Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Houtweg 25 in Laren 1251 CS

Houtweg 25

1251 CS Laren
Koopsom € 2.350.000,- k.k.

Omschrijving

Buitenplaats NARDINCLANT

Op het markante privédomein Nardinclant van ca. 2,7 hectare, staat het imposante Huize Nardinclant (in 1939 gebouwd naar ontwerp van architect D. Kam). Het gebruiksoppervlak is circa 1.450 m² en verdeeld over vele, goed indeelbare ruimtes.

De buitenplaats is bewoond als familiehuis. Nardinclant ligt vlakbij de dorpskern van Laren in een bijzonder...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1939 Woonoppervlakte 1450 m² Aantal kamers 15
Lees meer

Omschrijving

Buitenplaats NARDINCLANT

Op het markante privédomein Nardinclant van ca. 2,7 hectare, staat het imposante Huize Nardinclant (in 1939 gebouwd naar ontwerp van architect D. Kam). Het gebruiksoppervlak is circa 1.450 m² en verdeeld over vele, goed indeelbare ruimtes.

De buitenplaats is bewoond als familiehuis. Nardinclant ligt vlakbij de dorpskern van Laren in een bijzonder rustige omgeving omzoomd door een betoverend mooie tuin met fraaie vijvers, watervallen, uitgestrekt gazon en een rijkdom aan bijzondere aanplant.

Door de jaren heen is het hoofdhuis van ca. 920 m² verbouwd, verbeterd en wat betreft uitrustingsniveau en comfort naar een hoger niveau gebracht. Zo kreeg het huis in 1992 een aanbouw van ca. 530 m² met overdekt zwembad, werk/hobbyruimtes en fitnessvoorzieningen waar dagelijks aan de conditie kan worden gewerkt om fit te blijven.

Het beveiligde entree heeft een groot, met klinkers bestraat, voorterrein dat ruime parkeergelegenheid biedt. Door de aanplant van heggen, hagen en bomen is rond het huis zowel vrij uitzicht als privacy gerealiseerd.

Bij het entree staat een vrijstaande garage voor 2 auto’s met aanbouw. Deze aanbouw is ingericht als paardenstal die grenst aan een weide met paardenbak voorzien van een z.g. eb en vloed bodem. Weide en paardenbak zijn volledig afgezet met een houten afrastering omringd door groenblijvende bomen.

De goed onderhouden en in tact gebleven tuin is in 1919 door de architect L.A. Springer aangelegd met vijvers, fonteinen, uitgestrekt gazon en bijzondere aanplant. Een automatisch water-besproeiïngssysteem houdt de tuin in goede conditie.

Het huis verkeert in goede staat van onderhoud, maar dient wel te worden aangepast aan de huidige eisen van bewoning.

Indeling hoofdhuis ca. 920 m²

Kelder ca. 120 m²
• Archiefruimte met kluis, en wijnkelder van ca. 30 m²
• Werkruimtes en CV ruimte van ca. 80 m²

Begane grond ca. 300 m² met groot terras
• Groot entree met dito garderobe- en ontvangsthal waar u uw gasten royaal kunt ontvangen
• Woon/werkkamers met gevarieerde afmetingen van resp. 60 m², 35 m² en 30 m² die uitkijken over de imposante tuin en vijver
• Separate dienstingang met hal
• Bijkeuken met voorraad ruimte van ca. 15 m²
• Keuken met serre van ca. 90 m² die uitkijkt op de tuin

Eerste verdieping ca. 290 m²
• Ruime overloop met 7 kamers, badkamers en WC’s
• Deze verdieping kan naar eigen inzicht heringedeeld worden

Zolderverdieping ca. 210 m² met vliering
• Overloop met 4 kamers, badkamer en WC
• Deze verdieping van ca. 130 m² kan naar eigen inzicht heringedeeld worden
• De vliering van ca. 80 m² is geschikt als berging

Indeling aanbouw ca. 530 m²

Kelder ca. 230 m²
• Grote ruimte te gebruiken als garage
• Technische ruimtes met bergruimtes

Begane grond ca. 300 m²
• Overdekt zwembad
• Fitnessruimtes met separate kleedruimtes, douche en WC
• Grote ruimte met daglicht te gebruiken als garage of hobby ruimte

Kenmerken

Kadastraal bekend:
Gemeente Laren, Sectie C, nr 1575
Groot 2 hectare 25 are 85 centiare

Gemeente Laren, Sectie C, nr 1574
Groot 40 are 30 centiare

Oppervlak hoofdhuis:
ca. 920 m² bestaande uit kelder, begane grond, 1ste verdieping, zolderverdieping en vliering

Oppervlak aanbouw:
ca. 530 m², op de bgg een overdekt zwembad met grote fitness- en werk/hobby ruimte en in de kelder werkruimtes

Opstal bij entree:
ca. 60 m² te gebruiken als garage en paardenstal

Tuinhuisje:
ca. 25 m² v.v. stroom

Tuin:
authentieke tuin met paden, besproeiïng, bronpomp, vijver met fontein, bosvijver en verlichting tot achter in de tuin ten boeve van lantaarns, spots e.d.


Deze informatie is geheel vrijblijvend, uitsluitend voor geadresseerde bestemd en niet bedoeld als aanbod. Ten aanzien van de juistheid kan door de opsteller geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde informatie enig recht worden ontleend.
Deze brochure is met de meeste zorg samengesteld aan de hand van de door de verkoper aan ons ter hand gestelde gegevens en tekeningen. Derhalve kunnen wij geen garanties verstrekken, noch kunnen wij op enigerlei wijze eventuele aansprakelijkheid voor deze gegevens aanvaarden.


Verkoopinformatie
Alle informatie verstrekt door Saegaert Makelaars is een uitnodiging tot het uitbrengen van een voorstel op het aangeboden object. Vanwege de complexheid van het aankopen van een huis raden wij u aan om een NVM aankoopmakelaar in te schakelen.

Koopovereenkomst
Er is sprake van een koopovereenkomst zodra koper en verkoper schriftelijk overeenstemming hebben bereikt. Bemiddeling bij verkoop- en aankoop geschiedt onder de algemene voorwaarden van onze branche-organisatie NVM. De algemene voorwaarden kunt u lezen en downloaden op de website van de NVM.

Onderzoeksplicht
Een koper heeft een plicht onderzoek te doen en niet zonder meer af te gaan op de informatieplicht die rust bij verkoper.

Bestemmingsplan
De bestemmingsplankaart, als deze aan deze presentatie is bijgevoegd, is te vinden op de website van Ruimtelijke Plannen. Daar is alle informatie over de bestemming van dit perceel te vinden.

Bodem
Het is verkoper niet bekend of de bodem verontreinigd is.
Saegaert Makelaars raadt u aan om ook zelf onderzoek te doen naar de aanwezigheid van ondergrondse opslagtanks en verontreinigde bodem; u kunt hiervoor terecht bij de gemeente of www.ofgv.nl of www.bodemloket.nl 

Bouwkundige keuring
Saegaert Makelaars raadt u aan het huis bouwkundig te laten keuren. Dit is onderdeel van uw onderzoeksplicht.

De volgende artikelen worden van toepassing verklaard voor dit object:

Nietzelfbewoningbepaling
Verkoper heeft koper uitdrukkelijk geattendeerd op het feit dat hij het verkochte nooit of recent niet zelf feitelijk heeft gebruikt en dat hij derhalve koper niet heeft kunnen informeren over eigenschappen of gebreken aan het verkochte waarvan hij op de hoogte zou zijn geweest als hij het verkochte zelf feitelijk had gebruikt. In dit kader zijn partijen uitdrukkelijk overeengekomen dat dergelijke eigenschappen casu quo gebreken voor risico en rekening van koper komen en dat bij de vaststelling van de koopsom, hiermee rekening is gehouden.

Asbestbepaling 
Ten tijde van de bouw van het verkochte kunnen er asbesthoudende materialen gebruikt zijn. 
Koper aanvaardt de eventuele aanwezigheid van voornoemde materialen in het verkochte. 
Koper vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit de mogelijke aanwezigheid van enig asbesthoudende stof in het verkochte kan voortvloeien. 
Verbod op asbestdaken
Vanaf 2024 komt er een geheel verbod op asbestdaken in Nederland. Particulieren, bedrijven (overheids-) instellingen mogen in 2024 geen asbestdaken bezitten.

Ouderdomsbepaling 
Koper verklaart ermee bekend te zijn, dat het verkochte ouder is dan 70 jaar, hetgeen inhoudt dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwere objecten. De verkoper staat niet in voor de vloeren, de leidingen voor elektriciteit, water en gas, de riolering en de afwezigheid van optrekkend vocht. Eventuele bouwkundige kwaliteitsgebreken worden geacht niet belemmerend te werken op het in de koopakte omschreven gebruik. Tevens verklaart de koper genoegzaam bekend te zijn met de bouwkundige staat van het verkochte.

Hemelwaterafvoer
Koper is ermee bekend dat er een schrijven is van de gemeente Laren waarin vermeld staat dat in de komende jaren (2017-2019) het hemelwater op eigen terrein dient te worden opgevangen en verplicht afgekoppeld te worden van de riolering voor kosten van de (toekomstige) perceeleigenaar. U kunt bij ons nadere informatie hieromtrent opvragen en deze vinden op de website van de gemeente Laren.

Onderstaande bijlagen behoren bij de koopovereenkomst. Op verzoek sturen wij deze toe.
Lijst van zaken
Vragenlijst
Eigendomsbewijs
Kadastraal uittreksel
Kadastrale kaart
NEN meetrapport en tekeningen
Kiwa certificaat
Hemelwaterafvoer [pdf]
Verbod op asbestdaken [pdf]
Deze verkoopbrochure
Overdracht Status Beschikbaar Koopsom € 2.350.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning landhuis Type woning vrijstaande woning Bouwjaar 1939 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging In bosrijke omgeving Indeling Woonoppervlakte 1450 m² Perceeloppervlakte 26615 m² Overige inpandige ruimte 35 m² Inhoud 4450 m³ Aantal kamers 15 Aantal slaapkamers 11 Aantal woonlagen 3 woonlagen en een kelder Energie Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel Brandstof Gas Eigendom Eigendom Buitenruimte Tuin Tuin rondom Hoofdtuin Tuin rondom Kwaliteit tuin aangelegd onder architectuur Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand hout Voorzieningen Voorzien van elektra Parkeergelegenheid Garage Aangebouwd steen, Vrijstaand steen, Carport, voor 6 auto(s). Voorzieningen Voorzien van verwarming, Voorzien van elektra, Voorzien van water, Met elektrische deur Totaal aantal 3 Dak Soort dak zadeldak Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen Alarminstallatie, Zwembad, Jacuzzi, Stoomcabine, Rookkanaal, Sauna Kadastrale gegevens Gemeente LAREN Sectie C Perceelnummer 1575 Oppervlakte 22585 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente LAREN Sectie C Perceelnummer 1574 Oppervlakte 4030 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Houtweg 25, 1251 CS Laren
U kunt de brochure hier downloaden

Doorsturen

Gebruik het onderstaande formulier om deze woning door te sturen.
Uw gegevens
Gegevens ontvanger
Opmerkingen

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Doorsturen

Deze woning wordt doorgestuurd naar de door u opgegeven gegevens.