Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Boekweitakker 6 in Blaricum 1261 DA

Boekweitakker 6

1261 DA Blaricum
Koopsom € 1.495.000,- k.k.

Omschrijving

Grote, goed gebouwde, vrijstaande villa. Op een mooie, rustige lokatie, op loop afstand van het centrum van Blaricum met winkels (onder andere een AH, een bekende ijssalon en lunchroom alsmede overige horeca). Ook de Blaricummer heide is makkelijk te voet bereikbaar en de snelwegen A1 en A27 liggen op korte afstand zonder dat deze hoorbaar zijn. De Boekweitakker is een doodlopend laantje, direct...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1960 Woonoppervlakte 307 m² Aantal kamers 8
Lees meer

Omschrijving

Grote, goed gebouwde, vrijstaande villa. Op een mooie, rustige lokatie, op loop afstand van het centrum van Blaricum met winkels (onder andere een AH, een bekende ijssalon en lunchroom alsmede overige horeca). Ook de Blaricummer heide is makkelijk te voet bereikbaar en de snelwegen A1 en A27 liggen op korte afstand zonder dat deze hoorbaar zijn. De Boekweitakker is een doodlopend laantje, direct bij de Blaricummer Engh, met een akker tegenover het huis. De villa ligt op een prachtig perceel van 1350 m2 fraai aangelegde tuin (achterzijde zuid/oost). Het is een zeer verzorgd en goed onderhouden geheel dat op eenvoudige wijze aangepast kan worden aan de wensen van 2019/2020.


Indeling:
Hal, m.k., garderobe, toilet met fontein, living bestaande uit drie in elkaar over lopende kamers, eetkamer, zitkamer en werkkamer. Aansluitend aan de eetkamer gedeeltelijk overdekt terras (zuid/oost) en aan de andere kant over lopend in een ruime keuken. (De hele begane grond met uitzondering van bijkeuken, slaapkamer en sanitaire ruimtes, is voorzien van whitewash eiken lamelvoer delen). Bijkeuken met zij ingang, voorzien van was/droogmachine aansluiting, voorraadkast en uitstort gootsteen. Grote hoofd slaapkamer annex badkamer met jacuzzi ligbad, douche, dubbel wastafel en tweede toilet (de badkamer is voorzien van vloerverwarming). 
Vanuit het eetgedeelte is er een trap naar souterrain en verdieping.

Souterrain: grote multifunctionele ruimte (hobby-, gym, tv- of speelkamer) met koekoek, alsmede een grote wijn- voorraadkelder en toegang tot droge kruipruimte.

Verdieping: ruime overloop, drie grote slaapkamers, veel kastruimte en een badkamer met dubbele wastafel, douche en derde toilet. Grote bergzolder met cv/boiler combinatie en veel berging, te bereiken via vlizotrap.

- Dubbele garage met 2 op afstand bedienbare elektrische kanteldeuren;
- 18 zonnepanelen;
- Voorzien van alarm.

Uitgebreide verkoopinformatie

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn gemeten volgens de meetinstructie; dit meetrapport is op aanvraag beschikbaar. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Alle informatie verstrekt door Saegaert Makelaars is een uitnodiging tot het uitbrengen van een voorstel op het aangeboden object. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.

Koopovereenkomst
Er is sprake van een koopovereenkomst zodra koper en verkoper schriftelijk overeenstemming hebben bereikt. Het is gebruikelijk dat de koopovereenkomst binnen twee à drie werkdagen na mondelinge overeenstemming door beide partijen wordt ondertekend. Bemiddeling bij verkoop- en aankoop geschiedt onder de algemene voorwaarden van onze branche-organisatie NVM. De algemene voorwaarden kunt u lezen en downloaden op de website van de NVM.

Waarom een koopakte kan worden ingeschreven bij het Kadaster
Het inschrijven voorafgaand aan de eigendomsoverdracht (niet eerder dan vervallen voorbehouden en zonder vermelding koopsom) heeft een aantal belangrijke gevolgen. Zo kan er, indien na het inschrijven de koopovereenkomst beslag wordt gelegd op het verkochte, toch vrij van beslag aan de koper geleverd kan worden. Het beslag ‘’kleeft’’ alsdan niet meer ten nadele van de koper. Datzelfde geldt ook voor een (overbruggings)hypotheek die verkoper ná de koopovereenkomst op het verkochte vestigt. Ook een faillissement, surseance van betaling of onderbewindstelling van verkoper in de periode ná de koop staat levering aan de koper niet meer in de weg. De koper wordt ook beschermd wanneer een verkoper een woning na de eerste koop nog eens verkoopt aan iemand anders.

Onderzoeksplicht
Een koper heeft een plicht onderzoek te doen en niet zonder meer af te gaan op de informatieplicht die rust bij verkoper.

Bestemmingsplan
De bestemmingsplankaart, als deze aan deze presentatie is bijgevoegd, is te vinden op de website van Ruimtelijke Plannen. Daar is alle informatie over de bestemming van dit perceel te vinden.

Bodem
Het is verkoper niet / koper bekend of de bodem verontreinigd is.
Saegaert Makelaars raadt u aan om ook zelf onderzoek te doen naar de aanwezigheid van ondergrondse opslagtanks en verontreinigde bodem; u kunt hiervoor terecht bij de gemeente of www.ofgv.nl of www.bodemloket.nl 

Bouwkundige keuring
Saegaert Makelaars raadt u aan het huis bouwkundig te laten keuren. Dit is onderdeel van uw onderzoeksplicht.De volgende artikelen worden van toepassing verklaard voor dit object

Nietzelfbewoningsbepaling
Verkoper heeft koper uitdrukkelijk geattendeerd op het feit dat hij het verkochte nooit of recent niet zelf feitelijk heeft gebruikt en dat hij derhalve koper niet heeft kunnen informeren over eigenschappen of gebreken aan het verkochte waarvan hij op de hoogte zou zijn geweest als hij het verkochte zelf feitelijk had gebruikt. In dit kader zijn partijen uitdrukkelijk overeengekomen dat dergelijke eigenschappen casu quo gebreken voor risico en rekening van koper komen en dat bij de vaststelling van de koopsom, hiermee rekening is gehouden.

Asbestbepaling 
Ten tijde van de bouw van het verkochte kunnen er asbesthoudende materialen gebruikt zijn. Koper aanvaardt de eventuele aanwezigheid van voornoemde materialen in het verkochte. Koper vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit de mogelijke aanwezigheid van enig asbesthoudende stof in het verkochte kan voortvloeien. Verkoper verklaart niet bekend te zijn met asbest voor zover niet anders ingevuld op de NVM vragenlijst. Koper(s) worden in gelegenheid gesteld hiertoe onderzoek uit te voeren middels een bouwkundig keuring (indicatief) of daartoe gecertificeerd asbestonderzoeksbedrijf (grondig).

Ouderdomsbepaling 
Koper verklaart ermee bekend te zijn, dat het verkochte ouder is dan 40 jaar, hetgeen inhoudt dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwere objecten. De verkoper staat niet in voor de vloeren, de leidingen voor elektriciteit, water en gas, de riolering en de afwezigheid van optrekkend vocht. Eventuele bouwkundige kwaliteitsgebreken worden geacht niet belemmerend te werken op het in de koopakte omschreven gebruik. Tevens verklaart de koper genoegzaam bekend te zijn met de bouwkundige staat van het verkochte.

Notariskosten
1. Indien koper kiest voor een notaris met een afstand van meer dan 25 kilometer vanaf het gekochte, en verkoper wenst niet aanwezig te zijn bij het passeren van de akte van levering, dan dient verkoper de notariële volmacht te geven. De kosten voor deze volmacht worden in rekening gebracht bij koper.
2. Indien de kosten die door de notaris in rekening zullen worden gebracht voor de aflossing en doorhaling van de hypothe(e)k(en) van verkoper die op het verkochte rust(en), meer bedragen dan € 10,- per aflossing met telefonische overboeking respectievelijk meer dan € 150,- per algehele of gedeeltelijke doorhaling (alle bedragen inclusief BTW, kadastraal recht en inbegrepen de kosten voor het opvragen van de aflossingsnota), dan zal koper dit meerdere voor zijn rekening nemen. Deze extra kosten zal de notaris op de afrekening ter zake van de levering direct doorberekenen aan de koper.

Onderstaande bijlagen behoren bij de koopovereenkomst. Op verzoek sturen wij deze toe.
Lijst van zaken
Vragenlijst
Eigendomsbewijs
Kadastraal uittreksel
Kadastrale kaart
NEN meetrapport en tekeningen
(voorlopig) energielabel
Deze verkoopbrochure

 
Overdracht Status Beschikbaar Koopsom € 1.495.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Aanvaarding toelichting eventueel spoedig Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Villa Type woning Vrijstaande woning Kwaliteit woning Normaal Bouwjaar 1960 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan drukke weg, aan rustige weg, in woonwijk, vrij uitzicht en in bosrijke omgeving Indeling Woonoppervlakte 307 m² Perceeloppervlakte 1350 m² Overige inpandige ruimte 35 m² Externe bergruimte 33 m² Inhoud 1141 m³ Aantal kamers 8 Aantal slaapkamers 4 Aantal woonlagen 2 woonlagen en een kelder Energie Isolatie Dakisolatie en dubbel glas Warmwater C.V.-Ketel en centrale voorziening Buitenruimte Tuin Achtertuin, voortuin en zijtuin Hoofdtuin Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin 374 m² (11.0 m bij 34.0 m) Ligging hoofdtuin Zuidoost Achterom Ja Kwaliteit tuin Fraai aangelegd Parkeergelegenheid Garage Vrijstaand steen en parkeerplaats, voor 2 auto's Voorzieningen Voorzien van elektra, voorzien van water, met vliering en met elektrische deur Isolatie Geen isolatie Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren en op eigen terrein Parkeeroppervlakte 39 m² (600 bij 660) Dak Soort dak Zadeldak Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen Mechanische ventilatie, Alarminstallatie, Jacuzzi, Rookkanaal, Schuifpui, Zonnepanelen, Natuurlijke ventilatie Kadastrale gegevens Gemeente Blaricum Sectie D Perceelnummer 1402 Oppervlakte 1350 m²
Route van naar Boekweitakker 6, 1261 DA Blaricum
U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.