Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Rigterskamp 11 in Blaricum 1261 TM

Rigterskamp 11

1261 TM Blaricum
€ 1.449.000,- k.k.

Omschrijving

GEWELDIG FAMILIEHUIS MET GUESTHOUSE IN HET OUDE DORP VAN BLARICUM

Gelegen in een gewilde wijk in het oude dorp van Blaricum vindt u dit zeer charmante, ruime en zonnige familiehuis met separaat gastenverblijf/atelier. De ligging van de villa is perfect alsmede het onderhoud. Rustig gelegen met de nodige privacy en toch heel centraal. Winkels, scholen en natuurgebied op loopafstand....
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Woonoppervlakte 310 m² Aantal kamers 10
Lees meer

Omschrijving

GEWELDIG FAMILIEHUIS MET GUESTHOUSE IN HET OUDE DORP VAN BLARICUM

Gelegen in een gewilde wijk in het oude dorp van Blaricum vindt u dit zeer charmante, ruime en zonnige familiehuis met separaat gastenverblijf/atelier. De ligging van de villa is perfect alsmede het onderhoud. Rustig gelegen met de nodige privacy en toch heel centraal. Winkels, scholen en natuurgebied op loopafstand. Het huis ligt aan een lommerrijk laantje op een perceel van 1132 m² omgeven door een besloten royale en zeer zonnige tuin en toegangspoort.

De woning van circa 950 m³ is praktisch verdeeld:

Indeling:
- Ruim entree
- Hal met plavuizen vloer
- Garderobekast/meterkast
- Modern, breed toilet met fontein
- Toegang naar benedenverdieping (40 m²), met mogelijkheid van daglicht, welke zeer geschikt is als speel/hobbyruimte 
  alsmede opslag. 
- Opstelling C.V. ketel aldaar, afgesloten ruime wijnkelder en toegang tot kruipruimte.

- Ruime, zeer lichte woonkamer met openhaard, mooie houten vloer en openslaande deuren naar het terras
- Aansluitend een serre met tevens openslaande deuren naar de tuin
- Werk- slaapkamer met openslaande deuren naar de tuin met aansluitend een badkamer en tevens whitewash vloer.
- Grote lichte woon- eetkeuken aan rechterzijde huis met plavuizen vloer en vloerverwarming. Moderne keuken met 
  diverse inbouwapparatuur. Waaronder 5-pits gastoestel, combi-oven, grote voorraadkast, natuurstenen aanrechtblad en veel kasten. Opstelling keuken in de vorm van een "schiereiland".
- Bijkeuken met aanrechtblad, opstelling wasmachine en droger, grote (losstaande)ijskast, berging, garderobe en deur 
  naar zijkant van het huis.

1e verdieping:
- Ruime, lichte overloop
- Ouderslaapkamer van 32 m² met dakkapel en toegang naar kleedkamer en of slaapkamer.
- Moderne badkamer met ligbad (bubbelbad), separate brede douche, toilet, wastafelmeubel met dubbele wastafel, 
  design radiator, vloerverwarming en verwarmde spiegel
- Slaapkamer met ruimte voor tweepersoonsbed, kasten, dakkapel, knieschotten en berging bovenin
- Slaap/werkkamer aansluitend aan slaapkamer
- Ruime lichte slaapkamer
- Kleine slaapkamer 
  Alle kamers zijn voorzien van dubbelglas en houtenvloeren

Vliering is toegankelijk via een vlizotrap en biedt genoeg ruimte voor opslag.

Bijgebouwen:

Gastenverblijf (39 m²) met eigen opgang via zijkant van het huis en de tuin. Daarin een living, keuken, eigen CV installatie, badkamer en slaapkamer. Ook zeer geschikt voor au pair of als atelier.

Garage met veranda. De vrijstaande garage is opgetrokken in hout en pannengedekt. De garage heeft een bovenberging. Aan de zijkant is een knusse, houten veranda gerealiseerd waarin het heerlijk toeven is in alle seizoenen van het jaar.

De tuin is onder architectuur aangelegd en heeft diverse zonneterrassen en een sproei-installatie. U zit geheel vrij in de tuin en er staan weinig hoge bomen achter het huis, waardoor zeer veel privacy en mooie zonligging.

De totale woonoppervlakte van 310 m² is inclusief 39 m² guesthouse en 40 m² benedenverdieping.

Uitgebreide verkoopinformatie

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn gemeten volgens de meetinstructie; dit meetrapport is op aanvraag beschikbaar. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Alle informatie verstrekt door Saegaert Makelaars is een uitnodiging tot het uitbrengen van een voorstel op het aangeboden object. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.

Koopovereenkomst
Er is sprake van een koopovereenkomst zodra koper en verkoper schriftelijk overeenstemming hebben bereikt. Het is gebruikelijk dat de koopovereenkomst binnen twee à drie werkdagen na mondelinge overeenstemming door beide partijen wordt ondertekend. Bemiddeling bij verkoop- en aankoop geschiedt onder de algemene voorwaarden van onze branche-organisatie NVM. De algemene voorwaarden kunt u lezen en downloaden op de website van de NVM.

Waarom een koopakte kan worden ingeschreven bij het Kadaster
Het inschrijven voorafgaand aan de eigendomsoverdracht (niet eerder dan vervallen voorbehouden en zonder vermelding koopsom) heeft een aantal belangrijke gevolgen. Zo kan er, indien na het inschrijven de koopovereenkomst beslag wordt gelegd op het verkochte, toch vrij van beslag aan de koper geleverd kan worden. Het beslag ‘’kleeft’’ alsdan niet meer ten nadele van de koper. Datzelfde geldt ook voor een (overbruggings)hypotheek die verkoper ná de koopovereenkomst op het verkochte vestigt. Ook een faillissement, surseance van betaling of onderbewindstelling van verkoper in de periode ná de koop staat levering aan de koper niet meer in de weg. De koper wordt ook beschermd wanneer een verkoper een woning na de eerste koop nog eens verkoopt aan iemand anders.

Onderzoeksplicht
Een koper heeft een plicht onderzoek te doen en niet zonder meer af te gaan op de informatieplicht die rust bij verkoper.

Bestemmingsplan
De bestemmingsplankaart, als deze aan deze presentatie is bijgevoegd, is te vinden op de website van Ruimtelijke Plannen. Daar is alle informatie over de bestemming van dit perceel te vinden.

Bodem
Het is verkoper niet / koper bekend of de bodem verontreinigd is.
Saegaert Makelaars raadt u aan om ook zelf onderzoek te doen naar de aanwezigheid van ondergrondse opslagtanks en verontreinigde bodem; u kunt hiervoor terecht bij de gemeente of www.ofgv.nl of www.bodemloket.nl 

Bouwkundige keuring
Saegaert Makelaars raadt u aan het huis bouwkundig te laten keuren. Dit is onderdeel van uw onderzoeksplicht.


De volgende artikelen worden van toepassing verklaard voor dit object:

Asbestbepaling 
Ten tijde van de bouw van het verkochte kunnen er asbesthoudende materialen gebruikt zijn. Koper aanvaardt de eventuele aanwezigheid van voornoemde materialen in het verkochte. Koper vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit de mogelijke aanwezigheid van enig asbesthoudende stof in het verkochte kan voortvloeien. Verkoper verklaart niet bekend te zijn met asbest voor zover niet anders ingevuld op de NVM vragenlijst. Koper(s) worden in gelegenheid gesteld hiertoe onderzoek uit te voeren middels een bouwkundig keuring (indicatief) of daartoe gecertificeerd asbestonderzoeksbedrijf (grondig).

Asbestdak
Koper is ermee bekend dat de onroerende zaak is voorzien van een asbestdak. Partijen verklaren er voorts mee bekend te zijn, dat mogelijk nog meer asbesthoudende stoffen/materialen in de onroerende zaak aanwezig kunnen zijn. Het risico daarvan rust geheel bij koper. Indien de asbesthoudende stoffen/materialen worden verwijderd dienen door koper maatregelen en voorzieningen te worden getroffen die de wetgeving voorschrijft. Koper verklaart met deze wetgeving bekend te zijn en aanvaardt alle aansprakelijkheid en gevolgen die uit de aanwezigheid van asbest en/of de verwijdering van asbest uit de onroerende zaak kan voortvloeien. In afwijking van artikel 6.3  van deze koopakte en artikel 7:17 lid 1 en 2 BW komt het geheel of ten dele ontbreken van één of meer eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal en bijzonder gebruik en het eventueel anderszins niet-beantwoorden van de zaak aan de overeenkomst als gevolg van de aanwezigheid van enig asbest in welke samenstelling en/of op welke plaats dan ook voor rekening en risico van koper. Eventueel toevoegen: Bij het vaststellen van de koopsom is hier rekening mee gehouden.

Ouderdomsbepaling 
Koper verklaart ermee bekend te zijn, dat het verkochte ouder is dan 40 jaar, hetgeen inhoudt dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwere objecten. De verkoper staat niet in voor de vloeren, de leidingen voor elektriciteit, water en gas, de riolering en de afwezigheid van optrekkend vocht. Eventuele bouwkundige kwaliteitsgebreken worden geacht niet belemmerend te werken op het in de koopakte omschreven gebruik. Tevens verklaart de koper genoegzaam bekend te zijn met de bouwkundige staat van het verkochte.

Notariskosten
1. Indien koper kiest voor een notaris met een afstand van meer dan 25 kilometer vanaf het gekochte, en verkoper wenst niet aanwezig te zijn bij het passeren van de akte van levering, dan dient verkoper de notariële volmacht te geven. De kosten voor deze volmacht worden in rekening gebracht bij koper.
2. Indien de kosten die door de notaris in rekening zullen worden gebracht voor de aflossing en doorhaling van de hypothe(e)k(en) van verkoper die op het verkochte rust(en), meer bedragen dan € 10,- per aflossing met telefonische overboeking respectievelijk meer dan € 150,- per algehele of gedeeltelijke doorhaling (alle bedragen inclusief BTW, kadastraal recht en inbegrepen de kosten voor het opvragen van de aflossingsnota), dan zal koper dit meerdere voor zijn rekening nemen. Deze extra kosten zal de notaris op de afrekening ter zake van de levering direct doorberekenen aan de koper.

Onderstaande bijlagen behoren bij de koopovereenkomst. Op verzoek sturen wij deze toe.
Lijst van zaken
Vragenlijst
Eigendomsbewijs
Kadastraal uittreksel
Kadastrale kaart
NEN meetrapport en tekeningen
(voorlopig) energielabel
Deze verkoopbrochure
Overdracht Status Beschikbaar Prijs € 1.449.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Landhuis Type woning Vrijstaande woning Kwaliteit woning Luxe Bouwperiode 1971-1980 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan rustige weg, in centrum en in woonwijk Indeling Woonoppervlakte 310 m² Perceeloppervlakte 1132 m² Gebouwgebonden buitenruimte 13 m² Overige inpandige ruimte 40 m² Externe bergruimte 25 m² Inhoud 950 m³ Aantal kamers 10 Aantal slaapkamers 7 Aantal woonlagen 2 woonlagen en een kelder Energie Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel en open haard C.V.-Ketel Combiketel, Eigendom Buitenruimte Tuin Tuin rondom en zonneterras Kwaliteit tuin Fraai aangelegd Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand steen Parkeergelegenheid Garage Vrijstaand steen, carport, parkeerplaats en geen garage, voor 1 auto Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren Totaal aantal garages 1 Dak Soort dak Zadeldak Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Uitstekend Onderhoud buiten Uitstekend Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte met praktijkruimte Voorzieningen Voorzieningen Mechanische ventilatie, TV kabel, Stoomcabine, Rookkanaal, Schuifpui, Frans balkon, Dakraam Kadastrale gegevens Gemeente Blaricum Sectie E Perceelnummer 2746 Oppervlakte 1132 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Rigterskamp 11, 1261 TM Blaricum
U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.