruimte 3 m² Inhoud 912 m³ Aantal kamers 8 Aantal slaapkamers 5 Aantal woonlagen 2 woonlagen en een kelder Energie Energieklasse F Energie einddatum 05-04-2027 Warmwater Centrale voorziening Verwarming C.V.-Ketel, Open haard C.V.-Ketel Nefit Ecomline HR Bouwjaar C.V.-Ketel 2002 Combiketel Ja Brandstof Gas Eigendom Eigendom Buitenruimte Tuin voortuin, zijtuin, zonneterras Hoofdtuin Voortuin Oppervlakte hoofdtuin 435 m² (29.0 m bij 15.0 m) Kwaliteit tuin verzorgd Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand hout Parkeergelegenheid Garage Geen garage Parkeerfaciliteiten openbaar parkeren Dak Soort dak zadeldak Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Matig Onderhoud buiten Redelijk Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente LAREN Sectie E Perceelnummer 471 Oppervlakte 1000 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente LAREN Sectie E Perceelnummer 469 Oppervlakte 89 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Legrasweg 4, 1251 GS Laren
U kunt de brochure hier downloaden

Doorsturen

Gebruik het onderstaande formulier om deze woning door te sturen.
Uw gegevens
Gegevens ontvanger
Opmerkingen

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Doorsturen

Deze woning wordt doorgestuurd naar de door u opgegeven gegevens.