Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht
Huizerweg 56 in Blaricum 1261 AZ

Huizerweg 56

1261 AZ Blaricum
Koopsom € 740.000,- k.k.

Omschrijving

Bovenaan het Huizerhoogt gelegen charmante, rietgedekte hoekvilla, type helft van dubbel. Vrije tuin op het zuiden met atelier (of gastenhuis), welke zeer geschikt is voor au pair, mantel zorg, of als kantoor/praktijk ruimte. Het atelier heeft een woonbestemming en een eigen huisnummer. De ligging aan de verbindingsweg Blaricum-Huizen is prettig omdat het een snelle verbinding heeft met de dorpen...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1924 Woonoppervlakte 187 m² Aantal kamers 7
Lees meer

Omschrijving

Bovenaan het Huizerhoogt gelegen charmante, rietgedekte hoekvilla, type helft van dubbel. Vrije tuin op het zuiden met atelier (of gastenhuis), welke zeer geschikt is voor au pair, mantel zorg, of als kantoor/praktijk ruimte. Het atelier heeft een woonbestemming en een eigen huisnummer. De ligging aan de verbindingsweg Blaricum-Huizen is prettig omdat het een snelle verbinding heeft met de dorpen Blaricum, Laren en Huizen alsmede met de snelwegen A1 en A27, zonder dat je drukte ervaart in het huis of in de afgesloten achtertuin. Uitgebreide wandelgebieden tussen Blaricum, Huizen en Crailoo liggen om de hoek. Het hele huis, met uitzondering van de voordeur, is voorzien van voorzetramen. De roedenverdeling in de ramen, de originele paneeldeuren en architraven dragen bij aan de charme van dit heerlijke gezinshuis.

Indeling: entree met meterkast en trapkast, hal (hal en entree hebben een mooie originele granito vloer) met toegang tot woon-eetkamer met oude visgraatparket vloer en open haard, ruim toilet met fontein, werkkamer met vaste kasten, hardhouten vloer en schouw (al lang niet meer in gebruik) alsmede een uitgebouwde, lichte, moderne eetkeuken. (Indien koper geen prijs stelt op de los geplaatste keuken(elementen), zal deze door verkoper verwijderd worden).

Verdieping: via bordestrap en licht trappenhuis komt men op de 1e verdieping met 2 fijne kinderkamers en een grote ouderslaapkamer met vaste kast en balkon. Moderne badkamer met ligbad, douche, wastafel en 2e toilet. De hele 1e verdieping, met uitzondering van de badkamer, is voorzien van een fraaie hardhouten vloer.

Vaste trap naar 2e etage met was- en droogmachine aansluiting op de overloop, 2 lichte slaapkamers. Diverse kasten en CV-ruimte (Nefit HR combi 2013 HrC30 cw 5).

Betonnen schuur voor fietsen en tuin gereedschap.

Atelier: heeft een eigen cv combiketel, is voorzien van dubbel glas en heeft een keuken, toilet met douche en een leuke woon-eet-slaapkamer met laminaatvloer alsmede een atelierraam op de noord kant.

Absoluut de moeite van een bezichtiging waard. Recent buitenschilderwerk. De rieten kap is altijd goed onderhouden.

* Het totale woonoppervlak (187 m²) bestaat uit het woonhuis (159 m²) en het guesthouse met woonbestemming (28 m²).

Interesse in dit huis? Laat u deskundig bijstaan en schakel een NVM aankoopmakelaar in.


Uitgebreide verkoopinformatie

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn gemeten volgens de meetinstructie; dit meetrapport is op aanvraag beschikbaar. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Alle informatie verstrekt door Saegaert Makelaars is een uitnodiging tot het uitbrengen van een voorstel op het aangeboden object. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.

Koopovereenkomst
Er is sprake van een koopovereenkomst zodra koper en verkoper schriftelijk overeenstemming hebben bereikt. Het is gebruikelijk dat de koopovereenkomst binnen twee à drie werkdagen na mondelinge overeenstemming door beide partijen wordt ondertekend. Bemiddeling bij verkoop- en aankoop geschiedt onder de algemene voorwaarden van onze branche-organisatie NVM. De algemene voorwaarden kunt u lezen en downloaden op de website van de NVM.

Waarom een koopakte kan worden ingeschreven bij het Kadaster
Het inschrijven voorafgaand aan de eigendomsoverdracht (niet eerder dan vervallen voorbehouden en zonder vermelding koopsom) heeft een aantal belangrijke gevolgen. Zo kan er, indien na het inschrijven de koopovereenkomst beslag wordt gelegd op het verkochte, toch vrij van beslag aan de koper geleverd kan worden. Het beslag ‘’kleeft’’ alsdan niet meer ten nadele van de koper. Datzelfde geldt ook voor een (overbruggings)hypotheek die verkoper ná de koopovereenkomst op het verkochte vestigt. Ook een faillissement, surseance van betaling of onderbewindstelling van verkoper in de periode ná de koop staat levering aan de koper niet meer in de weg. De koper wordt ook beschermd wanneer een verkoper een woning na de eerste koop nog eens verkoopt aan iemand anders.

Onderzoeksplicht
Een koper heeft een plicht onderzoek te doen en niet zonder meer af te gaan op de informatieplicht die rust bij verkoper.

Bestemmingsplan
De bestemmingsplankaart, als deze aan deze presentatie is bijgevoegd, is te vinden op de website van Ruimtelijke Plannen. Daar is alle informatie over de bestemming van dit perceel te vinden.

Bodem
Het is verkoper niet bekend of de bodem verontreinigd is.
Saegaert Makelaars raadt u aan om ook zelf onderzoek te doen naar de aanwezigheid van ondergrondse opslagtanks en verontreinigde bodem; u kunt hiervoor terecht bij de gemeente of www.ofgv.nl of www.bodemloket.nl 

Bouwkundige keuring
Saegaert Makelaars raadt u aan het huis bouwkundig te laten keuren. Dit is onderdeel van uw onderzoeksplicht.


De volgende artikelen worden van toepassing verklaard voor dit object:

Asbestbepaling 
Ten tijde van de bouw van het verkochte kunnen er asbesthoudende materialen gebruikt zijn. 
Koper aanvaardt de eventuele aanwezigheid van voornoemde materialen in het verkochte. 
Koper vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit de mogelijke aanwezigheid van enig asbesthoudende stof in het verkochte kan voortvloeien. Verkoper verklaart niet bekend te zijn met asbest voor zover niet anders ingevuld op de NVM vragenlijst. Koper(s) worden in gelegenheid gesteld hiertoe onderzoek uit te voeren middels een bouwkundig keuring (indicatief) of daartoe gecertificeerd asbestonderzoeksbedrijf (grondig)
Verbod op asbestdaken
Vanaf eind 2024 komt er een geheel verbod op asbestdaken in Nederland. Particulieren, bedrijven (overheids-) instellingen mogen eind 2024 geen asbestdaken bezitten.

Ouderdomsbepaling 
Koper verklaart ermee bekend te zijn, dat het verkochte ouder is dan 30 jaar, hetgeen inhoudt dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwere objecten. De verkoper staat niet in voor de vloeren, de leidingen voor elektriciteit, water en gas, de riolering en de afwezigheid van optrekkend vocht. Eventuele bouwkundige kwaliteitsgebreken worden geacht niet belemmerend te werken op het in de koopakte omschreven gebruik. Tevens verklaart de koper genoegzaam bekend te zijn met de bouwkundige staat van het verkochte.

Notariskosten
1. Indien koper kiest voor een notaris met een afstand van meer dan 25 kilometer vanaf het gekochte, en verkoper wenst niet aanwezig te zijn bij het passeren van de akte van levering, dan dient verkoper de notariële volmacht te geven. De kosten voor deze volmacht worden in rekening gebracht bij koper.
2. Indien de kosten die door de notaris in rekening zullen worden gebracht voor de aflossing en doorhaling van de hypothe(e)k(en) van verkoper die op het verkochte rust(en), meer bedragen dan € 10,- per aflossing met telefonische overboeking respectievelijk meer dan € 150,- per algehele of gedeeltelijke doorhaling (alle bedragen inclusief BTW, kadastraal recht en inbegrepen de kosten voor het opvragen van de aflossingsnota), dan zal koper dit meerdere voor zijn rekening nemen. Deze extra kosten zal de notaris op de afrekening ter zake van de levering direct doorberekenen aan de koper.

Onderstaande bijlagen behoren bij de koopovereenkomst. Op verzoek sturen wij deze toe.
Lijst van zaken
Vragenlijst
Eigendomsbewijs
Kadastraal uittreksel
Kadastrale kaart
NEN meetrapport en tekeningen
(voorlopig) energielabel
Verbod op asbestdaken [pdf]
Deze verkoopbrochure
Overdracht Status Verkocht Koopsom € 740.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Villa Type woning Hoekwoning Kwaliteit woning Normaal Bouwjaar 1924 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan drukke weg, in woonwijk en in bosrijke omgeving Indeling Woonoppervlakte 187 m² Perceeloppervlakte 465 m² Gebouwgebonden buitenruimte 15 m² Externe bergruimte 9 m² Inhoud 572 m³ Aantal kamers 7 Aantal slaapkamers 6 Aantal woonlagen 3 woonlagen Energie Isolatie Dakisolatie en voorzetramen Warmwater Centrale voorziening Verwarming C.V.-Ketel, open haard en mogelijkheid voor open haard C.V.-Ketel Gas Combiketel uit 2013, Eigendom Buitenruimte Tuin Achtertuin, voortuin en zijtuin Hoofdtuin Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin 99 m² (9.0 m bij 11.0 m) Ligging hoofdtuin Zuid Achterom Ja Kwaliteit tuin Verzorgd Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand steen Voorzieningen Voorzien van elektra Isolatie Geen isolatie Parkeergelegenheid Parkeerfaciliteiten Op eigen terrein Parkeer capaciteit 2 Dak Soort dak Mansarde dak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Dubbele bewoning mogelijk Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen TV kabel, Rookkanaal, Dakraam Kadastrale gegevens Gemeente Blaricum Sectie A Perceelnummer 1810 Oppervlakte 465 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Huizerweg 56, 1261 AZ Blaricum
U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.