Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Meentweg 65 in Eemnes 3755 PB

Meentweg 65

3755 PB Eemnes
Vraagprijs € 1.295.000,- k.k.

Omschrijving

Een prachtige, verrassende woonboerderij waar de sfeer van vroeger en hedendaags comfort met elkaar in harmonie zijn gebracht. Heel lang geleden, ca. 350 jaar, was het een echte boerderij waar schapen, koeien en varkens een aangenaam leven leidden. Het vrije uitzicht aan de achterzijde over de weilanden geven rust en het verwarmde zwembad met volledig uitgeruste en vrijstaande wellness maken het...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Woonoppervlakte 396 m² Aantal kamers 6 Bijzonderheden Dubbele bewoning aanwezig
Lees meer

Omschrijving

Een prachtige, verrassende woonboerderij waar de sfeer van vroeger en hedendaags comfort met elkaar in harmonie zijn gebracht. Heel lang geleden, ca. 350 jaar, was het een echte boerderij waar schapen, koeien en varkens een aangenaam leven leidden. Het vrije uitzicht aan de achterzijde over de weilanden geven rust en het verwarmde zwembad met volledig uitgeruste en vrijstaande wellness maken het compleet. De ruim opgezette living met een sfeervolle ambiance, is ruimtelijk en heeft haar intieme karakter behouden.

Via de oprit bereikt u parkeergelegenheid voor meerdere auto's en het vrijstaande, stenen bijgebouw waar een kantoor en een volledig ingericht gastenverblijf zijn gerealiseerd: een woonkamer met keuken, een badkamer met douche en toilet en een verdieping met slaapkamer.

De woonboerderij zelf ligt aan de achterzijde met het zicht op het westen waar van een prachtige zonsondergang genoten kan worden. De entree versterkt het gevoel van leven op de boerderij. Als u goed luistert kunt u het geluid van de boerderijdieren nog horen. Gelukkig is de geur van weleer verdwenen. De indeling is als volgt: eerst een hal die het voor- en achterhuis van elkaar scheidt. Een bijkeuken met opstelling cv-ketel en bergmogelijkheden. Een gastentoilet, een garderobe en een apart werkkamertje. Een deur aan de zuidgevel naar het terras.

Terug naar de entree waar rechts de gezellige en goed uitgeruste keuken ligt. Dit compacte vertrek is efficiënt ingedeeld en voorzien van luxe inbouwapparatuur. Een ouderwetse kelder waar vroeger de etenswaren koel bewaard werden. Nu is het een perfecte plek om mooie wijnen op smaak te laten komen.

De living, zoals gezegd met een aangename en warme sfeer, is om de haard ingedeeld. Een grote eettafel, waar je met zeker acht tot tien mensen van heerlijk eten en het mooie, vrije uitzicht kunt genieten.

De bovenverdieping, onder de recent vernieuwde rieten kap, herbergt in totaal vier slaapkamers, een luxe badkamer, een douchekamer en een bergzolder. Een grote dakkapel is geplaatst om de hoeveelheid licht en ruimte te optimaliseren.

Het terras aan de zuidzijde ligt tussen de boerderij en het in 2007 gerealiseerde privéwellnesscentrum. Absoluut genieten van water in allerlei vormen: koud, warm, stoom en stromend. Dit gebouw is ruim genoeg voor een flinke variëteit aan fitness-apparatuur en gerealiseerd om te genieten van de rust die de omgeving biedt.

Het verwarmde zwembad en de whirlpool, de omheining en het alarmsysteem completeren het geheel.

Oplevering in overleg en de eigenaar houdt het recht van gunning

Interesse in deze woning? Laat u deskundig bij staan en neem uw NVM aankoopmakelaar mee.


Verkoopinformatie
Alle informatie verstrekt door Saegaert Makelaars is een uitnodiging tot het uitbrengen van een voorstel op het aangeboden object. Vanwege de complexheid van het aankopen van een huis raden wij u aan om een NVM aankoopmakelaar in te schakelen.

Koopovereenkomst
Er is sprake van een koopovereenkomst zodra koper en verkoper schriftelijk overeenstemming hebben bereikt. Bemiddeling bij verkoop- en aankoop geschiedt onder de algemene voorwaarden van onze branche-organisatie NVM. De algemene voorwaarden kunt u lezen en downloaden op de website van de NVM.

Onderzoeksplicht
Een koper heeft een plicht onderzoek te doen en niet zonder meer af te gaan op de informatieplicht die rust bij verkoper.

Bestemmingsplan
De bestemmingsplankaart die in deze presentatie is bijgevoegd, is te vinden op de website van Ruimtelijke Plannen. Daar is alle informatie over de bestemming van dit perceel te vinden. Zie alinea over monument hieronder.

Bodem
Het is verkoper niet bekend of de bodem verontreinigd is.
Saegaert Makelaars raadt u aan om ook zelf onderzoek te doen naar de aanwezigheid van ondergrondse opslagtanks en verontreinigde bodem; u kunt hiervoor terecht bij de gemeente of www.ofgv.nl of www.bodemloket.nl 

Bouwkundige keuring
Saegaert Makelaars raadt u aan het huis bouwkundig te laten keuren. Dit is onderdeel van uw onderzoeksplicht.

De volgende artikelen worden van toepassing verklaard voor dit object:

Monument / beeldbepalend - status
Dit woonhuis is voor de overheid (gemeente, provincie) aangemerkt als "karakteristiek"  In het kadaster kunnen deze aanwijzingen ingeschreven worden. Verder houden de gemeente en de overheid een register bij waarin de monumenten cq beeldbepalende panden zijn opgesomd.

Nietzelfbewoningbepaling
Verkoper heeft koper uitdrukkelijk geattendeerd op het feit dat hij het verkochte nooit of recent niet zelf feitelijk heeft gebruikt en dat hij derhalve koper niet heeft kunnen informeren over eigenschappen of gebreken aan het verkochte waarvan hij op de hoogte zou zijn geweest als hij het verkochte zelf feitelijk had gebruikt. In dit kader zijn partijen uitdrukkelijk overeengekomen dat dergelijke eigenschappen casu quo gebreken voor risico en rekening van koper komen en dat bij de vaststelling van de koopsom, hiermee rekening is gehouden.

Asbestbepaling 
Ten tijde van de bouw van het verkochte kunnen er asbesthoudende materialen gebruikt zijn. Koper aanvaardt de eventuele aanwezigheid van voornoemde materialen in het verkochte. Koper vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit de mogelijke aanwezigheid van enig asbesthoudende stof in het verkochte kan voortvloeien. 
Verbod op asbestdaken - Vanaf 2024 komt er een geheel verbod op asbestdaken in Nederland. Particulieren, bedrijven (overheids-) instellingen mogen in 2024 geen asbestdaken bezitten.

Ouderdomsbepaling 
Koper verklaart ermee bekend te zijn, dat het verkochte ouder is dan 30 jaar, hetgeen inhoudt dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwere objecten. De verkoper staat niet in voor de vloeren, de leidingen voor elektriciteit, water en gas, de riolering en de afwezigheid van optrekkend vocht. Eventuele bouwkundige kwaliteitsgebreken worden geacht niet belemmerend te werken op het in de koopakte omschreven gebruik. Tevens verklaart de koper genoegzaam bekend te zijn met de bouwkundige staat van het verkochte.

Notariskosten
Indien de kosten die door de notaris in rekening zullen worden gebracht voor de aflossing en doorhaling van de hypothe(e)k(en) van verkoper die op het verkochte rust(en), meer bedragen dan € 10,- per aflossing met telefonische overboeking respectievelijk meer dan € 150,- per algehele of gedeeltelijke doorhaling (alle bedragen inclusief BTW, kadastraal recht en inbegrepen de kosten voor het opvragen van de aflossingsnota), dan zal koper dit meerdere voor zijn rekening nemen. Deze extra kosten zal de notaris op de afrekening ter zake van de levering direct doorberekenen aan de koper.

Onderstaande bijlagen behoren bij de koopovereenkomst. Op verzoek sturen wij deze toe.
Lijst van zaken
Vragenlijst
Eigendomsbewijs
Kadastraal uittreksel
Kadastrale kaart
NEN meetrapport en tekeningen
(voorlopig) energielabel
Kiwa certificaat
Verbod op asbestdaken [pdf]
Deze verkoopbrochure
 
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 1.295.000,- kosten koper Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Woonboerderij Type woning 2-onder-1-kapwoning Kwaliteit woning Luxe Bouwperiode -1906 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan rustige weg en vrij uitzicht Indeling Woonoppervlakte 396 m² Perceeloppervlakte 2650 m² Overige inpandige ruimte 104 m² Inhoud 1855 m³ Aantal kamers 6 Aantal slaapkamers 4 Aantal woonlagen 2 woonlagen en een kelder Energie Verwarming C.V.-Ketel, Open haard, Vloerverwarming gedeeltelijk Warmwater C.V.-Ketel Isolatie Dakisolatie Combiketel Ja Brandstof Gas Eigendom Eigendom Buitenruimte Tuin Achtertuin, zijtuin, zonneterras Hoofdtuin Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin 1125 m² (25.0 m bij 45.0 m) Ligging hoofdtuin Zuid, West Bergruimte Schuur / Berging Aangebouwd hout Voorzieningen Voorzien van elektra Parkeergelegenheid Garage Parkeerplaats Dak Soort dak Zadeldak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Dubbele bewoning aanwezig Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonhuis Huidige bestemming Wonen Voorzieningen Alarminstallatie Ja Zwembad Ja Jacuzzi Ja Stoomcabine Ja Rookkanaal Ja Sauna Ja Kadaster: K 228 Eemnes Oppervlakte 2650 m²
Route van naar Meentweg 65, 3755 PB Eemnes
U kunt de brochure hier downloaden

Doorsturen

Gebruik het onderstaande formulier om deze woning door te sturen.
Uw gegevens
Gegevens ontvanger
Opmerkingen

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Doorsturen

Deze woning wordt doorgestuurd naar de door u opgegeven gegevens.