Saegaert Makelaars

Schoutenbosje 6
1251 LE Laren Nh
Tel: 035-7440160
makelaars@saegaert.nl
Waterschapslaan 16, 1261 JS Blaricum Koopsom € 1.875.000,- k.k.
Waterschapslaan 16 in Blaricum 1261 JS

Omschrijving

In prachtig, ruim opgezet, kleinschalige villawijk tussen Laren en Blaricum en op korte afstand van de oprit naar de A27 gelegen, ligt een charmant vrijstaand landhuis van ca. 40 jaar oud. Aan het einde van een mooie oprijlaan komt men op de ruime binnenplaats met parkeerruimte voor meerdere auto's en met toegang tot het huis en de tuin met de vrijstaande garage annex schuur met overkapping. Het huis heeft rondom een fraai aangelegde tuin die aan één zijde grenst aan de Goyergracht en aan een zijde aan een weiland. In de zon overgote tuin ligt een grote vijver en een verwarmd zwembad met buitendouche, poolhouse met veranda en terrassen rondom. Er is een vaste sproei installatie met eigen waterbron. Het huis is van de weg af nauwelijks te zien en biedt daardoor veel privacy. Het is aan de buitenzijde in 2017 geheel geschilderd. Bijna alle ramen zijn voorzien van dubbele beglazing. De huidige bewoners hebben het huis 25 jaar geleden gekocht, verbeterd, uitgebreid, goed onderhouden en met liefde bewoond.

Indeling:

Begane grond: Entree, hal met trapopgang, meterkast, garderobe, toilet en toegang tot een ruime hoofd slaapkamer annex grote badkamer met toilet, bad, douche en dubbele wastafel alsmede aansluitingen voor wasmachine en droger. Een ruime living met open haard, eiken kasteelvloer en toegang tot terras op het zuiden. De living loopt over in een TV kamer/study met schuifdeuren naar het terras, alsmede een verbinding naar de grote L vormige, handgemaakte houten woonkeuken (belgisch hardstenen aanrechtblad en voorzien van apparatuur) met natuursteen vloer (gedeeltelijk vloerverwarming) met zicht op en toegang tot de tuin met zwembad aan de west zijde. Naast de keuken is een bijkeuken met achteringang en toilet.

1e verdieping: Overloop met vide, ruime moderne lichte badkamer voorzien van douche, ligbad, dubbele wastafel en toilet en voorzien van een luchtvochtigheid gestuurde automatische afzuiging. Verder zijn er 3 grote slaapkamers met veel kastruimte. 2 van de 3 slaapkamers hebben toegang tot ruime bergingen (1 van de bergingen, met dakkapel, wordt gebruikt als was/strijkkamer en cv ruimte).

Het huis is comfortabel en snel warm vanwege de isolatie voorzieningen.

Kortom een heerlijk ruim en licht woonhuis op een rustige locatie, direct bij natuurgebied waar je heerlijk kan wandelen met of zonder hond of waar je met je paard kan rijden. De Waterschapslaan ligt centraal tussen de dorpen Blaricum en Laren met alle voorzieningen en horeca op korte afstand.

Dit geheel is beslist de moeite van een bezichtiging waard, heel verrassend.

Woonoppervlakte: 264 m²
Perceeloppervlakte: 2.920 m²

Interesse in dit huis? Laat u deskundig bijstaan door een NVM aankoopmakelaar.

Uitgebreide verkoopinformatie

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn gemeten volgens de meetinstructie; dit meetrapport is op aanvraag beschikbaar. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.

Verkoopinformatie
Alle informatie verstrekt door Saegaert Makelaars is een uitnodiging tot het uitbrengen van een voorstel op het aangeboden object. Vanwege de complexheid van het aankopen van een huis raden wij u aan om een NVM aankoopmakelaar in te schakelen.

Koopovereenkomst
Er is sprake van een koopovereenkomst zodra koper en verkoper schriftelijk overeenstemming hebben bereikt. Het is gebruikelijk dat de koopovereenkomst binnen twee à drie werkdagen na mondelinge overeenstemming door beide partijen wordt ondertekend. Bemiddeling bij verkoop- en aankoop geschiedt onder de algemene voorwaarden van onze branche-organisatie NVM. De algemene voorwaarden kunt u lezen en downloaden op de website van de NVM.

Onderzoeksplicht
Een koper heeft een plicht onderzoek te doen en niet zonder meer af te gaan op de informatieplicht die rust bij verkoper.

Bestemmingsplan
De bestemmingsplankaart, als deze aan deze presentatie is bijgevoegd, is te vinden op de website van Ruimtelijke Plannen. Daar is alle informatie over de bestemming van dit perceel te vinden.

Bodem
Het is verkoper niet bekend of de bodem verontreinigd is.
Saegaert Makelaars raadt u aan om ook zelf onderzoek te doen naar de aanwezigheid van ondergrondse opslagtanks en verontreinigde bodem; u kunt hiervoor terecht bij de gemeente of www.ofgv.nl of www.bodemloket.nl 

Bouwkundige keuring
Saegaert Makelaars raadt u aan het huis bouwkundig te laten keuren. Dit is onderdeel van uw onderzoeksplicht.

De volgende artikelen worden van toepassing verklaard voor dit object:

Asbestbepaling 
Ten tijde van de bouw van het verkochte kunnen er asbesthoudende materialen gebruikt zijn. 
Koper aanvaardt de eventuele aanwezigheid van voornoemde materialen in het verkochte. 
Koper vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit de mogelijke aanwezigheid van enig asbesthoudende stof in het verkochte kan voortvloeien. Verkoper verklaart niet bekend te zijn met asbest voor zover niet anders ingevuld op de NVM vragenlijst. Koper(s) worden in gelegenheid gesteld hiertoe onderzoek uit te voeren middels een bouwkundig keuring (indicatief) of daartoe gecertificeerd asbestonderzoeksbedrijf (grondig)
Verbod op asbestdaken
Vanaf eind 2024 komt er een geheel verbod op asbestdaken in Nederland. Particulieren, bedrijven (overheids-) instellingen mogen eind 2024 geen asbestdaken bezitten.


Ouderdomsbepaling 
Koper verklaart ermee bekend te zijn, dat het verkochte ouder is dan 30 jaar, hetgeen inhoudt dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwere objecten. De verkoper staat niet in voor de vloeren, de leidingen voor elektriciteit, water en gas, de riolering en de afwezigheid van optrekkend vocht. Eventuele bouwkundige kwaliteitsgebreken worden geacht niet belemmerend te werken op het in de koopakte omschreven gebruik. Tevens verklaart de koper genoegzaam bekend te zijn met de bouwkundige staat van het verkochte.

Notariskosten
1. Indien koper kiest voor een notaris met een afstand van meer dan 25 kilometer vanaf het gekochte, en verkoper wenst niet aanwezig te zijn bij het passeren van de akte van levering, dan dient verkoper de notariële volmacht te geven. De kosten voor deze volmacht worden in rekening gebracht bij koper.
2. Indien de kosten die door de notaris in rekening zullen worden gebracht voor de aflossing en doorhaling van de hypothe(e)k(en) van verkoper die op het verkochte rust(en), meer bedragen dan € 10,- per aflossing met telefonische overboeking respectievelijk meer dan € 150,- per algehele of gedeeltelijke doorhaling (alle bedragen inclusief BTW, kadastraal recht en inbegrepen de kosten voor het opvragen van de aflossingsnota), dan zal koper dit meerdere voor zijn rekening nemen. Deze extra kosten zal de notaris op de afrekening ter zake van de levering direct doorberekenen aan de koper.

Onderstaande bijlagen behoren bij de koopovereenkomst. Op verzoek sturen wij deze toe.
Lijst van zaken
Vragenlijst
Eigendomsbewijs
Kadastraal uittreksel
Kadastrale kaart
NEN meetrapport en tekeningen
(voorlopig) energielabel
Verbod op asbestdaken [pdf]
Deze verkoopbrochure
Overdracht Status Beschikbaar Koopsom € 1.875.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning landhuis Type woning vrijstaande woning Kwaliteit woning Normaal Bouwjaar 1976 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan water, aan rustige weg, in woonwijk, vrij uitzicht, beschutte ligging, in bosrijke omgeving en landelijk gelegen Indeling Woonoppervlakte 264 m² Perceeloppervlakte 2920 m² Externe bergruimte 25 m² Inhoud 945 m³ Aantal kamers 5 Aantal slaapkamers 4 Aantal woonlagen 2 woonlagen Energie Isolatie Dakisolatie, Muurisolatie, Dubbel glas Warmwater Centrale voorziening Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel Intergas ( Combiketel uit 2004, Eigendom) Buitenruimte Tuin Tuin rondom, Zonneterras Hoofdtuin Tuin rondom Kwaliteit tuin fraai aangelegd Bergruimte Schuur / Berging Aangebouwd hout Parkeergelegenheid Garage Vrijstaand steen, Parkeerplaats, voor 1 auto(s). Voorzieningen Voorzien van elektra, Met vliering Parkeerfaciliteiten Op eigen terrein Parkeeroppervlakte 18 m² (600 bij 300) Totaal aantal 1 Dak Soort dak schilddak Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed tot uitstekend Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen Mechanische ventilatie, Alarminstallatie, TV kabel, Buitenzonwering, Zwembad, Rookkanaal, Dakraam Kadastrale gegevens Gemeente Blaricum Sectie B Perceelnummer 3511 Oppervlakte 2920 m² Eigendomssituatie Volle eigendom